در سفر رییس جهاددانشگاهی به ایلام انجام شد؛

ساختمان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ایلام کلنگ‌زنی شد/آمادگی این نهاد برای تبدیل ظرفیت‌ استان‌ها به ثروت

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۹ کد : ۴۳۶۶۲ عمومی تاپ خبر
ساختمان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ایلام با حضور دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی، نمایندگان ایلام در مجلس شورای اسلامی و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام کلنگ‌زنی شد.
ساختمان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ایلام کلنگ‌زنی شد/آمادگی این نهاد برای تبدیل ظرفیت‌ استان‌ها به ثروت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در سفر یک روزه خود به استان ایلام که با همراهی دکتر عیسی علیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی انجام شده با استاندار ایلام و نماینده ولی‌فقیه در استان دیدار کرد و در ادامه ساختمان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ایلام کلنگ‌زنی شد.

 

هدف جهاددانشگاهی الگوسازی است

دکتر حمیدرضا طیبی در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام، اظهار کرد: در دوران قبل از انقلاب کشور به لحاظ سیاسی و فرهنگی وابستگی زیادی به غرب داشت و به لحاظ فناوری و علم نیز متمایل به غرب بود و حتی می‌خواستند به جهت کشاورزی نیز توسعه‌یافته نباشیم و مصرف‌کننده کالاهای آن‌ها باشیم، اما بعد از انقلاب اسلامی با فرامین امام خمینی (ره) و ایجاد زمینه خودباوری که در جوانان دمیده شد.

وی با اشاره به این که پس از تشکیل جهاد سازندگی شرایطی پیش آمد که ما نیز به دنبال ساختاری باشیم که در سه زمینه توسعه فرهنگی، فناورانه و آموزشی کار کنیم، گفت: در زمینه توسعه فناورانه کارهای شاخصی انجام شد و در بحث پزشکی روی ناباروری توجه شد. با فعالیت‌های علمی که صورت گرفت از میزان هزینه‌های هنگفتی که به خانواده‌ها تحمیل می‌شد و برای درمان به سایر کشورها می‌رفتند نه تنها کاسته شد و نتایج بهتری در کشور گرفتند بلکه الان شاهد حضور افراد کشورهای دیگر در مرکز رویان برای درمان هستیم.

رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر این که در زمینه درمان سرطان پستان(برست) در زنان که یکی از شایع‌ترین نوع بیماری‌ها در زنان است و با توجه به نقش زن در خانواده و جامعه، کارهای بالینی و درمانی خوبی انجام شده، گفت: جهاددانشگاهی در درمان زخم‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین و سلول‌های بنیادین و سلول درمانی ورود کرده و در استفاده از فناوری‌های نو مانند ژن‌درمانی در بیماری‌های صعب‌العلاج نیز پیشتاز است.

دکتر طیبی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی که کشور دارای آب‌وهوای خشک و نیمه‌خشک است و کمبود آب داریم کارهای خوبی صورت گرفته است، تصریح کرد: در اصلاح نژاد دام سنگین به این شکل ورود کردیم که نژاد مرغوبی که در جهان نیز مطرح هست را وارد کردیم، این نژاد علوفه کمتری مصرف می‌کند و علاوه بر گوشت بیشتر، توان تولید شیر با ۷ درصد چربی را دارد. همچنین امکان تولید ۱۰۰ رأس آن در سال وجود دارد؛ که امیدواریم از این علم در استان ایلام بهره بگیریم.

رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در بحث گیاهان دارویی، باید بومی‌سازی با دخالت علم و کشت صورت گیرد تا گونه‌های منطقه از بین نرود و منجر به تولید داروهای متعدد شود. در این راستا نیز در بحث امنیت غذایی به مبحث پرورش ماهی در قفس ورود کرده‌ایم و توانسته‌ایم این دانش وارداتی را کاملا بومی و زنجیره آن را در کشور کامل کنیم.

دکتر طیبی تاکید کرد: در بحث بذرهای هیدرولیکی نیز پس از انجام فعالیت‌های پژوهشی تاکنون ۴ نوع بذر تولید کردیم که جهت تکثیر نیز در اختیار دستگاه‌های مرتبط قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی که سرآمد آن‌ها فعالیت‌های قرآنی است گام‌های بلندی در جهاددانشگاهی برداشته‌ شده است، گفت: مرکز انتشارات در زمینه تولید علم و انتشار فعالیت می‌کند و خبرگزاری‌های وابسته به جهاددانشگاهی در راستای رسالت‌های انقلابی خود اثربخش بوده‌اند.

رییس جهاددانشگاهی تاکید کرد: در حوزه آموزش مرکز آموزش کوتاه‌مدت و علمی کاربردی داریم که بر آموزش مهارت تاکید می‌کند و اعتقاد بر این است که ارتباط نزدیکی بین آموزش و پژوهش شکل گیرد.

وی گفت: هدف ما در جهاد بر الگوسازی است و اینکه بگوییم ما توان کارهای بزرگ را برای رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان داریم و در این راه نیازمند همراهی مسئولین نظام هستیم.

دکتر طیبی تصریح کرد: هدف ما در استان‌ها نیز این است که با توجه به ظرفیتی که استان دارد، کارهای شاخص صورت گیرد. تاکنون اولویت در استان بر گیاهان دارویی بوده اما اگر از طرف استان ظرفیتی به ما توصیه شود با کمک مسئولان استان حتما تبدیل به فعالیت بارز جهاددانشگاهی در ایلام خواهد شد.

 

آمادگی جهاددانشگاهی برای کمک به راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری در ایلام

همچنین دکتر حمیدرضا طیبی در دیدار با استاندار ایلام اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حوزه‌های پزشکی، فنی مهندسی، کشاورزی، علوم انسانی و اجتماعی فعالیت‌های خوبی را انجام داده و ثابت کرده که حتی در حد مرز علم دنیا توان حرکت در زمینه سلول‌های بنیادی، سلول درمانی و به ویژه درمان ناباروری را داریم و در امر درمان ناباروری و درمان سرطان سینه پذیرای مراجعه‌کنندگان از خارج کشور هستیم.

رییس جهاددانشگاهی با بیان این که هر ساله به مراجعه‌کنندگان مرکز پژوهش معتمد جهاددانشگاهی اضافه می‌شود، تصریح کرد: در درمان زخم نیز به نقطهٔ خوبی رسیدیم و انتظار داریم در استان‌ها نیز این برنامه‌ها پیاده‌سازی شود در ایلام نیز امیدواریم با دانشگاه علوم پزشکی به توافق برسیم در بحث مرکز ناباروری که منجر با موازی کاری نشود.

دکتر طیبی تصریح کرد: ما آمادگی داریم که در سطح ملی به استان کمک کنیم که امام‌جمعه هم قول همکاری دادند و دکتر فلاحی نماینده مردم ایلام نیز یکی از حامیان استان در راه‌اندازی مرکز ناباروری است و هر چه زیرساخت آماده‌تری در اختیار جهاد قرار بگیرد ما سریع‌تر می‌توانیم تجهیز کنیم و حتی در تربیت پزشک متخصص می‌توان از پزشک‌های عمومی استان به پژوهشگاه ابن‌سینا اعزام و فلوشیپ تربیت کنیم.

وی گفت: در بحث اصلاح نژاد دام سنگین و سبک که دانش این امر را در اختیار داریم و به‌زودی این علم به استان ایلام با راه‌اندازی مرکز اصلاح نژاد منتقل خواهد شد.

رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی اولین مرکز تولید گیاهان دارویی را راه‌اندازی کرد و هدف بر بومی کردن و تکثیر آن‌ها از طریق کشاورزان بود و الان 35 هکتار زمینی در شهرستان دهلران در اختیار جهاددانشگاهی است و به‌خوبی روی کشت‌های جایگزین متناسب با اقلیم منطقه کار می‌کنند.

وی تاکید کرد: مرکزی که برای توسعه فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه در نظر گرفته ‌شده است باید به لحاظ مالی حمایت شود چون جهاددانشگاهی به لحاظ مالی بنیه ضعیفی دارد، بودجه آن به‌صورت محدود افزایش داشته و ما توقع داریم در استان این طرح در راستای خدمات مطلوب مورد حمایت قرار گیرد.

دکتر طیبی با تاکید بر این که فعالیت‌هایی که در استان برنامه‌ریزی‌شده این قابلیت را دارند به‌شرط مساعدت استان به نتیجه برسند، تصریح کرد: وظیفه ما این است که با استفاده از پتانسیل‌های پیشنهادی استان کارهای شاخصی را در جهاددانشگاهی ایلام به انجام برسانیم.

 

اختصاص اعتبارات لازم برای راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری و سرطان سینه

در ادامه این دیدار دکتر حسن بهرام‌نیا با اشاره به ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف، اظهار کرد: استان ایلام از نظر کشاورزی دارای ظرفیت‌های بالایی است و اگر چنانچه اصلاح نژاد دام در دستور کار قرار گیرد بسیاری از مشکلات دامداران استان رفع می‌شود.

استاندار ایلام با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در زمینه کشاورزی گفت: با وجود خشک‌سالی امسال ۱۷۰ هزار تن گندم مرغوب در دهلران برداشت می‌شود.

بهرام نیا گفت: اعتبارات لازم برای راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری و سرطان سینه در حد توان استان اختصاص داده خواهد شد.

وی در ادامه خواستار توجه ویژه جهاددانشگاهی به استان ایلام شد و گفت: در زمینه‌های علمی، فرهنگی و دیگر حوزه‌ها جهاددانشگاهی نگاه خود را به ایلام معطوف کند.

 

آشتیانی افتخار علمی کشور و جهاددانشگاهی است

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین الله نور کریمی تبار ضمن گرامیداشت یاد و خاطرهٔ دکتر کاظمی آشتیانی، اظهار کرد: دکتر آشتیانی از افتخارات علمی کشور و جهاددانشگاهی بود که امروز به‌واسطهٔ میراث عظیم ایشان، نقش علمی جمهوری اسلامی در دنیا مطرح است و در حال حاضر شاهد مراجعهٔ بیماران از سایر کشورها به ایران جهت درمان هستیم.

وی با تاکید بر این که جهاددانشگاهی، ساختار و توانمندی‌های ارزشمندی در تولید علم و فناوری دارد و باید از سوی رسانه‌ها تبیین شود، افزود: جهاددانشگاهی این موهبت را مدیون مقام معظم رهبری است که جلوتر از نیازهای جامعه حرکت می‌کند؛ و این مصداق سخن امام علی (ع) است که فرمود کسی که هنگام یاری‌کردن رهبرش در خواب باشد با لگد دشمن بیدار می‌شوند؛ و مردم ما در یاری‌رساندن به رهبری نشان دادند که پای نظام هستند.

نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام افزود: با توجه به سرعتی که در پیشرفت علم و فناوری در جهان وجود دارد باید این سرعت در ایران بیشتر باشد و اگر به‌جایی برسیم که فکر کنیم در علم به پایان آن رسیده‌ایم، عقب‌ماندگی آغاز می‌شود.

امام‌جمعه ایلام به متحمل شدن مردم استان ایلام به سختی‌های متعدد در دوران انقلاب و به‌ویژه دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: مردم ایلام در دوران ۸ سال دفاع مقدس در مقابل دشمن ایستادند و با وجود اینکه زمینه مهاجرت فراهم بود اما ماندند و در مقابل دشمن و حتی زیر بمباران ایستادگی کردند و در حال حاضر نیز جامعه ایلام متأثر از آن دوران است.

حجت‌الاسلام کریمی تبار تصریح کرد: متأسفانه در استان مشکل مرکز درمان سرطان و درمان ناباروری داریم و مردم ایلام به استان‌های دیگر برای درمان می‌روند که امیدواریم جهاددانشگاهی با توانمندی‌هایی که دارد به حل این مشکلات کمک کند.

وی ادامه داد: ظرفیت خوبی که در ایلام وجود دارد فاصله کم و مرز طولانی با کشور عراق است که چنانچه در این استان سرمایه‌گذاری شود بسیار به صرفه نیز خواهد بود چون در بحث توریسم درمانی و صادرات شرایط استان مناسب است.

حجت‌الاسلام کریمی تبار ادامه داد: یکی از مشکلات استان جوانان فارغ‌التحصیل و بیکار است و متاسفانه جامعه نخبگانی ما در پی کار یا به استان‌های دیگر می‌روند یا کشور را ترک می‌کنند؛ و این دردناک است که جوانان ما در دوران دفاع مقدس حتی به خاطر جانشان حاضر نشدند شهرشان را ترک کنند اما برای تأمین معاش مجبور به مهاجرت هستند و جهاددانشگاهی می‌تواند نقش موثری در جذب نخبگان و اشتغال‌زایی جوانان داشته باشند.

وی تاکید کرد: جهاددانشگاهی ایلام مجموعه‌ای جوان است و نیازمند نگاه ویژه مرکز است و متاسفانه با آن جهادی معامله نشده است، حال که کلنگ توسعه در استان زده شود به‌صورت جهادی در راستای اشتغال‌زایی کمک شود تا آمار بیکاری کمتر شود. قطعاً یکسری کمک‌ها در استان کمک می‌شود اما با توجه به وضعیت استان از جهاددانشگاهی مرکز انتظار می‌رود در توسعه استان کمک کند و هر نوع کمکی در این زمینه صدقات جاریه است و می‌تواند اثرات ماندگاری داشته باشد.

زمینه‌ی بهره‌مندی استان ایلام از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی فراهم شود

دکتر سارا فلاحی اظهار کرد: جهاددانشگاهی ظرفیت های بالای علمی، پژوهشی و فناورانه‌ای دارد که باید در اختیار استان ما قرار گیرد.

وی گفت: باید فرصت را غنیمت شمرد و با وجود حضور دکتر طبیبی بخواهیم از این ظرفیت ها استفاده شود و ما به عنوان نماینده مردم هر آنچه در این خصوص از عهده ما برآید انجام خواهیم داد بخصوص با کارهایی مانند مرکز ناباروری و سرطان برست و همچنین مرکز اصلاح نژاد که امور زیرساختی در حوزه توسعه است کو با هم‌افزایی می توانند به بازدهی برسند.

نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: ما به این شیوه نیازمند به شکل تفاهم نامه‌ای بین دستگاه‌ها مانند جهاددانشگاهی و علوم پزشکی هستیم تا از کار جزیره‌ای جلوگیری شود و در این زمینه اگر این فعالیت مشترک بین جهاددانشگاهی و علوم پزشکی در زمینه راه اندازی مرکز ناباروری و سرطان سینه صورت گیرد انتفاعات اساسی برای مردم ما خواهد داشت.

جهاددانشگاهی در راه رفع نیازهای جامعه منشاء خدمات فراوانی بوده است

علی‌اکبر بسطامی در مراسم کلنگ‌زنی ساختمان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ایلام که با حضور دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد:  جهاددانشگاهی به عنوان مولود انقلاب اسلامی که یکی از بارزترین کارهای ارزشمند آن در موسسه رویان صورت می‌گیرد که توانسته خدمات خوبی را به مردم ارائه دهد.

وی با بیان اینکه در استان ایلام در جهت گیری های بودجه ۱۴۰۰ که قبل از فرامین رهبر در نامگذاری سال ۱۴۰۱ صورت گرفت، بخش اعظمی از بودجه در راستای فعالیت‌های دانش بنیان اختصاص داده شد، گفت: یکی از ویژگی های بودجه های سال ۱۴۰۱ به صورت گولوبال است به این شکل که هر سازمانی بیشتر برنامه داشته باشد. متناسب با ظرفیت استان ها و با جهت گیری شعار سال بودجه اختصاص داده شود.

بسطامی ادامه داد: اگر ما بخواهیم توزیع بودجه کشور را مبتنی بر عدالت کنیم باید به استان ایلام که هم محروم است و هم دارای ظرفیت‌های بکری از جمله گیاهان دارویی است توجه شود.

وی گفت: آنچه در مجلس نمایندگان را آزار می‌دهد این است که بین نعمت های که در استان وجود دارد و آنچه الان از آن بهره مند هستیم تبدیل به پارادوکس شده و قابل هضم نیست چرا که روی نفت و گاز ایستادیم ولی استان ایلام در آخرین رده رشد قرار داریم که زیبنده‌ی استان ما نیست.

رییس مجمع نمایندگان استان ایلام تصریح کرد: در دولت سیزدهم که منادی عدالت است از ظرفیت نیروی انسانی در مجموعه جهاددانشگاهی و موسسات وابسته به این مجموعه  بهره‌مند شوند.

 

تفاهم‌نامه‌ی همکاری بین جهاددانشگاهی و استانداری ایلام

این تفاهم‌نامه بنا بر ضرورت سرعت بخشیدن به توسعه علمی، فرهنگی و دانش بنیان و در راستای سند چشم انداز توسعه استان ایلام به منظور بهره گیری از ظرفیت های مدیریت جهادی و تجارب این نهاد انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف، به ویژه در حوزه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، به امضاء رسید.

هدف این تفاهم نامه همکاری متقابل به منظور تسهیل در روند توسعه استان ایلام و بسترسازی مناسب برای تجاری سازی فناوری ها، توسعه کارآفرینی، اشتغال زایی و راهکارهای اجرایی آن با استفاده از ظرفیت ها و تواناییهای پژوهشی، فرهنگی، آموزشی، تحقیقاتی و فناوری جهاد دانشگاهی و استانداری است.

راه اندازی کلینیک های خدمات نوین تخصصی پزشکی مورد نیاز استان به ویژه در زمینه های درمان ناباروری و سلول درمانی و سرطان برست با مشارکت و همکاری پژوهشگاه های رویان و ابن سینا و معتمد، راه اندازی مرکز خدمات تخصصی تولید و تکثیر گیاهان دارویی و تولید فرآورده های گیاهی دارویی معطر و صنایع تبدیلی با همکاری و مشارکت پژوهشکده های گیاهان دارویی و توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی، راه اندازی مرکز دیده بان آسیب های اجتماعی در زمینه رصد آسیب های اجتماعی، با بهره مندی از توانمندی های پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی جهاد دانشگاهی، راه اندازی مرکز اصلاح نژاد جنین  دام سنگین با همکاری پژوهشگاه ابن سینا و احیاء ،ساماندهی و مدیریت مجتمع فارغ التحصیلان شهرستان ایوان و راه اندازی خانه خلاق و نوآوری ایلام در راستای حمایت از کسب و کارهای خلاق و فرهنگی از جمله اهداف این تفاهم‌نامه است.

استفاده از توانمندی های جهاد دانشگاهی کشور در راستای برطرف نمودن مسائل و چالش های استان در زمینه انجام پژوهش های کاربردی،طرح های فرهنگی، اربعین ومطالعات زیست محیطی و غیره، همکاری در اجرای برنامه اشتغال فراگیر، با راه اندازی مجتمع خدمات تخصصی مشاغل خانگی و ایجاد زنجیره کامل از تولید تا اتصال به بازار، با همکاری سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی، تدوین سند توسعه آموزش های مهارتی استان و برگزاری دوره های مهارتی ویژه آموزش کارکنان سازمانها و ادارات استان به صورت دوره های مقطع دار و دوره های تخصصی حضوری و مجازی،اجرای طرح های نظرسنجی در موضوعات مختلف اجتماعی مورد درخواست استانداری، طراحی، برنامه ریزی و برگزاری سمینارها، همایش ها، مناظره ها، مسابقات و جشنواره - های فرهنگی با رویکردهای ملی، بین المللی و منطقه ای، به ویژه با جامعه هدف جوانان، تهیه، تنظیم و انتشار اسناد، انجام پژوهش ها و مطالعات کاربردی مورد نیاز استانداری، توسعه ظرفیت های جهاد دانشگاهی در حوزه رسانه ای در سطح استان ایلام، به منظور پوشش کامل خبری اقدامات و فعالیت های استانداری؛ با استفاده از ظرفیت خبرگزاری بین المللی ایسنا و ایکنا و سینا پرس از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است.

تدوین پیوستهای اجتماعی، فرهنگی و رسانه ای برای پروژه های توسعه ای، اقتصادی و عمرانی، همکاری در زمینه توسعه ظرفیت های گردشگری با مشارکت جامعه دانشگاهیان کشور، همکاری با سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستگاههای اجرایی استان در برگزاری آزمون های استخدامی و استفاده از ظرفیت های علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی در ایجاد خزانه های گیاهان دارویی سازگار با اقلیم آب و هوایی منطقه از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است.

 

کلنگ زنی ساختمان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ایلام

ساختمان پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ایلام با حضور دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی، نمایندگان ایلام در مجلس شورای اسلامی و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام کلنگ‌زنی شد.

این ساختمان با زیربنای ۳۲۰۰ مترمربع و در ۵ طبقه ساخته خواهد شد.

علاوه بر این کلنگ‌زنی، ۴ طرح فن‌آورانه دیگر شامل درمان ناباروری، سرطان پستان، فراوری گیاهان دارویی و به نژادی دام نیز فعالیت خود را در استان ایلام آغاز کرد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی ایلام


نظر شما :