تقدیر از سه طرح برتر در جشنواره تحقیقات سلولهای بنیادی و خونساز برتر ایران/ توسعه فناوری، سیاست راهبردی جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی دومین جشنواره تحقیقات سلول های بنیادی و خون ساز برتر ایران، ویژه پروفسور اردشیر قوام زاده با همکاری انجمن سرطان شناسی و خون شناسی پزشکی ایران و پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، با حضور پروفسور اردشیر قوام زاده، دکتر رضا ملک زاده، دکتر علیرضا بیگلری، دکتر جمشید حاجتی، دکتر رامین صرامی فروشانی، دکتر محمد واعظی و جمعی از اساتید و پژوهشگران کشور (پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱) در تالار شهیدان پیرویان بیمارستان شریعتی برگزار شد.
پروفسور قوام زاده، مصداق بارز یک جهادگر واقعی است
رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی در دومین جشنواره تحقیقات سلول های بنیادی و خون ساز برتر ایران، ویژه پروفسور اردشیر قوام زاده با اشاره به خصوصیات اخلاقی برجسته ایشان تصریح کرد: شناخته شدن به عنوان یک جهادگر در مجموعه جهاد دانشگاهی نیازمند بهره مندی از خصوصیات ویژهای است و مصداق عینی یک جهادگر واقعی را در وجود پروفسور قوام زاده میبینیم.
دکتر رامین صرامی فروشانی، رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی و رییس کمیته سلول درمانی و فناوری های نوین پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دومین جشنواره تحقیقات سلول های بنیادی و خون ساز برتر ایران، ویژه پروفسور اردشیر قوام زاده تاکید کرد: شناخته شدن به عنوان یک جهادگر در مجموعه جهاد دانشگاهی نیازمند بهره مندی از خصوصیات ویژه ای است و مصداق عینی یک جهادگر واقعی را در وجود پروفسور قوام زاده می بینیم. یک پزشک نمونه که هیچگاه به منافع شخصی خود توجه نکرده و همواره به فکر بیماران بوده است.
دکتر صرامی فروشانی افزود: ایشان در عین حال یک مدیر توانمند و جهادی است و تا کاری که برعهده گرفته است را به سرانجام نرساند، دست از کار نمی کشد و همواره به فکر خدمت به مردم و کشور است. حاصل سال ها تلاش ایشان، تربیت شاگردانی است که امروز خود به متخصصانی برجسته تبدیل شده اند.
دکتر صرامی فروشانی خاطر نشان کرد: افتخار ما در پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی است که از وجود ارزشمند استاد پروفسور قوام زاده بهره مند هستیم.
رییس پژوهشکده سرطان معتمد افزود: در جهاد دانشگاهی بحث توسعه فناوری را به عنوان سیاست راهبردی در پیش گرفته این و همین راهبرد را در پژوهشکده سرطان معتمد نیز در دستور کار قرار داده ایم. در حوزه توسعه فناوری های پیشرفته درمان (ATMP) تلاش های زیادی صورت گرفته است و با حضور پروفسور قوام زاده در پژوهشکده سرطان معتمد، نقطه عطفی در فعالیت های این مجموعه حاصل شده است.
دکتر صرامی فروشانی خاطر نشان کرد: ۸ پروژه فناورانه را در پژوهشکده سرطان معتمد در دست انجام داریم و یکی از بالاترین بودجه های پژوهشی جهاد دانشگاهی به این پروژه های مهم تزریق می شود که این مسئله بخاطر حضور و اعتمادی است که به پروفسور قوام زاده وجود دارد.
رییس کمیته سلول درمانی و فناوری های نوین پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: در بحث سلول درمانی هم به این نکته اشاره کنم که پیوند مغز استخوان به خوبی انجام می سود، اما بحث سلول درمانی بسیار گسترده است و فقط محدود به سلول های بنیادی نیست. در عمل اینقدر که در پیوند مغز استخوان کار انجام شده است، در بخش بالین بیمار کارهای مطلوب انجام نشده است و بحث اصلی رگولیشنها است. جمعی از بهترین متخصصان با تشکیل کارگروه، به دنبال تعیین سیاست ها، رگولیشن ها و تخصیص درست منابع در این بخش هستند و امیدواریم تلاش ها به نتیجه مطلوب برسد.
جوانان تنها سرمایهای هستند که برای کشور میمانند
پروفسور اردشیر قوام زاده نیز تاکید کرد: تنها سرمایه ای که برای ما و کشور می ماند، شما جوانان هستید.
پروفسور قوام زاده در سخنان کوتاهی در جمع متخصصان، اساتید و دانشجویان تصریح کرد: به دنبال خدمت به مردم و جامعه باشید. باید به کارتان علاقه داشته باشید و اثر این تلاش شما به جامعه هم منتقل می شود.
پدر پیوند مغز استخوان ایران تاکید کرد: اگر کاری کنید که اثر مثبتی در جامعه داشته باشد، رزق و روزی هم برایتان فراهم می شود. این خدمت به مردم و جامعه تنها چیزی است که برای انسان باقی می ماند.
پروفسور قوام زاده به اهمیت این جشنواره اشاره کرد و افزود: امیدواریم با برگزاری این جشنواره، زمینه پیشرفت در حوزه سلول درمانی و ژن درمانی در کشور و کمک به بیماران فراهم شود.
پدر پیوند مغز استخوان ایران، همکاری با جهاد دانشگاهی را تجربه بسیار خوبی توصیف کرد و افزود: پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی گروه بسیار عالی هستند و در مجموعه جهاد دانشگاهی زمینه کار و فعالیت آزادانه فراهم است و امیدوارم این همکاری به نتایج بسیار خوبی در حوزه اموزش، پژوهش و درمان بیماران منتهی شود.
رییس بیمارستان شریعتی تهران در دومین جشنواره تحقیقات سلولهای بنیادی و خونساز برتر ایران تأکید کرد: مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاههای مختلف در سراسر کشور، بستر مناسبی برای هدایت تحقیقات در این حوزه هستند و میتوانیم امیدوار باشیم که این اقدامات، به توسعه راههای جدید درمان و کمک به بیماران منجر شود.
دکتر احمدرضا جمشیدی، رییس بیمارستان شریعتی در دومین جشنواره تحقیقات سلول های بنیادی و خون ساز برتر ایران، ویژه پروفسور اردشیر قوام زاده در سخنانی با اشاره به خدمات ارزنده پروفسور قوام زاده گفت: بیمارستان شریعتی یکی از مراکز پیشرو در علم سلول درمانی محسوب میشود و این موفقیت، مدیون تلاشهای اساتید بزرگی مانند پروفسور قوام زاده است. ایشان به حق پدر پیوند سلولهای بنیادی در ایران هستند و پیوند مغز استخوان در این بیمارستان توسط پروفسور قوام زاده بنیان نهاده شد.
فوق تخصص بیماریهای روماتولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران افزود: بیمارستان شریعتی با وجود 7 قطب علمی، 14 مرکز تحقیقاتی، یک پژوهشگاه و 2 پژوهشکده، فضای مناسبی برای تحقیقات سلول درمانی و سلولهای بنیادی ایجاد کرده است. مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاههای مختلف در سراسر کشور، بستر مناسبی برای هدایت تحقیقات در این حوزه هستند و میتوانیم امیدوار باشیم که این اقدامات، به توسعه راههای جدید درمان و کمک به بیماران منجر شود.
دکتر محمد واعظی، رئیس پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی بیمارستان شریعتی نیز در سخنانی با اشاره به برگزاری دومین دوره این جشنواره گفت: شاهد برگزاری دومین جشنواره تحقیقات سلولهای بنیادی و خونساز برتر ایران، ویژه پروفسور اردشیر قوام زاده هستیم و همواره از پشتوانه حمایتهای علمی و شخصیتی پروفسور قوامزاده بهرهمند بودهایم. تأکید داریم که در این دوره از جشنواره، علاوه بر معرفی تحقیقات برتر در حوزه سلولهای بنیادی و خونساز، از ظرفیت تمام کسانی که در حوزه سلول درمانی فعال هستند نیز استفاده کرده و با همافزایی درست، از موازیکاری در این حوزه پیشگیری کنیم.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین تصریح کرد: در حوزه درمان سرطان، علاوه بر شیمی درمانی، درمانهای هدفمند نیز به بهبود شرایط بیماران کمک کردهاند و سلول درمانی هم جایگاه ویژهای پیدا کرده است. معتقدم نیازمند هماهنگی میان مراکز پژوهشی با صاحبان صنعت هستیم و در حوزه سلول درمانی، شکلگیری این ارتباط سریعتر اتفاق میافتاد. در پژوهشکده انکولوژی، هماتولوژی و سل تراپی بیمارستان شریعتی، اهتمام ویژهای به طراحی مطالعات در حوزه سلول درمانی داشتهایم.
در ادامه این مراسم، دکتر رضا ملک زاده، رییس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد؛ دکتر مهدیه شکراللهی، عضو هیأت علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی؛ دکتر مرضیه ابراهیمی،مدیر راهبردی پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی؛ دکتر مهدی فرخی، عضو هیأت علمی بانک سلولی انستیتو پاستور؛ دکتر جمشید حاجتی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر علیرضا بیگلری، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس سابق انستیتو پاستور؛ دکتر آذین علیزاده اصل، از مرکز تحقیقات کاردیوانکولوژی مرکز قلب و عروق شهید رجایی، گزارشی از فعالیتهای این مراکز تحقیقاتی در حوزه سلول درمانی ارائه کردند.
دکتر سحر توکلی، معاون آموزشی بیمارستان شریعتی و دبیر اجرایی، و دکتر راحله انوری، مدیر اجرایی دومین دوره جشنواره تحقیقات برتر سلولهای بنیادی و خونساز ایران بودند.
انوری در خصوص دومین دوره جشنواره تحقیقات برتر سلولهای بنیادی و خونساز ایران گفت: با توجه به 9 اردیبهشت، سالروز تولد پروفسور قوام زاده و 12 اردیبهشت که به نام روز معلم نامگذاری شده است، تصمیم گرفتیم برنامه گرامیداشت مقام پروفسور قوام زاده را در قالب بخشی از دومین جشنواره تحقیقات برتر سلولهای بنیادی و خونساز ایران و با حضور جمعی از شاگردان ایشان که امروز، خود به اساتید برجستهای تبدیل شدهاند، برگزار کنیم.
مدیر اجرایی دومین دوره جشنواره تحقیقات برتر سلولهای بنیادی و خونساز ایران افزود: باتوجه به اینکه پروفسور قوام زاده، پدر پیوند مغز استخوان در ایران هستند، تلاش کردیم در این برنامه، مراکز برتر سلول درمانی در کشور را نیز معرفی کنیم و نمایندگان این مراکز، مهمترین اقدامات صورتگرفته در این مراکز را به صورت اختصار معرفی کردند.
وی تصریح کرد: در بخش انتهایی این برنامه نیز از 3 طرح برتر به انتخاب هیأت داوران شامل: تهیه سلول های بنیادی مزانشیمی تولیدکننده پروتئین مهندسی شده ACE2با پتانسیل درمانی در عفونت COVID-19 / دکتر زهرا سادات هاشمی از جهاد دانشگاهی تهران؛ اداپتیو ایمیون سل تراپی در بیماران AML عود کننده مقاوم به درمان / دکتر محمد احمدوند از دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ بررسی اثر درمانی و ایمنی تزریق سلولهای کشنده طبیعی در بیماران مبتلا به سرطان سینه سه گانه منفی با هدف قرار دادن CDK8 / دکتر کامران منصوری از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تقدیر شد.
به گزارش ایسنا نکته جالب توجه در حاشیه این جشنواره، برگزاری جشن تولد پروفسور اردشیر قوام زاده بود که با پخش پیام های تبریک دوستان و شاگردان ایشان از سراسر جهان و برگزاری مراسمی در سالن همراه بود.
نظر شما :