نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی:
حمایت از جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در راستای رفع مشکلات استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، سید سلمان ذاکر در این دیدار با اشاره به اقدامات و دستاوردهای درخشان جهاد دانشگاهی در مسیر توسعه و رفع نیازهای روز جامعه افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی تاکنون در زمینه های مختلف خوش درخشیده و نهادی است که همواره مایه امید بوده و دارای ظرفیت بالایی است.
وی ادامه داد: درراستای رفع مشکلات استان همواره از جهاددانشگاهی حمایتهای لازم را خواهیم کرد و دراین راستا نیز رایزنی های لازم با وزرا و نهادهای بالادستی را دردستور کار قرار می دهیم.
حجت الاسلام ذاکر با اشاره به شعار سال ونامگذاری توسط مقام معظم رهبری با عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال افرین بر اهمیت دانش بنیان کردن بخش کشاورزی در استان تاکید کرد و افزود: در آذربایجان غربی بدلیل کشاورزی بودن منطقه می طلبد تا در این بخش از روشهای سنتی به سمت مدلهای صنعتی و مدرن حرکت کنیم و با اصلاح خاک، اصلاح اصله و نژاد درختان و بهره گیری از روشهای آبیاری تحت فشار و نوین راندمان تولید و کیفیت محصولات کشاورزی استان را ارتقا دهیم.
این نماینده خانه ملت با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در امر اصلاح اصله اقدامات موثری انجام داده است، گفت: می طلبد از تجربیات این نهاد انقلابی در این زمینه بهره لازم برده شود.
وی بر ضرورت بومی سازی و دانش بنیان کردن بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: اگر به این مقوله توجه شود تولید ارتقا یافته و ارزانی در محصولات غذایی را نیز شاهد خواهیم بود.
ذاکرادامه داد: نمایندگان مجلس نیز با تصویب 170 ماده قانونی از شرکتهای دانش بنیان در راستای اعطای تسهیلات، صدور مجوز حمایت می کنند.
وی با اشاره به اهمیت توجه به موضوع گردشگری در بخشهای مختلف شهر ارومیه به خصوص بخش سیلوانا اظهار کرد: باید به واسطه موقعیت و طبیعت بکر منطقه و وجود ظرفیتهای گردشگری موجود با ایجاد زیرساختهای لازم از جمله راه ، گاز رسانی به منطقه زمینه جذب هرچه بیشتر توریست را فراهم کرد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس با ابراز تاسف از عدم توجه به زیرساختهای لازم در مسیر روستاهای شهر ارومیه وجود پیست خوشاکو ، کوهها و طبیعت منطقه سیلوانا را فرصتی مغتنم برای درآمدزایی دانست و گفت: با دو بانده کردن مسیر حرکت به این مناطق، گردشگران زیادی جذب می شوند.
ذاکر با بیان اینکه باید بودجه صندوق توسعه برای مناطق محروم به شکل عادلانه توزیع شود تا مشکلات این مناطق رفع شود، گفت: همجنین می توان با واگذاری بسیاری از پروژه های عمرانی به بخش خصوصی زیرساخت های لازم را در این بخشها ایجاد کرد.
وی با اشاره به موضوع شفاف سازی بودجه هزینه شده برای دریاچه ارومیه و وجود بدهی 430 میلیارد تومانی برای دمونتاژ کردن دستگاه حفاری داخل تونل خط انتقال آب به دریاچه اظهار کرد: مقرر شده است در خصوص علت تاخیر 7 ساله در احیای دریاچه ارومیه و هزینه های ستاد احیا برای دریاچه تحقیق وو نفحص انجام شود. همچنین با توجه به سفر رئیس جمهور به استان از رئیس جمهور درخواست پرداخت بودجه لازم برای خروج دستگاه تی بی ام از تونل نیز انجام شده تا با خروج هرچه سریعتر این دستگاه رهاسازی اب از سد کانی سیب به دریاچه انجام شود.
ذاکربا اشاره به اینکه باید بسترهای لازم برای فعالیتهای فرهنگی جوانان فراهم شود، گفت: در این راستا از موسسات قرآنی ودارالحافظین حمایت می شود و اختصاص بودجه ، مشوقها و معافیتهای لازم برای این موسسات در نظر گرفته شده که امسال بهتر از سال گذشته اجرایی خواهند شد.
این نماینده خانه ملت با اشاره به مخالفت عده ای نسبت به احداث سد نازلوو باراندوز و انتشار اخباری مبنی بر اینکه احداث سد عاملی برخشکی دریاچه ارومیه است، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بر اساس نظر اعلامی از سوی کارشناسان تا 10 سال آینده با مشکل تامین اب شرب در ارومیه مواجه خواهیم شد ضروری است این سد ها احداث شود.
وی ادامه داد: نزدیک به 200 روستا در اطراف بخشهای نازلو و باراندوز ساکن هستند که با احداث این سدها علاوه بر تامین آب شرب سکنه، با تعیین منابع و مصارف از هدر رفت اب نیز جلوگیری می شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس مصرف آب بدون برنامه مدون توسط کشاورزان آن مناطق را یک معضل دانست و گفت: کشاورزان با ایجاد آب بندهایی به کشت محصولات پر آب بر اقدام می کنند که با احداث سد می توان آب را در ان منطقه مدیریت کرد.
ذاکر با اشاره به ارائه آماری از شاخص فلاکت و رتبه استان در این شاخص افزود: متاسفانه نرخ تورم و بیکاری در استان بالاست و مسئولین نسبت به دریافت سهمیه استخدام نیروی کار جایگزین بازشستگان در استان تلاش نمی کنند در حالی که باید مطالبه گر باشند.
وی ادامه داد: استان پتانسیلهای فراوانی دارد اما ضروری است با جذب سرمایه گذار فرصت ایجاد اشتغال فراهم شود و با پایین آمدن نرخ بیکاری، شاخص فلاکت نیز تقلیل خواهد یافت.
حجت الاسلام ذاکرخرید ماشین آلات کشاورزی و ماشین الات یخچالدار را برای استانی که عمدتا مردم ان به کشاورزی مشغول هستند را ضروری دانست و گفت: با وجود تولید سیب و انگور مرغوب در استان تبلیغات کافی برای معرفی و شناساندن این محصولات انجام نشده است.
دکتر رضا حسین زاده، رئیس جهاد دانشگاهی استان نیز در ابتدای جلسه با بیان اینکه امروزه نگهداری از سالمندان به یک دغدغه تبدیل شده است گفت: جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با هدف ایجاد اشتغال دراستان از طریق بومی سازی دانش فنی کسب شده درصدد راه اندازی مرکز مراقبت از سالمند در منزل می باشد.
وی ادامه داد: مجوز لازم برای آموزش بهیار و سالمندیار را از مرکز ملی مهارت کسب کردیم و پس از ارائه آموزشهای لازم و تربیت نیروهای توانمند توسط جهاد دانشگاهی این نیروها به مراکز مراقبت از سالمندان معرفی می شوند و همینطور جهت اعزام نیروهای آموزش دیده ماهر به منازل جهت مراقبت از سالمندان اقدام می شود.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با سابقه فعالیتهای درخشان بعنوان نهادی قابل اعتماد و با اعتبار بالا در کشور در جهت خدمت به هموطنان خود تبدیل گردیده است اظهار کرد: خدمت ارائه شده در قالب مرکز مراقبت از سالمند در منزل به هم استانی ها در فضایی کاملا قابل اعتماد و اعتبار دور از مشکلات عدیده ای که در مراجعات به منازل رخ می دهد می تواند به رسالت خدمت خود به خوبی عمل نماید که این امر باعث مباهات و افتخار است که این نهاد بین هم استانی ها از جایگاه اعتمادی خیلی خوبی برخوردار است.
دکتر حسین زاده با اشاره به برنامه توسعه ای جهاددانشگاهی در خصوص راه اندازی مرکز درمان ناباروری شمالغرب کشور در ارومیه نیز گفت: متاسفانه بیماران بسیاری از استان برای درمان به شهرهای بزرگ کشور مراجعه می کنند که جهاد دانشگاهی استان درصدد است با راه اندازی این مرکز و مرکز غربالگری تشخیص و درمان سرطان پستان علاوه بر کاهش مراجعه به سایر استانها نسبت به جذب توریست درمانی اقدام کند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان با ابراز تاسف از بالابودن نرخ تورم و بیکاری در استان،هم مرزی این استان با 3 کشور دیگر را فرصتی مغتنم برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی دانست و گفت: متاسفانه آنگونه که باید از این فرصت و مرزی بودن استان استفاده نشده است .
نظر شما :