به همت جهاددانشگاهی البرز؛
دانشجویان شهرسازی دانشگاه خوارزمی از «برج آزادی» بازدید کردند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان البرز، هشتمین بازدید از سلسله بازدیدهای چهاردهمین طرح ملی ایران مرز پرگهر با بازدید دانشجویان رشته معماری، شهرسازی و عمران دانشگاه خوارزمی از برج آزادی تهران و با حضور مهندس عباس قافله باشی از اساتید گروه معماری دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
همچنین معماری برج آزادی تلفیقی از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و دوره اسلامی است. این بنا دربرگیرنده سه طبقه، چهار آسانسور، دو راه پله و ۲۸۶ پلکان است. در محوطه زیرین برج آزادی چندین سالن نمایش، نگارخانه، کتابخانه، موزه و دیگر فضاهای کاربردی قرار دارد. طول این بنا ۶۳ متر، ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ و ارتفاع از کف موزه ۵ متر است. گفته میشود در ساخت برج آزادی چهل و شش هزار قطعه سنگ بریده، پرداخت شده و به کار رفتهاست.
نقوشی که در میدان وجود دارد و باغچهها و گلکاریها را شکل میدهد، از طرح داخل گنبد شیخ لطفالله اصفهان الهام گرفتهشده است و کلیه مواد اولیهای که در ساخت برج به کارگرفته شدهاست متشکل از مواد و سازههای ایرانی است به عنوان نمونه سنگهایی مرواید همدان( سنگهای در و دیوار برج) سنگ کردستان( سنگهای کف برج) و سنگ جوشقان اصفهان(سنگ نمای بیرونی برج) است.
حسین امانت، معمار برج از برجستهترین معماران ایران میگوید: «این بنا به گذشتههای درخشان تاریخ ایران نظر دارد؛ به دورانی که ایران در ادبیات، هنر، معماری، صنایع دستی، علوم مختلف و چیزهای دیگر سرآمد بود. من میخواستم جمعبندی خود از اینها را در برج آزادی ارائه کنم تا اگر کسی از خارج وارد ایران میشود یا حتی مردم ایران بدانند که این اثر به کجا و به کدام فرهنگ مربوط است.»
گفتنی است؛ از سال ۱۳۹۲ با آشکار شدن وضعیت تخریبی نگرانکننده برج آزادی هریک از ترجمانهای درگیر، مسئولیت را به دیگری واگذار میکنند و همچنان برج آزادی در انتظار متولی است.
نظر شما :