در اختتامیه شانزدهمین دوره طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» مطرح شد:
تربیت نیروی انسانی از مهمترین موضوعات در بحث توسعه است/ «ایران؛ مرز پرگهر» طرحی برای آشنایی دانشجویان با فعالیتهای علمی کشور
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر محمدمهدی برادران معاون وزیر صمت، مهندس سعید عمرانی معاون دادستان کل کشور و تقدیر از برگزیدگان طرح به همت مرکز گردشگری علمی – فرهنگی سازمان دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی برگزار شد.
توسعه و پیشرفت به مساله اول کشور تبدیل شود
رییس جهاددانشگاهی در این مراسم با تاکید بر تربیت نیروی انسانی برای توسعه کشور اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات در بحث توسعه کشور، تربیت نیروی انسانی توسعهیافته است و یکی از شاخصههای مهم در تربیت نیروی انسانی نیز بحث خودباوری و مجهز شدن به سلاح علم و فناوری است.
وی با اشاره به اینکه خودباوری زمانی ارزشمند است که به سلاح علم مجهز باشیم و مشکلات و مسائل کشور را خودمان حل کنیم، گفت: دانشجویان پیش از انقلاب اسلامی با شرایطی مواجه بودند که عدم خودباوری در کشور تبلیغ میشد و غربیهایی که با توسعه به اقتدار علمی و دفاعی دستیافته بودند، میگفتند جهانسومیها نمیتواند مشکلات خود را حل کنند.
دکتر طیبی بیان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی مساله ایجاد خودباوری در جوانان مطرح شد و جوانان به این باور رسیدند که میتوانند در تمام حوزههای علمی، آموزشی، فرهنگی و ... کارهای بزرگی انجام دهند. یکی از علل تشکیل جهاددانشگاهی نیز ایجاد سازمانی علمی ـ فرهنگی برای تربیت نیروی انسانی و ایجاد خودباوری در علم و فناوری بود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی علم، حل مشکلات جامعه و کشور است ادامه داد: به همین دلیل توسعه علمی و فناورانه و آموزشی یکی از اهداف اصلی این نهاد در نظر گرفته شد و با برنامهریزیهایی که انجام شد، جوانان جهادی در حوزه علمی و فناوری(مانند پژوهشگاه رویان) اثبات کردند که میتوانند در مرز علم حرکت کرده و علم را به فناوری تبدیل کنند.
رییس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه فعالیتهای مختلف جهاددانشگاهی خودباوری را در جوانان تقویت کرد و این امر منجر به ایجاد شرکتهای دانشبنیان فراوانی در کشور شد ادامه داد: طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» نیز در همین راستا بود تا دانشجویان با فعالیتهای علمی گذشته و همچنین فناوریهای امروز جهاد و کشور بهخوبی آشنا شوند.
دکتر طیبی با اشاره به اینکه در بحث تربیت نیروی انسانی توسعهیافته یکی از موضوعات مهم این است که باور کنیم تصمیمگیری در کشور باید مبنای علمی داشته باشد افزود: یکی از فعالیتهای بسیار خوب معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برای توسعه این فرهنگ برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی است که طی آن بحثهای علمی فراوانی در رابطه با مسائل مختلف کشور انجام میشود.
وی بیان کرد: خوشبختانه در دوران انقلاب اسلامی بهاندازه کافی الگوسازی شده و اثباتشده است توان حل بزرگترین مشکلات کشور را داریم و آنچه باید اتفاق بیافتد تبدیلشدن بحث پیشرفت و تحقق اقتدار اقتصادی و دفاعی به مساله اول کشور است.
دکتر طیبی تصریح کرد: با توجه به وجود نیروی فرهیخته در کشور، میتوانیم حداکثر با دو برنامه توسعه، به عموم اهداف توسعهای کشور دست پیدا کنیم.
طرح «ایران؛ مرز پرگهر» از جذابترین برنامههای جهاددانشگاهی است
در ادامه دکتر جمال رحیمیان معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد: سال ۸۴ با اجرای نظرسنجی در دانشگاه تهران، مشخص شد که اردوهای دانشجویی بیشترین جذابیت را برای دانشجویان دارد و با توجه به گذشت 3 دهه از انقلاب و وجود کارهای خوبی که آشنایی دانشجویان با آنها ضرورت داشت، اولین دوره طرح «ایران؛ مرز پرگهر» در همان سال برگزار شد و امروز به شانزدهمین دوره رسیده است.
وی با بیان اینکه این طرح یکی از جذابترین و پرشورترین برنامههای جهاددانشگاهی است که سالبهسال روند تکاملی خود را طی میکند، گفت: زمانی که گزارش این طرح به رهبر انقلاب ارائه شد، معظمله خطاب به وزرا فرمودند که این کار از دغدغههای من است تا جوانان با فعالیتهای این چنینی آشنا شوند.
دکتر رحیمیان با بیان اینکه پانزده دوره این طرح حضوری و دوره شانزدهم به دلیل وجود کرونا به صورت غیرحضوری برگزار شد، بیان کرد: امیدواریم تمامی نهادهای اثرگذار در برگزاری هر چه بهتر این طرح در سالهای آتی کمک کنند. جهاددانشگاهی آماده است تا میزبان دانشجویان و جوانان در بازدید از میراث فرهنگی، فناورانه و تکنولوژی در سراسر کشور باشد.
کمبود مبلغ صنعتی در نقاط محروم کشور
در ادامه، دکتر محمدمهدی برادران معاون وزیر صمت با تشکر از مجموعه جهاددانشگاهی و خانه صنعتکاران ایران گفت: امیدوارم تداوم این طرح یکی از مسائل مهم در صنعت را حل کند.
وی با بیان اینکه تمامی کشورها در تلاش هستند تا در صنعت و توسعه دارای نام و نشانی ویژه از خود باشند، گفت: دانشجویان حاضر در طرح ایران مرز پرگهر، مبلغان گردشگری کشور هستند.
برادران ادامه داد: یکی از فعالیتهای وزارت صمت انجام آمایش صنعتی به تفکیک استانهای مختلف است و این آمایش زمانی موفق است که هویتسازی خاص خود را نیز داشته باشد که میتواند از سوی دانشجویان طرح ایران مرز پرگهر انجام شود.
وی، یکی از چالشهای کشور را کمبود مبلغ صنعتی در نقاط محروم کشور عنوان کرد و ادامه داد: صنایع مختلفی در گوشه و کنار کشور وجود دارد که معرفی آن به مردم و جهانیان رسالتی مهم بر دوش ما است که باید انجام شود. دشمنان به دنبال تخریب صنعت ما هستند؛ باید در برابر این دشمنیها نیز ایستاد. امیدوارم جمع دانشجویان این طرح ملی بهجایی برسد که تکتک ایشان یک مبلغ صنعتی برای صنایع مختلف کشور باشند.
توسعه گردشگری با نگاه جدید
در ادامه سعید عمرانی معاون دادستان کل کشور نیز طی سخنانی با بیان اینکه گردشگری صنعت بسیار بزرگی است که توسعه آن در کشور میتواند ما را از صادرات نفت بینیاز کند، گفت: کشور ما دارای ظرفیتهای بزرگی در زمینه گردشگری است و نیازمند آن هستیم تا گردشگری را با نگاه جدیدی توسعه دهیم.
وی افزود: ایران اسلامی دارای گردشگاههای بسیار فراوان در اقلیمهای متفاوت است و امروز استقبال فراوانی از گردشگری و میراث فرهنگی ایران میشود و جوانان بااستعداد فراوانی در کشور هستند که در زمینه توسعه گردشگری از خلاقیت بالایی برخوردار هستند.
عمرانی ادامه داد: مساله مخاطبشناسی در هنر موضوع بسیار مهمی است که باید بدان توجه شود. همواره در هر امری باید سلیقه مخاطب و ذائقه او شناحته شود.
در ادامه سید علیرضا بنیهاشمی رییس خانه صنعتکاران ایران نیز طی سخنانی با اشاره به موضوع مهم پیوند میان صنعت و دانشگاه اظهار کرد: هرگاه چنین پیوندی بهخوبی برقرار شود، گرهها و مشکلات کشور نیز به بهترین نحو حل خواهد شد.
وی ادامه داد: بر این باور هستیم که اگرچه در مسیر حرکت کشور به سمت توسعه و پیشرفت سنگریزه وجود داشته و دشمنان با تحریم و تهدید به دنبال عدم توسعه کشور هستند اما به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، حرکت کشور به سمت توسعه است و ما شاهدیم که هر جا میدان صنعت کشور با حضور نخبگان جوان مواجه شد، پیروز و موفق بودهایم.
بنیهاشمی تصریح کرد: امروز به جایگاهی رسیدهایم که فناوری آبیاری زیرسطحی که فقط در انحصار رژیم صهیونیستی بود، به دست جوانان ما بومیسازی شده است. همچنین، تا مدتهای مدید شاهد خروج ۹ میلیارد دلار ارز از کشور در حوزه نهادههای دامی به دلیل عدم توانایی در نگهداری از آن بودیم که جوانان نخبه ما توانستند تا فناوری نگهداری از نهادههای دامی را نیز که در انحصار رژیم صهیونیستی بود، به دست آورند.
بنیهاشمی در ادامه با اشاره به همکاری با مرکز گردشگری جهاددانشگاهی گفت: یکی از برنامههای خانه صنعتکاران کشور برگزاری اردوهای صنعتی در داخل و خارج از کشور است. امروز به توفیق الهی عزم خود را جزم کرده و در حال حرکت به سمت قلههای توسعه با همراهی جوانان نخبه کشور هستیم
در ادامه، رامین اسدی مدیرکل توسعه کسبوکار و تامین مالی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نیز طی سخنانی به توضیحاتی در رابطه با چگونگی توسعه و موفقیت طرحهای صنعتی و گردشگری پرداخت.
در پایان این مراسم از برگزیدگان شانزدهمین دوره طرح ملی ایران مرز پرگهر در 3 بخش عکس، فیلم و محتوا و همچنین مدیران اجرایی برتر و شرکتهای برتر همکار در اجرای طرح تقدیر شد.
نظر شما :