سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی؛ پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی همزمان با تشکیل این نهاد در سال 1359به عنوان یکی از واحدهای این نهاد در کشور فعالیت خود را با پیگیری اهداف جهاددانشگاهی کشور آغاز نمود. بطوریکه در سالهای متمادی فراز و نشیب خود با شکل دهی و راه اندازی مراکز متعدد فرهنگی، هنری، آموزشی، پژوهشی و درمانی در سطح استان توانسته است قدمهای اساسی را در راه اعتلای فرهنگی و پژوهشی بردارد و ضمن تداوم و کیفیت بخشیدن به فعالیتهای خود در محیط دانشگاهی، سعی نموده نقش یک پل ارتباطی بین دانشگاه و جامعه را ایفا نماید.
حوزه پژوهش و فناوری یکی از اهداف جهاددانشگاهی گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه و استعداد در سطح جامعه برای رسیدن به خوداتکایی میباشد همچنین ادامه خدمات علمی ـ فنی در زمینههای مختلف در انجام تحقیقات توسعهای و کاربردی از وظایف جهاد دانشگاهی میباشد. معاونت پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی ، این معاونت در هر یک از مقاطع انقلاب، با توجه به نیازها و در راستای تحقق اهداف و انجام وظایف تعریف شده در اساسنامه جهاد دانشگاهی از بدو تأسیس گامهای مؤثری در جهت انجام تحقیقات و پژوهشهای بنیادی، توسعهای و کاربردی برداشته است ضرورتهای جامعه، تمامی تلاش خویش را در جهت حل معضلات و مشکلات جامعه بکارگرفته است.
طراحی و ساخت اینورتر سه فاز (کاربرد در صنایع نظامی) ، مکانیزه نمودن خط تولید صنایع نظامی، راهاندازی خط تولید خمپاره در کارگاه دانشکده فنی دانشگاه تبریز (که بمباران این کارگاه توسط رژیم بعثی موجب به شهادت رسیدن بعضی از مسئولین جهاد دانشگاهی و دانشجویان حاضر شد) مکانیابی و استقرار صنایع استان، طراحی و نصب نیروگاه هیبریدی 50کیلوواتی برای شرکت پایانه نفتی جزیره خارک، طراحی و نصب نیروگاه هیبریدی 32 کیلو واتی در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان آذربایجان شرقی، طراحی و ساخت توربین بادی 400وات افقی به روش مهندسی معکوس بصورت پایلوت صنعتی، طراحی و ساخت کنترل شارژر خورشیدی، طراحی و ساخت کنترل شارژر بادی، طراحی و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی منازل روستایی با توان 31 کیلووات در استان کهگیلویه و بویر احمد، طراحی و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی منازل روستایی با توان 18 کیلو وات در استان کهگیلویه و بویر احمد، طراحی و ساخت سیستم روشنایی محوطه داخل فرودگاه و باند هواپیما(اپرون) به روش روشنایی فوق کم مصرف، طراحی و ساخت دستگاه هات تپ(hot tap) برای سایزهای 4 الی 12 اینچ بصورت پایلوت صنعتی جهت انشعاب گیری در حالت in-line(بدون خارج کردن خط انتقال گاز از سرویس) و تهیه و تدوین دستورالعمل و استاندارد مربوطه از مهمترین تحقیقات انجام گرفته این معاونت درسالهای گذشته در حوزه های مختلف می باشد. مرکز خدمات تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی با هدف رفع خلاء های موجود در حوزه درمان ناباروری در کشور و کمک به زوجهای نابارور منطقه شمالغرب کشور و کاهش هزینههای رفت و آمد، افتتاح و ارایه خدمات این مرکز توسط متخصصان زبده استانی در زمینههای زنان و زایمان، ارولوژی و ژنتیک به طور رسمی از فروردین ماه 1390 آغاز گردید.
این مرکز با در اختیار داشتن تجهیزات به روز و پیشرفته و کادر مجرب در بخشهای مختلف ژنتیک، زنان و مامایی، مردان و اورولوژی، جراحی و آزمایشگاه جنین شناسی، خدمات تخصصی در حوزه ژنتیک و درمان ناباروری به زوجین نابارور و عموم مردم ارایه می دهد.
آزمایشگاه تخصصی و فوق تخصصی تشخیص طبی وپاتولوژی این آزمایشگاه متشکل از بخشهای خون شناسی، بیوشیمی عمومی و تخصصی، ایمنی شناسی عمومی و تخصصی، ویروس شناسی، میکرو بیولوژی (قارچشناسی، انگلشناسی، باکتریشناسی) بیوشیمی ادرار و آنالیز اسپرم وآسیب شناسی میباشد .
کلینیک تخصصی طب کار مرکز طب کار سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی در بخش پزشکی دایر شده است تا برای افراد در معرض بیماریهای ناشی ازکار خدمات ارائه دهد. دراین مرکز نتایج کلیه آزمایشات به صورت تحلیلی دراختیار مدیران کارخانه ها قرار می گیردتا از زیانهای ناشی از شرایط محیط کارجلوگیری شود. لازم به ذکر است که ارایه مشاوره لازم به کارکنان مراکز تولیدی وصنعتی ضمن کاهش هزینه های درمانی کارکنان برمیزان تولید وسود دهی آن مراکز اثر مثبتی دارد.و در کل کارکنان شرکتها ،کارخانجات و ادارات از خدمات تخصصی این مرکز بهره مند می شوند.
کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت پزشکی اجتماعی و طب پیشگیری علمی است که به مطالعه سلامت و بیماری در جامعه می پردازد در واقع پزشکی اجتماعی و پزشکی پیشگیری علاوه بر فرد بیمار، کل افراد جامعه چه افراد بیمار و چه افراد در معرض خطر بیماری و چه افراد سالم را مورد توجه و مطالعه قرار می دهد. با مراجعه به کلینیک پیشگیری و ارتقای سلامت ،تحت نظر متخصص طب پیشگیری از وضعیت سلامت خود باخبر شوید تا از پیشرفت بیماری در هر مرحله جلوگیری نمایید.
مرکز خدمات تخصصی فناوری انرژیهای تجدیدپذیر مرکز خدمات تخصصی فناوری انرژیهای تجدیدپذیرسازمان استان آذربایجانشرقی با اتکا به اعضای متخصص خود در حوزه تأمین انرژی از منابع تجدیدپذیر و همچنین مدیریت و بهینهسازی مصرف انرژی، از سال 1388 مشغول به فعالیت میباشد. اهم فعالیتهای این مرکز در زمینه طراحی، ساخت و بهر ه برداری از نیروگاه های خورشیدی، بادی و هیبریدی بوده و بومیسازی تکنولوژی های مربوطه، از عمده رسالتهای این مرکز است.
حوزه آموزشی با عنایت به قرار گرفتن استان آذربایجانشرقی در قطب صنعتی کشور، موقعیت استراتژیک و همجواری استان آذربایجانشرقی با کشورهای CIS ؛ مزیت این استان به عنوان دروازه صادرات کالا و خدمات به اروپا و با توجه به مشکلات اشتغال و تولید و از آن جمله نیروی انسانی متخصص، سازمان جهاددانشگاهی استان آذربایجان شرقی از سال 1368 فعالیتهای آموزشی خود را در قالب ارائه آموزشهای کوتاه مدت تخصصی اشتغال زا برای قشر جوان و دانش آموخته استان جهت بالفعل کردن توان بالقوه نیروی انسانی آغاز کرد. معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجانشرقی در ابتدا با دو رشته عمومی آموزش زبان انگلیسی و مهارتهای رایانه ای، کار خود را آغاز نموده و در طول فعالیتهای خود، دامنه آموزش را به هفت حوزه تخصصی و 5 مرکز آموزشی کوتاه مدت در شهر تبریز و 3 مرکز آموزشی کوتاه مدت در شهرستان های میانه و مرند و اهرگسترش داده است.
مرکز آموزش های مجازی
سازمان جهاددانشگاهی استان آذربایجانشرقی در جهت توسعه ظرفیتهای آموزشی در حوزههای مختلف آموزشی با بهرهمندی از سامانه مبتنی بر آموزش الکترونیکی، اقدام به برقراری بستر لازم برای ارائه خدمات آموزش های مجازی نموده و قسمتی از دورههای آموزشی خویش را بصورت الکترونیکی برگزار می نماید
مرکزآموزش علمی-کاربردی
مرکزآموزش علمی-کاربردی جهاددانشگاهی تبریز در سال 1377جهت اجرای یکی از وظایف اصلی این نهاد یعنی آموزشهای علمی-کاربردی با کسب مجوز از شورای گسترش وزارت علوم،تحقیقات و فناوری شروع به فعالیت نمود. در طی سالهای فعالیت مرکز برنامه ریزی برای توسعه فضاهای آموزشی، تجهیز کارگاهها و سایت های مرکز و تامین امکانات کمک آموزشی برای بالابردن سطح کیفیت آموزشی و رعایت استاندارد های آموزشی صورت گرفته است . امکانات کامل آموزشی، بهره مندی از اساتید و اعضای هیئت علمی مجرب شرایطی را فراهم نموده است که این مرکز در مقایسه با سایر مراکز از بیشترین میزان قبولی در مقاطع بالاتر برخوردار بوده و اکثریت فارغ التحصیلان آن جذب بازار کار شده اند.
حوزه فرهنگی فعالیت فرهنگی در جهاددانشگاهی به عنوان نهاد مولود انقلاب اسلامی از نخستین روزهای شکلگیری این نهاد آغاز شده و طی نزدیک به چهار دهه فعالیت، کارنامه درخشانی از طرحها و برنامههای بدیع و موثر فراهم شده است. اصل بنیادین این حوزه درهمه ابعاد یاد شده، تکیه و توجه جدی به مبانی علمی و مطالعات نظری در تدوین برنامه ها و طرحهای خودجوش دانشجویی و جذب مشارکت آنان در فعالیتهای فرهنگی بوده است.
سازمان دانشجویان
سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، تشکیلاتی است وابسته به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی که در سال 1377 به منظور ساماندهی مطلوب و توسعه (ارتقا) مشارکت دانشجویان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در زمینه های اجتماعی، سیاسی، علمی، صنفی و فوق برنامه و در جهت تحقق استراتژی برنامه اول توسعهی جهاددانشگاهی مبنی بر تأکید بر تقویت فرهنگ و ارزش های اسلامی در جامعه و به خصوص در نسل جوان و دانشجویان دانشگاه ها تأسیس گردیده است.این سازمان به عنوان پیکره دانشجویی جهاددانشگاهی استان عمل می کند.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) براساس اهداف علمی و فرهنگی جهاددانشگاهی، در راستای توسعه ی علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای مختلف در سال 1380 تأسیس شد و طی این مدت به کمک اساتید دانشگاهی، پژوهشگران زبده وکادر مجرب و چابک، و 30 شعبه فعال در سراسر کشور حدود 2200 طرح تحقیقاتی در حوزههای مختلف دینی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی اجرا کرده است و اینک به عنوان قطب، پیشرو و امین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شناخته میشود. مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) شعبه آذربایجان شرقی یکی از شعب ممتاز و برتر در سطح کشور بوده و مورد وثوق دستگاه ها، نهادها و دانشگاه ها می باشدکه از زمان تاسیس خود بیش از 300 پروژه نظرسنجی در حوزههای مختلف نگرش سنجی، آگاهی سنجی، بازار سنجی، رضایت سنجی و نیاز سنجی انجام داده است.
دفتر نیازسنجی و مطالعات فرهنگی
یکی از خلاءهای موثر در فرآیند انجام فعالیتهای فرهنگی، فقدان مطالعات علمی و پژوهشهای کاربردی است که ضمن گره گشایی از مشکلات این حوزه به تحقق اهداف انتخابی و پیشبرد برنامهها و افزایش کارایی و اثر بخشی فعالیتها در این حوزه مدد برساند. این دفتر در تلاش است نیازهای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی را در حوزه مطالعات و پژوهشهای فرهنگی که شامل نیازهای فرهنگی ساختارهای دانشجویی وابسته به معاونت فرهنگی مانند سازمان دانشجویان، خبرگزاری دانشجویان(ایسنا)، مرکز افکارسنجی دانشجویان و مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان و نیز نیازهای تمامی دانشجویان دانشگاههای مرتبط را تامین کند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تنها خبرگزاری با هویت دانشجویی و نخستین خبرگزاری غیردولتی ایران پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی محسوب می شود که با بهرهگیری از سرمایه اندیشه، صداقت و با تکیه بر توان، خلاقیت و نوآوری جوانان دانشجو در 16 آذر 1378 با اظهار لطف مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)که خطاب به ایسنا فرمودند: "اخبار خوب، مفید و امیدبخش مخابره کنید." با هدف اطلاعرسانی صحیح، به هنگام و همهجانبه، همزمان با "روز دانشجو" به صورت رسمی به عرصه اطلاعرسانی کشور گام نهاد.
مرکز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجویان ایران(ایستا)
مرکز گردشگری علمی ـ فرهنگی دانشجویان ایران(ایستا) تشکیلاتی وابسته به جهاددانشگاهی است که به منظور برداشتن گامهای مؤثر در جهت توسعهی گردشگری کشور و در راستای توسعهی پایدار این صنعت و ارتقای فرهنگ گردشگری در نسل جوان و دانشگاهی جامعه، تأسیس گردید. فعالیتهای شاخص این مرکز در محورهای فرهنگی، علمی ـ پژوهشی و آموزشی انجام گرفته و برگزاری اردوهای گردشگری دانشجویی شامل اردوهای ایران مرزپرگهر ،گنبد گیتی ، بوم گشت از جمله فعالیت های شاخص این مرکز به شمار می آید. با عنایت به انتخاب کلانشهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، این مرکز فعالیت های ویژه ای را تدارک دیده است.
سازمان فعالیت های قرآنی دانشحجویان ایران و خبرگزاری بین المللی قرآنی (ایکنا) :
ترویج فرهنگ و اندیشه قرآنی ضرورتی است که جهاددانشگاهی از ابتدای تأسیس در قالبهای مختلف دنبال کرده و سرانجام در سال 1380 با تأسیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در سطحی عالی به فعالیتهای چند بُعدی در حوزهی قرآن پرداخته است. خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) نیز نخستین و تنها خبرگزاری تخصصی قرآن کریم در جهان اسلام است که اخبار و رویدادهای مختلف ایران و جهان را با رویکرد و محک قرآنی در حوزه های مختلف همچون سیاسی، هنری، ادبی، اجتماعی، فعالیتهای قرآنی، اندیشه و علم، وبلاگ و بین الملل مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد.
خبرگزاری ایکنا شعبه استان آذربایجان شرقی نیز در سال 1387 فعالیت خود را در استان آغاز کرده است.
پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاد دانشگاهی با عنایت به رسالت جهاددانشگاهی در زمینه رفع نیازهای پژوهشی-آموزشی و همچنین نیاز روزافزون کشور به اجرای تحقیقات برنامهریزی شده و هدفمند، جهاددانشگاهی استان از سال 1380 نسبت به راه اندازی گروههای پژوهشی اقدام نمود و نهایتا معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در سال 1388 مجوز موافقت اصولی پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی صادرکرد. این پژوهشکده به عنوان یکی از پژوهشکدههای جهاددانشگاهی در حوزه توسعه تاسیس شده و در راستای تربیت نیروی انسانی و محققان متعهد و متخصص در غالب گروههای پژوهشی اقدام نموده و تلاش می کند در پژوهش و آموزش، تولید و ترویج علم و پاسخگویی به نیازهای جامعه در حوزه های برنامه ریزی و توسعه سرآمد باشد. اهداف و رسالتها این پژوهشکده با بهره گیری از دستاوردهای نوین به ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و مشاوره به جامعه علمی، صنعتی و حوزههای فرهنگی و اجتماعی در سطح ملی می پردازد و موضوع "تدوین الگوهای بومی برنامه ریزی توسعه" را به عنوان محور و زمینه اصلی فعالیت خود قرار داده است.
حوزه پشتیبانی و ریاست
همچنین معاونت پشتیبانی جهاد دانشگاهی استان مرکزی با دو اداره (امور اداری و امور مالی) و سه دفتر (برنامه ریزی، فنی و طرحهای عمرانی و توسعه فناوری اطلاعات) امور ستادی و پشتیبانی این نهاد را بر عهده دارد. در حوزه ریاست هم اداره روابط عمومی، اداره حوزه ریاست و اداره حراست به فعالیت می پردازند.
نظر شما :