رییس جهاددانشگاهی در افتتاحیه مجموعه سل تک فارمد بیان کرد:
تولید ۴۵۰۰ محصول در حوزه سلولی توسط این شرکت/ بازار ۸/۸ میلیارد دلاری این محصولات در دنیا
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی صبح امروز در مراسم افتتاح نخستین کارخانه تولید سلول های انسانی در ایران و غرب آسیا که با حضور برخی از مسوولان ارشد کشور برگزار شد، اظهار کرد: اکنون با افتتاح و راه اندازی این مجموعه عظیم و کارخانه سلول، شعار "ما می توانیم" تحقق یافته و عملی شدن ایده های بزرگ عینیت واقعی یافته است. با اعتقاد و اعتماد این نوید و امید را به جوانان برومند این مرز و بوم و مسوولان عزیز می رسانیم که می توان با تلاش و پشتکار پیشرفته ترین فناوری های روز دنیا را تولید و آن را با موفقیت تجاری سازی کرد. تفاوت بارز این حرکت علمی با فعالیت های مشابه دیگر کشورمان، این که تمامی عملیات این پروژه از صفرتا صد با دانش کسب شده در داخل به سرانجام رسیده و دانش به دست آمده در تمامی مراحل آن قابلیت توسعه و حتی صادرات را دارد و می توان از افتخارات و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران در عکس کردن مسیر انتقال فناوری از داخل به خارج باشد.
وی افزود: دانش پزشکی بازساختی که می توان به علوم سلول های بنیادی، ژن درمانی و تکنیک های مهندسی بافت و همچنین محصولات سلولی اشاره کرد، از حیطه های علمی مورد علاقه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و شرکت های بیولوژیک و دارویی دنیا در این دو دهه اخیر است و چشم انداز را ترسیم کرده اند و این علم زمینه های تعامل بین رشته های مختلف علوم را به وجود آورده است که از جمله می توان به تلاش های محققان و دانشمندان رشته طب، بیولوژی و مهندسی و حتی ریاضی اشاره نمود که در کنار دیگران پاسخگوی نیازهای جامعه هستند. با استناد به اطلاعات موجود می توان گفت: در حال حاضر بیش از 700 کمپانی در دنیا در حوزه محصولات و خدمات مبتنی بر "پزشکی بازساختی" فعالیت می کنند که از این تعداد در حدود 58 درصد در زمینه تولید محصولات سلول درمانی، کوچک مولکول ها، داروهای بیولوژیک، محصولات ژن درمانی و بیومتریال های مهندسی بافت قابل پیوند کار می کنند.
رییس جهاددانشگاهی در توضیح فواید محصولات سلولی، تشریح کرد: محصولات سلولی در صنعت پزشکی بازساختی، در حوزه های مختلف درمانی برای بیماری هایی مانند انواع سرطان، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های سیستم عصبی و پوست، گوارشی و عضلانی و اسکلتی و چشم کاربرد دارند و مطابق گزارشات موجود، تا سال 2010 بیش از 300 هزار بیمار از این درمان ها بهره گرفته اند. ضمن آن که این شاخه از تحقیقات توانسته است بستر مناسبی برای رشد اقتصادی و زمینه ایجاد شغل را فراهم آورد.
بازار ۱۷ میلیارد دلاری سلول درمانی دنیا تا سال 2020
وی با اشاره به سود سرشار این بازار، اظهار کرد: بازار این صنعت و تولید این محصولات در سال 2016 حدود 8/8 میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود در سال 2020 به 17 میلیارد دلار و تا سال 2050 به حدود 530 میلیارد دلار برسد. از این رو برخی از کشورهای پیشرو و شرکت های بزرگ دارویی در این زمینه سرمایه گذاری فراوانی انجام داده اند که به روشنی نشانگر ارزش افزوده این محصولات می باشد. گزارشات بین المللی نشان می دهد که تغییرات شگرف در پروتکل های درمانی در حال وقوع بوده و چنانچه در این زمینه در کشورمان در تحقیق و پزوهش و نیز تربیت نیروی انسانی مجرب، ایجاد ساختار مناسب و تدوین قوانین نظارتی و حمایتی، حرکت های جدی تری را سامان ندهیم. مطمئنا در آینده به بیماران خسارات و هزینه های زیادی برای تهیه نمونه از خارج کشور جهت تهیه سلول و فرآورده های سلولی تحمیل می شود، این وضع در واردات داروهای نوترکیب به خوبی دیده می شود به طوری که علی رغم درصد کم واردات این داروها بیشترین هزینه دارویی برای کشور رقم می خورد.
درباره ی شرکت تک سل فارمد
دکتر طیبی در مورد شرکت سل تک فارمد گفت: این شرکت به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید سلول و شاید اولین آن در منطقه، قادر است با پشتوانه علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی بیش از 4500 محصول در سال تولید کند که این میزان از تولید از هم اکنون این شرکت را در زمره معدود شرکت هایی قرار داده که با چنین ظرفیتی قادرند محصولات سلولی و محصولات مرتبط با آن را تولید کنند. امیدواریم شرکت "سل تک فارمد" که حاصل تلاش و پیگیری های سرسختانه حدود دو دهه تجربه و تحقیق در این زمینه است سرآغاز مبارکی برای گسترش کمی و کیفی این رشته در میهن عزیزمان باشد. هر چند در این مسیر انجام کارهای زیادی از جمله فرهنگ سازی این دانش و مهیا نمودن بستر گسترش از امور بایسته و حتمی است.
وی افزود: امید داریم این تلاش علمی که با آخرین استانداردها و رعایت همه ضوابط، کار خود را آغاز نموده است با حمایت های مسوولان و مدیران حوزه درمان کشور به یک حرکت ماندگار و تاثیرگذار منتهی شده و موجبات ارایه خدمات بیشتر و جدیدتر را که شایسته مردم عزیزمان است، فراهم آورد.
رییس جهاددانشگاهی در پایان اظهار کرد: از حمایت های بی دریغ و دلگرم کننده مقام معظم رهبری معاونت محترم علم و فناوری ریاست جمهوری، وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جهت صدور مجوزهای مرتبط و حمایت های صندوق شکوفایی و نوآوری در تخصیص وام برای اجرای این پروژه عظیم و مهم و سایر پشتیبانان قدردانی و تشکر می نماییم.
نظر شما :