امام جمعه بوشهر:

مدیران بوشهر در توسعه پژوهش و فناوری از ظرفیت جهاددانشگاهی استفاده کنند

۲۳ فروردین ۱۴۰۱ | ۰۹:۱۱ کد : ۴۲۸۴۵ عمومی
نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: مدیران استان بوشهر از ظرفیت نهاد ارزشمند جهاددانشگاهی در توسعه پژوهش و فناوری استفاده کنند.
مدیران بوشهر در توسعه پژوهش و فناوری از ظرفیت جهاددانشگاهی استفاده کنند

رییس جهاددانشگاهی بوشهر به همراه معاونان این نهاد انقلابی با آیت الله صفایی بوشهری نماینده، ولی فقیه در استان بوشهر در مصلای بوشهر دیدار کردند.

آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری در این نشست اظهار کرد: جهاددانشگاهی در منظومه پیشرفت ایران و تمدن آفرینی نقش بسیار مهمی دارد؛ چرا که دانش‌بنیان است، جهادی عمل می‌کند و در مهمترین مرکز علم و پیشرفت یعنی دانشگاه مستقر است.

وی اضافه کرد: جهاددانشگاهی در تمام ابعاد فرهنگی علمی و فناوری و هر جایی که نیاز نظام جمهوری اسلامی بوده حضوری فعال و کارآمد داشته است به همین جهت است که این نهاد ارزشمند از بدو تأسیس تاکنون منشاء خدمات بسیار ارزشمندی بوده است.

نماینده، ولی فقیه در استان بوشهر بیان کرد: جهاددانشگاهی ظرفیت‌های فراتر هم دارد که مسوولان باید به آن توجه کنند می‌توان در نظریه پردازی، ارائه اسنادمطالعاتی، طرح پروژه، نظارت و بازتولید و پژوهش و فناوری از این سازمان ارزشمند استفاده کامل‌تری کرد.

صفایی بوشهری با تاکید بر این که در عرصه دانش فناوری باید تلاش کرد، افزود: رشد علمی کشور بعد از انقلاب بسیار بالا بوده، اما با توجه به عقب افتادگی‌هایی که از گذشته در کشور بوده است باید با سرعت و تلاش بیشتر کار تا به افق‌هایی دست پیدا کرد.

وی ادامه داد: نیاز است علاوه بر خودکفایی و توان علمی به مرجعیت علمی هم دست پیدا کنیم؛ اگر دانش، فناوری و محصول در دست استکبار باشد استقلال کشور‌های دیگر را دچار بحران خواهد کرد.

امام جمعه بوشهر گفت: کشوری می‌تواند به استقلال کامل و تمدن بالنده و پایدار برسد که در حوزه علم، دانش، فناوری و فرهنگ انقلابی اسلامی پیشرفت لازم را داشته باشد. جهاددانشگاهی در این فرآیند می‌تواند بسیار نقش‌آفرین باشد.

صفایی بوشهری یادآور شد: فرآیند ایجاد جهاددانشگاهی در استان بوشهر بسیار سخت بود. این نهاد انقلابی در استان بوشهر یک مولود مبارک در تولید اسناد بر مبنای دانش، فرهنگ دینی، نگاه جهادی و توسعه پژوهش و فناوری است.

وی بیان کرد: جهاددانشگاهی به‌طور ویژه در دو حوزه انرژی و آبزیان کار‌های بسیار ارزشمندی را انجام داده است. در ادامه نیاز است از ظرفیت دریا در استان بوشهر که به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته است، بهره برد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ادامه داد: توجه به محصولات دریایی‌ها و دارو‌های دریایی مورد غفلت قرار گرفته است. از این رو باید یک مجتمع بزرگ دارویی در استان ایجاد شود.

صفایی بوشهری گفت: با مذاکره‌ای که با وزیر بهداشت داشتم و مورد موافقیت ایشان نیز فرار گرفت جهاددانشگاهی استان بوشهر با همکاری دانشگاه علوم پزشکی طرح ایجاد شهرک دانش‌بنیان تولید دارو را بنویسد؛ با ایجاد شهرک داروی در این استان برای ۲ تا ۳ هزار نفر شغل ایجاد می‌شود و این استان به عنوان مرجع در جهان شناخته خواهد شد.

وی تاکید کرد: استان بوشهر در حوزه صنعت جنگل و مراتع ضعیف است در این راستا جهاد‌دانشگاهی طرح کلان با توجه به توسعه آلاینده‌ها در بوشهر را بنویسد چرا که توجه به صنعت جنگل باعث مدیریت محیط زیست می‌شود.

امام جمعه بوشهر ادامه داد: در این راستا مطابق با نیاز‌های آمایشی در هر منطقه بر اساس دانش مقدار کمیت و نوع کیفیت جنگل بررسی و شناسایی و استان از جهت فضای سبز طراحی شود تا در ادامه این طرح خصوصی سازی و صنعتی شود.

پروژه‌های فناورانه با دو ویژگی دانش بنیان و اشتغال آفرین تعریف می‌شوند

رییس جهاددانشگاهی بوشهر نیز در این نشست گفت: پروژه‌های فناورانه در این نهاد انقلابی با دو ویژگی دانش بنیان و اشتغال آفرین تعریف و اجرایی خواهند شد.

علی احمدی‌زاده اظهار کرد: ماموریت‌های ویژه‌ای برای مجموعه جهاددانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور تعریف شده است؛ این نهاد انقلابی در تاریخ بیش از ۴۰ ساله خود تلاش کرده است در مرز علم و فناوری و نقش آفرینی برای رفع نیاز کشور فعال باشد.

وی اضافه کرد: جهاددانشگاهی در سطح کشور اقدامات ارزشمندی داشته است و در استان بوشهر نیز هر جا نیاز بوده ماموریتی در حوزه‌های مختلف با درنظر گرفتن عدم موازی‌کاری با دیگر نهاد‌های علمی-آموزشی استان، تعریف و اجرا کرده‌ایم.

رییس جهاددانشگاهی بوشهر تصریح کرد:  اکنون این نهاد انقلابی در استان یک مرکز تخصصی آبزیان دریایی دارد که در حوزه فناوری فعالیت می‌کند، دو پروژه مهم ملی در حوزه امنیت غذایی کشور (تولید فناوری بچه‌ماهی و نهاده‌های دامی) نیز در دست اجرا است.

احمدی‌زاده بیان کرد: پروژه ملی جهاددانشگاهی اکنون در شهرک زیست فناورانه دلوار در حال اجراست و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به پایان برسد و ظرفیت جدیدی به کشور در حوزه تولید بچه ماهی افزوده شود.

وی خاطر نشان کرد:‌حوزه انرژی نیاز است همان‌طور که وزارت دفاع و سپاه پاسداران به جوانان اعتماد کردند و دستاورد‌های ارزشمندی را به دنبال داشتند به جوانان و نخبگان اعتماد شود.

رییس جهاددانشگاهی بوشهر یادآور شد: این نهاد انقلابی در حوزه نفت و گاز اقدامات مهمی داشته که مهمترین آن طراحی نصب و اجرای بازوی بارگیری نفت در خارگ و تولید محلول دمولسیفایر در استان بوشهر بوده است.

احمدی‌زاده گفت: در حوزه پزشکی جهاد دانشگاهی اولین کیت آزمایشگاهی را در کشور ساخت و در استان بوشهر نیز با راه اندازی دومین آزمایشگاه ویروس شناسی در دوران کرونا خدمات ارزشمندی به مردم ارائه شد.

این مقام مسئول اظهار کرد: جهاددانشگاهی با راه‌اندازی مرکز نوآوری و شکوفایی با رویکرد جدید جهت شتاب کسب و کار جوانان بالغ بر ۳۰ رویداد را سال قبل برگزار کرد.

رییس جهاددانشگاهی بیان کرد: این نهاد انقلابی با برگزاری دوره‌های کوتاه مدت تخصصی در دپارتمان‌های مختلف برای ۴ هزار نفر در استان ایجاد شغل کرده، برای ۱۵۰ زن سرپرست خانوار اشتغال پایدار داشته و ۱۵۰۰ شغل پایدار در زمینه مشاغل خانگی ایجاد کرده است.

احمدی‌زاده با اشاره به تعامل خوب جهاددانشگاهی بوشهر با حوزویان گفت: حوزویان بیشترین همکاری را با این نهاد داشتند و به صورت جهادی، انقلابی و دلسوزان پای کار بوده‌اند.

وی با نامگذاری سال ۱۴۰۱ با هدف تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین گفت: برنامه‌ریزی ما در سال ۱۴۰۱ تولید فناوری با ویژگی "دانش بنیان و اشتغال آفرین" است

رییس جهاددانشگاهی بوشهر با اشاره به این که  برنامه‌های این نهاد در استان جهت تحقق شعار سال اجرا خواهد شد، افزود: مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۱ را تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نام‌گذاری کرده‌اند، و از آنجا برای تحقق تولید نیاز به فناوری داریم. استان ما با توجه به موقعیت استراتژیک نیازمند تولید فناوری‌های مهمی در حوزه انرژی، آبزیان و صنعت است.

احمدی‌زاده گفت: به‌دنبال تحقق شعار "اشتغال آفرین" نیاز است که یک برنامه مدون برای صنایع بزرگ و متوسط استان معرفی و برنامه ریزی می‌شوند همچنین در حوزه اشتغال خانگی تحقق نیازمند برنامه ریزی جامع هستیم.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی بوشهر


نظر شما :