کتاب « پروبیوتیک و کاربرد آن در صنایع آبزی پروری» وارد بازار نشر شد

۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۶ کد : ۴۲۷۸۰ فرهنگی
کتاب « پروبیوتیک و کاربرد آن در صنایع آبزی پروری » به قلم سیدرضا مرتضوی باباحیدری و به همت شعبه سازمان انتشارات جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری منتشر شد.
کتاب « پروبیوتیک و کاربرد آن در صنایع آبزی پروری» وارد بازار نشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری، کتاب «پروبیوتیک و کاربرد آن در صنایع آبزی پروری» به قلم دکتر سیدرضا مرتضوی باباحیدری عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور در 102صفحه در قطع رقعی، گردآوری و به همت شعبه سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان وارد بازار نشر شده است. 
در بخشی از کتاب آمده است؛ صنعت آبزی‌پروری همواره با مشکلات متعددی روبرو بوده است که از آن جمله می‌‌توان به کنترل کیفیت آب و شیوع بیماری‌ها اشاره کرد. استفاده از آنتی بیوتیک‌ها در زمینه کنترل بیماری‌ها مطرح گردیده است که پس از سال‌ها، این داروها خود مشکلات عدیده‌ای از جمله مقاوم شدن پاتوژن‌ها و مسائل زیست محیطی را به دنبال داشته‌‌اند. در سال‌های اخیر استفاده از پروبیوتیک‌ها به عنوان جایگزینی برای روش‌‌های درمان قبلی مطرح گردیده است که به نظر می‌رسد می‌‌تواند بسیاری از مشکلات را مرتفع سازد. پروبیوتیـــک‌‌هـــا میکروارگانیسم‌‌های مکملی نظیر باکتری‌‌هـا، قـارچ‌‌هـا و مخمرهـا مـی‌‌باشـند که از طریـق بهبـود تعـادل میکروبـی روده، اثـــرات ســـودمندی را بر روی میزبـــان مـــی‌‌گذارنـــد. استفاده از پروبیوتیک‌ها، تکنولوژی جدید آبزی پروری همگام با محیط زیست به شمار می‌رود. با استفاده از پروبیوتیک‌ها  هم می‌توان تولید را افزایش داد و هم کیفیت آب را اصلاح نمود. همچنین می‌توان آنها را به عنوان مبارز بیولوژیک با میکروارگانیسم‌‌های آبزی مورد استفاده قرار داد. اثرات مثبت استفاده ازپروبیوتیک‌ها موجب شده است که شرکت‌های تجاری بزرگی به تهیه و ساخت پروبیوتیک‌ها بپردازند، به طوری که امروزه بسته‌های تجاری این محصولات توسط شرکت‌های بزرگ تهیه می‌‌شود. پروبیوتیک‌‌ها به عنوان یک استراتژی مهم برای تولید محصولات قابل تجدید از طریق کنترل بیولوژیکی و افزایش عملکرد رشد در سیستم‌‌های پرورشی پیشنهاد می‌‌گردند. استفاده از باکتری‌‌های پروبیوتیک و یا ترکیبات تولید شده توسط آنها با اثرات مفید بر میزبان، در آبزی پروری برای کنترل بیماری‌‌ها و همچنین به عنوان مکمل‌‌هایی برای بهبود رشد لاروهای ماهی و سایر آبزیان استفاده شده است. در مزارع پرورش آبزیان شامل نرمتنان، سخت پوستان و ماهیان از پروبیوتیک‌‌ها برای بهبود کیفیت محیط زیست آبزی و برای افزایش میکروفلورهای مفید در لوله گوارش از نظر تغذیه‌‌ای در جهت بهبود جذب غذا با تولید آنزیم‌‌های خارج سلولی و ویتامین‌‌ها استفاده شده است. تأثیر مهم دیگر پروبیوتیک‌‌ها کاهش میزان بروز و دوره بیماری‌‌ها، تقویت سیستم ایمنی و فعالیت‌‌های ضد ویروسی است. با توجه به مطالعات متعدد انجام گرفته و اهمیت این موضوع جهت بهبود شرایط زیستی و محیط زیست آبزیان، توجه بیشتر به مبحث پروبیوتیک امری ضروری بوده و نیازمند مطالعات بیشتری می باشد.

گفتنی است، انتشارات جهاددانشگاهی استان چهارمحال و بختیاری که به صورت تخصصی در حوزه نشر دانشگاهی فعالیت می کند، تلاش می‌کند در کوتاه‌ترین زمان ممکن آثار دانشگاهیان و اساتید (اعم از تالیف و ترجمه و پایان نامه های شاخص دانشجویی) را به چاپ برساند و اساتید دانشگاهی و صاحب نظران و مولفان می توانند برای اخذ مشاوره در خصوص مراحل تالیف کتاب و چاپ آثار خود به دفتر انتشارات جهاددانشگاهی استان واقع در دانشگاه شهرکرد، جنب دانشکده منابع طبیعی، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی مراجعه کرده و یا با شماره 32320323یا 32320070 و در روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته در ساعات 8 تا 15 تماس حاصل کنند. همچنین تارگاه jchb.ir برای کسب اطلاعات بیشتر اعلام می‌شود.

کلیدواژه‌ها: جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری چاپ کتاب