تاثیر گیاهان بر مشکلات دفع در مسافرت
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، مهندس منیره نورمحمدی کارشناس گیاهان دارویی این پژوهشکده عنوان کرد: از دلایل اسهال مسافرتی می توان به تغییر رژیم غذایی و استرس مسافرت نام برد؛ اما تقریبا همیشه یک عامل عفونی است که باعث ایجاد این بیماری می شود. این موجودات عامل عفونی هستند – از جمله باکتری های مختلف، ویروس ها و انگل ها – که وارد دستگاه گوارش می شوند و مکانیسم های دفاعی خود را بکار می برند و منجر به علائم و نشانه های اسهال مسافرتی می شود
وی در ادامه اظهار کرد: استفاده از آنتی بیوتیک ها می تواند به پیشگیری از بروز اسهال کمک کند اما مصرف آنتی بیوتیک ها باعث از بین رفتن میکروب های مفید نیز می شوند. همچنین بسیاری از این دارو ها نیز عوارض جانبی شدید به ویژه حساسیت به نور آفتاب و آفتاب سوختگی می شوند .
این کارشناس با بیان اینکه چقدر تاسف آور است که برای پیشگیری از بروز اسهال دچار آفتاب سوختگی هم بشویم گفت: گوشت سیب غنی از پکتین است به همین دلیل سیب درمان عامیانه اسهال در همه جا است .همچنین پکتین سیب به درمان یبوست هم کمک می کند ، چون نرم کننده مدفوع است.سیب ماننده اسفرزه خاصیت دوگانه متضاد دارد .یعنی به هنگام اسهال مدفوع را سفت و به هنگام یبوست آن را شُل می کند.
مهندس منیره نورمحمدی اظهار کرد: هویچ پخته دستگاه گوارش را آرام می کند و اسهال را هم کنترل می کند.در عین حال مواد مغذی از دست رفته را هم تامین می کند. همچنین چای معمولی، یکی از قابض ترین گیاهان است . چون حاوی مقدار زیادی تانن است.
وی در پایان تاکید کرد: 50 درصد دانه های شنبلیله دارای موسیلاژ است که دانه ها در روده متورم می شوند و اسهال را کمتر می کند . این دانه ها با نرم کردن مدفوع یبوست را هم برطرف می کنند. فقط هربار بیش از دوقاشق مربا خوری از آن نخورید چون ممکن است باعث ناراحتی شکم شود.
نظر شما :