یک فنجان قهوه چه مدت انسان را بیدار نگه می دارد؟
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، مهندس اقبال جاسمی کارشناس فارماکولوژی این پژوهشکده اظهار کرد: کافئین ماده موثره قهوه است. کافئین داروی محرک اعصاب است که فشار خون و ضربان قلب را بالا و خواب را از بین می برد، توان و انرژی بدن را افزایش و خلق را بهبود می دهد. کافئین به سرعت عمل کرده و بسیاری از افراد اثرات آن را طی چند دقیقه احساس می کنند.
این کارشناس بیان کرد: اثرات کافئین تا وقتی بدن آن را به طور کامل متابولیزه کند (بسوزاند) ادامه می یابد. مدت دوام اثرات کافئین به چند عامل بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه نیمه عمر کافئین در خون حدود 5 ساعت است، یعنی کسی که mg 40 کافئین مصرف می کند، mg 20 کافئین پس از 5 ساعت در بدن او باقی مانده است، اظهار کرد: غلظت خونی کافئین پس از حدود 45-15 دقیقه از خوردن آن به حداکثر می رسد، سپس کبد کافئین را به سرعت متابولیزه می کند.
جاسمی افزود: بیشتر افراد حداکثر اثرات کافئین را طی این مدت احساس می کنند که شامل بی خوابی، اضطراب، اثر مدری و افزایش ناگهانی انرژی بدن است و هنگامی که متابولیسم (سوختن) کافئین شروع می شود، این اثرات به تدریج کاهش می یابد. همچنین افرادی که به طور منظم کافئین مصرف می کنند نسبت به آن مقاوم می شوند و اثرات آن را چندان احساس نمی کنند ولیکن، اثرات کافئین در افرادی که نسبت به آن بسیار حساس هستند ممکن است تا ساعت ها یا روز بعد ادامه یابد.
وی خاطرنشان کرد: مدت دوام اثر کافئین حد مشخصی ندارد و به چند عامل یعنی دوز (مقدار مصرف) کافئین و عوامل فردی مانند سن، وزن بدن و میزان حساسیت به کافئین بستگی دارد.
نظر شما :