توسط دکتر طیبی انجام گرفت؛

رونمایی از داروی دیابت «اورتی هرب» پژوهشگاه گیاهان دارویی جهاددانشگاهی

۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | ۰۸:۵۹ کد : ۴۲۴۱۶ تاپ خبر
با حضور رییس جهاددانشگاهی و قائم مقام دبیر ستاد گیاهان دارویی کشور از جدیدترین داروی «کنترل قند خون در دیابت نوع ۲» با برند اورتی‌هرب رونمایی شد.
رونمایی از داروی دیابت «اورتی هرب» پژوهشگاه گیاهان دارویی جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، صبح امروز، سه شنبه( 24 اسفندماه) با برگزاری مراسمی با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و تعدادی از معاونان و مدیران ارشد این نهاد و مهندس ابراهیمی قائم مقام دبیر ستاد گیاهان دارویی کشور در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی از محصول تجاری با برند اورتی‌هرب با اندیکاسیون «کنترل قند خون در دیابت نوع 2» رونمایی شد.

بر طبق آخرین آمار، ۴۶۰ میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا هستند و در ایران ۱۱ درصد افراد بالای ۲۵ سال، معادل ۵ و نیم میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند. آمار بالای ابتلا به دیابت در کشور، لزوم توسعه دانش فنی در زمینه تولید محصولات درمانی در این حوزه را کاملا توجیه می‌کند.

در کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی شده با کنترل دارونما، انجام شده توسط محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بر روی دو گروه 46 نفره از بیماران مبتلا به قند خون مشخص شده است که مصرف پودر عصاره الکلی برگ گیاه گزنه با دوز یک کپسول 500 میلی گرمی هر 8 ساعت، پس از 3 ماه سطوح خونی گلوکز ناشتا، گلوکز 2 ساعت بعد از غذا و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) را در بیماران دیابتی نوع دوم پیشرفته (نیازمند درمان با انسولین) به طور معنی داری در مقایسه با دارونما به ترتیب به میزان 34.2%، 23.6% و 18.1% کاهش داده است.

بیماران تحت بررسی در این کارآزمایی انسولین مصرف نمی‌کردند، اما از داروهای رایج پایین آورنده گلوکز خون (داروهای ضددیابت استاندارد) همزمان با کپسول عصاره گزنه استفاده می‌کردند. بنابراین، درمان گیاهی دیابت می‌تواند به صورت مکمل به رفع کمبود مواد مغذی بدن، کاهش سطح گلوکز، بهبود مقاومت به انسولین، کاهش التهابات ناشی از دیابت و سایز عوارض بیماری کمک کند.

بر مبنای این کارآزمایی بالینی انجام شده، محصول تجاری با برند اورتی‌هرب با اندیکاسیون "کنترل قند خون در دیابت نوع 2" توسط پژوهشکده گیاهان دارویی تولید و در دسترس عموم مردم قرار می‌گیرد.

در مراسم رونمایی از این دارو دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی اظهار کرد: یکی از مزیت های مهم جهاددانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری، شناخت چالش هایی است که جامعه در ابعاد مختلف با آن درگیر می باشد. یکی از مباحثی که جهاددانشگاهی در سال های اخیر به آن توجه خاصی نموده است، بحث امنیت غذایی و محصولات ارگانیک می باشد و با توجه به اینکه در جهان حرکت از سمت داروهای شیمیایی به سمت داروهای گیاهی است و جهاددانشگاهی سعی کرده به صورت سیستمی به این موضوع بپردازد.

وی در ادامه افزود در زمینه آفت کش‌ها و مبارزه بیولوژیک با آفت‌ها طرح های متعددی انجام شده است. همچنین آنتی بیوتیک‌های گیاهی جایگزین آنتی بیوتیک‌های شیمیایی شده اند.

دکتر پورعابدی خاطرنشان کرد: اولین رسالت ما بحث بومی سازی گیاهان دارویی و تبدیل آن ها به داروهای گیاهی است و در جامعه کنونی که تناقضاتی بین طب سنتی و مدرن وجود دارد، تلاش کردیم در این پژوهشکده به صورت علمی به تولید داروهای گیاهی بپردازیم.

دکتر رضا غفارزادگان رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، در مراسم رونمایی از داروی گیاهی کنترل قند خون در دیابت نوع 2 (اورتی‌هرب)، به رویکرد پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در انجام پژوهش‌های کاربردی با نگاه به ترندهای جهانی در این حوزه اشاره کرد و افزود: پایش پژوهش‌های انجام شده در حوزه گیاهان دارویی در سطح جهان در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که بیشترین توجه محققان این حوزه (بیش از 27 درصد) در زمینه فارماکولوژی، سم‌شناسی و فناوری دارویی (فارماسیوتیکس) بوده و پس از آن پژوهش در زمینه ساخت انواع داروها (24 درصد) و ژنتیک و بیولوژی مولکولی (17 درصد) در رده‌های دوم و سوم قرار دارند.

وی افزود: این در حالی است که توزیع موضوعات مورد پژوهش در حوزه گیاهان دارویی در کشور ایران و به‌طور خاص در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی نیز با تقریب خوبی کاملاً منطبق با آمارهای جهانی بوده و پژوهشکده در سایر موضوعات از جمله در زمینه‌های علوم کشاورزی و بیولوژی، مهندسی شیمی، میکروبیولوژی و ایمونولوژی و سایر حوزه‌های مرتبط نیز در حال انجام پژوهش‌های فعال می‌باشد. داروهای طبقه‌بندی نشده، طب سنتی، سرطان، بررسی اثرات ضدالتهابی ترکیبات طبیعی بر روی مدل‌های حیوانی و بررسی درون تنی اثرات  ضددیابت مواد موثره گیاهی (که داروی اورتی‌هرب نیز در همین راستا تحت پژوهش و تجاری‌سازی قرار گرفته) از جمله کلیدواژه‌های پرتکرار در پژوهش‌های انجام شده در زمینه گیاهان دارویی در سال‌های اخیر در سطح جهان بوده‌اند که همگی در پژوهشکده گیاهان دارویی در قالب گروه‌های پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی مورد توجه قرار دارند.


کلیدواژه‌ها: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی


نظر شما :