رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی:

اگر درباره نظامی ننویسیم فرهنگ مان را مصادره می کنند/ «ملت عشق» کتاب زرد است

۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰ کد : ۴۲۳۱۶ فرهنگی
رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: اقبال به آثار ترجمه زیاد است. آثار تالیفی در زمینه بزرگان چقدر تولید می شود؟ در مورد مولانا صحبت نمی کنیم و کتاب نمی نویسیم و کسی می آید کتاب زردی مثل ملت عشق را می نویسد و به چاپ صدم هم می رسد. چرا خودمان در این مورد سرمایه گذاری نمی کنیم و نمی نویسیم؟ در مورد مولانا و نظامی نمی نویسیم و بعد می گوییم فرهنگ ما را مصادره می کنند.
اگر درباره نظامی ننویسیم فرهنگ مان را مصادره می کنند/ «ملت عشق» کتاب زرد است

به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاددانشگاهی، مراسم بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و با همکاری موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران شنبه 21 اسفندماه در تالار کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر حامد علی اکبر زاده رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در این مراسم گفت: یک هویت شکل گرفته در قرن 14 هجری داریم که عناصر ایرانی اسلامی در آن ممزوج شده است و آن هویت را در 14 قرن ساختند. مسایل مختلفی حول و حوش این هویت وجود دارد که می شود در مورد آن ها صحبت کرد.

رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی با اشاره به این که دیگران به دنبال مصادره هویت و سنت ما هستند، بیان کرد: متاسفانه ما خودمان به سنت و فرهنگ خود توجه نداریم و می گوییم چرا دیگران و غیر ایرانی ها فرهنگ ما را مصادره می کنند.

وی ادامه داد: ما با وضعیت متناقضی روبه رو هستیم. این وضعیت ما را با دو مشکل مواجه می کند یکی هویت ایرانی اسلامی و دیگری معنا و معنویت است. بلد نیستیم و نمی خواهیم از این فرهنگ و سنت قوی و سرشار و پرمایه ای که داریم برای معناسازی و هویت سازی استفاده کنیم.

دکتر علی اکبر زاده با بیان این که از حیث معناسازی، آثار نظامی و فردوسی و مولانا و حکما و فلاسفه ما پر از معناست، عنوان کرد: معنا در سنت ما از یک حقیقت مطلق نشات می گیرد که چیزی کم ندارد. مشکل ما این است که این هویت و معنای نهفته را بلد نیستیم شکل دهیم. به نظر می رسد فرم و صورت است که مشخص می کند چه چیز از این سنت به کار می آید و چه چیز به کار نمی آید.

وی اظهار داشت: آثار برگرفته از محتوای غنی کم است. چقدر کار در مورد نظامی و مولانا و آثارشان انجام دادیم؟ خیلی اوقات نمی توانیم از مولانا و نظامی صحبت کنیم. وقتی نمی توانیم از مولانا که یکی از قله های هویت ایرانی اسلامی است، حرف بزنیم چطور می توانیم با هویت خود آشنا شویم؟وقتی نمی توانیم از مولانا صحبت کنیم چطور می توانیم از معنا و عرفان حرف بزنیم؟

رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: در مورد ایرانی زیستن چه کردیم؟ اقبال به آثار ترجمه زیاد است. آثار تالیفی در زمینه بزرگان چقدر تولید می شود؟ در مورد مولانا صحبت نمی کنیم و کتاب نمی نویسیم و کسی می آید کتاب زردی مثل ملت عشق را می نویسد و به چاپ صدم هم می رسد. چرا خودمان در این مورد سرمایه گذاری نمی کنیم و نمی نویسیم؟ در مورد مولانا و نظامی نمی نویسیم و بعد می گوییم فرهنگ ما را مصادره می کنند.

کلیدواژه‌ها: سازمان انتشارات جهاددانشگاهی


نظر شما :