جهاددانشگاهی استان زنجان؛ تحقق اقتصاد مقاومتی بر پایه فناوری / ماموریت‌ این نهاد در خدمت توسعه استان

۰۵ فروردین ۱۳۹۷ | ۱۵:۴۷ کد : ۴۲ عمومی
جهاددانشگاهی استان زنجان از دیرباز تا به امروز در تلاش بوده تا ماموریت‌های خود را در راستای توسعه استان عملیاتی کرده و این مهم با اعتماد مجموعه دستگاه‌های استان به این نهاد انقلابی تا حدود زیادی محقق شده است و در ادامه تلاش می‌شود تا گام‌های بلندی برای تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته شود و بی‌شک انجام ماموریت‌ها در این زمینه اگر بر پایه فناوری باشد، مسیر دست‌یابی به موفقیت کوتاه‌تر خواهد شد.
جهاددانشگاهی استان زنجان؛ تحقق اقتصاد مقاومتی بر پایه فناوری / ماموریت‌ این نهاد در خدمت توسعه استان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،  توجه جدی به اصلاح ساختاری، ایجاد انگیزش و تقویت نیروی انسانی و راه‌اندازی مراکز تخصصی در حوزه‌های مختلف، رویکردهای عمده جهاددانشگاهی استان زنجان در سالهای اخیر بوده است. در این راستا برای تشکیل گروه‌های پژوهشی و جذب هیأت علمی در رشته‌های مختلف تلاش‌های وسیعی داشته‌ و در سایه عنایات حضرت احدیت و همکاری و همراهی همه جهادگران دانشگاهی زنجان به توفیقات ارزشمندی در حوزه‌های مختلف دست یافته است.
این نهاد از معدود  واحدهایی می باشد که در سال 59 تشکیل شده و به رغم بسیاری از تنگناها و محدودیت‌ امکانات و منابع مالی، تلاش کرده‌ است در راستای اهداف این نهاد انقلابی گام‌های هر چند ناچیزی بردارد.

حوزه معاونت پژوهشی
جهادگران دانشگاهی در سطح استان زنجان به‌رغم بسیاری از تنگاناها و محدودیت‌های ناشی کمبود منابع انسانی، مالی و امکانات و تجهیزات، تلاش کرده‌اند بر اساس سیاست‌های ابلاغی از سوی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی و با احصاء نیازهای واقعی استان و تاکید بر تحقق توسعه پایدار و همه‌جانبه در سطح استان و منطقه، در راستای اهداف این نهاد انقلابی گام‌های هرچند ناچیزی بردارند. رویکرد عمده جهاددانشگاهی استان زنجان در حوزه‌ پژوهش و فناوری در سال‌های اخیر بر چهار رویکرد عمده مبتنی بوده است که شامل جذب، توانمندسازی و ایجاد انگیزش در نیروی انسانی، اصلاح و تقویت ساختارهای پژوهشی، توجه جدی به ایجاد مراکـــز خدمات تخصصی و سرمایه‌گذاری مالی از محل منابع درآمدی واحد می‌باشد. توجه به نیازهای بومی و پتانسیل های استان موجب شده است تا جهاددانشگاهی استان در سال‌های اخیر با سرمایه‌گذاری افزون بر یک‌ میلیارد تومان در سه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیوفناوری موادزیستی و سرب و روی فعالیت پژوهشی خود را گسترش داده و تلاش نموده تا از به اصطلاح پراکنده‌کاری در این حوزه پرهیز نماید.

فعالیت‌های شاخص حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
1.طراحی و تولید نیمه‌صنعتی سامانه چندرسانه‌ای اشراق (ویدئوکنفرانس). 2. طراحی و ساخت سامانه هوشمند سنسور فشار گاز دیجیتال. 3. طراحی و ساخت جعبه داروی هوشمند. 4. طراحی و اجرای سامانه‌های هوشمند مدیریت تاکسی، پارکینگ و تردد. 5. طراحی سامانه پزشکی از راه دور با استفاده از سامانه چندرسانه ای اشراق 6. ثبت 5 مورد اختراع و ارائه 28 مقاله علمی داخلی و خارجی.

فعالیت‌های شاخص حوزه سرب و روی راه‌اندازی آزمایشگاه و کارگاه پایلوت استخراج مواد از پسماندهای کارخانجات سرب و روی. نیاز بسیار بالای صنایع کشور به فلز روی و وجود معادن و ذخایر بسیار غنی و کم نظیر روی در کشور به خصوص استان زنجان موجب احداث و توسعه کارخانه‌های تولید‌کننده این فلز در سطح کشور شده است. این امر باعث شده تا بازیابی فلزات با ارزش نظیر کادمیوم ، کبالت و نیکل از ضایعات و پسماندهای مراحل تصفیه این کارخانه‌ها بیش از پیش ضروری و مهم جلوه نماید. اما بدلیل نو پا بودن صنعت تولید روی در کشور هنوز بر روی پسماندها مطالعات و تحقیقات علمی و عملی جدی صورت نگرفته است و این پسماندها تجمع یافته و موجب آلودگی شدید محیط زیست اطراف کارخانه‌ها را فراهم نموده است.
 جهاددانشگاهی استان زنجان با اتکاء به نیروهای متخصص و جوان بومی از سال 1394 با توجه به نیاز ضروری استان در این حوزه تحقیقات مورد نظر را آغاز و سرانجام با تلاش شبانه روزی جهادگران دانشگاهی موفق به یافتن روشی نو و کاملا بومی نموده که با بهینه ساختن کلیه فرآیندها ، هم از لحاظ اقتصادی و هم انطباق با امکانات داخلی ، روشهای عملی و نوین را برای استحصال ،  جداسازی و بازیافت روی و کادمیم از این پسماندها را ممکن ساخته است. در حال حاضر مقدمات و رایزنی جهت صنعتی سازی فرآیند فوق  با همکاری استانداری زنجان ، دستگاه های اجرایی مرتبط و بخش خصوص در مرحله اجرا بوده و با مدد الهی بزودی شاهد به ثمر رسیدن نتایج مطلوبی در این زمینه خواهیم بود.   فعالیت‌های شاخص آزمایشگاه تخصصی موادغذایی ، آب و فاضلاب
این مرکز با اتکاء بر دانش و تجربیات کادر مجرب در زمینه خدمات آزمایشگاهی، آموزشی، پژوهشی، مشاوره و نیز تدوین استاندارد در حوزه‌های صنایع غذایی و آب، کشاورزی، ایمنی با هدف بسط و گسترش دانش فنی مرتبط با فعالیت‌های تخصصی ، در سال 1389 تشکیل گردیده است.
همکاری مستمر با سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی، از ویژگی‌های بارز این مجموعه بوده که منجر به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت آزمایشگاه همکار از اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان زنجان ، معاونت غذا و دارو  و سازمان محیط زیست شدهاست.  این مجموعه از طریق ارایه خدمات آزمایشگاهی در زمینه آزمون‌های کنترل کیفی و کمی بر فرآورده‌های غذایی، دامی، کشاورزی، آب و بکارگیری رویه‌های حرفه‌ای مناسب و مطلوب به مدد تجهیزات پیشرفته و استفاده از روش‌های استاندارد بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی معتبر در خصوص نمونه‌های مورد بازرسی و یا نمونه‌های ارسالی توسط متقاضیان جهت آنالیز، قابلیت اطمینان به نتایج و ردیابی داده‌های آزمون خود را نشان داده و با بهره گیری از منابع معتبر علمی سعی بر این دارد تا خدماتی با کیفیت و  متمایز ارایه نماید.
 
مجوزهای اخذ شده
اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت آزمایشگاه همکار از معاونت غذا و دارو کل کشور اخذ گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه همکار مواد غذایی از اداره کل استاندارد استان زنجان اخذ گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه همکار در زمینه آب و فاضلاب از سازمان حفاظت محیط زیست
خدمات قابل ارایه
- خدمات نمونه برداری  و بازرسی موادغذائی  - خدمات آزمون میکروبی و فیزیکوشیمیایی و آنالیز دستگاهی موادغذائی ،آب و غذای سالم  - انجام طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی - مشاوره ،تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه‌های موادغذائی و سیستم‌های تصفیه آب - تدوین استانداردهای ملی  - مشاوره رفع مشکلات کیفی خطوط تولید موادغذایی

حوزه معاونت آموزشی
مرکز آموزش علمی ‌کاربردی جهاددانشگاهی زنجان
این مرکز در سال 1381 و با پذیرش 40 دانشجو در یک کد رشته در مقطع کاردانی ناپیوسته ترمی رشته نرم افزار کامپیوتر و در فضایی حدود 200 متر مربع آغاز به کار نموده است و با تلاش جهادگران دانشگاهی حوزه آموزش، در حال حاضر در زیربنایی بالغ بر 8500 مترمربع با استانداردهای مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (35 کلاس تئوری،10 کارگاه تخصصی، نمازخانه،کتابخانه،قرائت خانه، سلف سرویس، سالن امتحانات، سالن آمفی تئاتر و سالن اجتماعات) در دو ساختمان مرکزی و ساختمان فناوری اطلاعات، بیش از دو هزار دانشجو را تحت پوشش خود قرار داده و بیش از 4 هزار نفر در مقاطع کاردانی و کارشناسی از این مرکز فارغ التحصیل شده اند.

از افتخارات کسب شده در سال های اخیر می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد :
- کسب مقام سوم کشوری در بین 43 مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در سال 93 - کسب رتبه نمونه کشوری در بین 43 مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در سال 94 - کسب رتبه اول دفتر کارآفرینی مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در استان و کشور سال95  
این مرکز در حال حاضر رشته‌های ذیل  دانشجو می‌پذیرد:
کاردانی حرفه ای تربیت مربی قرآن کریم
کاردانی مترجمی زبان انگلیسی آثار دیداری و شنیداری
کاردانی اموربورس
کاردانی روابط عمومی
کاردانی اینترنت و شبکه های گسترده
کاردانی شبکه های کامپیوتری
کاردانی فنی کامپیوتر- سیستمهای کامپیوتری
کاردانی فنی نرم افزار – برنامه سازی کامپیوتری
کاردانی حرفه ای حسابداری – حسابداری مالی
کارشناسی حرفه ای مترجمی همزمان انگلیسی
کارشناسی روابط عمومی – رفتار اجتماعی و افکارسنجی
کارشناسی مدیریت امور فرهنگی – برنامه ریزی فرهنگی
کارشناسی مدیریت امور فرهنگی – فعالیتهای قرآنی و مذهبی
مهندسی فناوری اطلاعات – فناوری اطلاعات
مهندسی فناوری اطلاعات – تجارت الکترونیک
مهندسی شبکه های کامپیوتری
کارشناسی حرفه ای حسابداری – حسابداری مالی
 
مرکز آموزش های کوتاه مدّت
معاونت آموزشی جهاددانشگاهی زنجان، با توجه به اهمیت تربیت نیروی‌های متخصص و متعهد به عنوان یک اولویت استراتژیک برای بازار کار هم راستا با اهداف کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی و همگام با رشد و توسعه تکنولوژی در دنیا، اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی عمومی و تخصصی در هفت گروه می نماید: •علوم کامپیوتر  •فنی و مهندسی •زبان‌های خارجی •علوم انسانی •علوم پزشکی  •فرهنگ و هنر •کشاورزی و منابع طبیعی
در حال حاضر مرکز آموزش‌های کوتاه مدّت جهاددانشگاهی زنجان با 2 مرکز، به عنوان معتبرترین مرکز آموزشی در استان و یکی از قطب‌های آموزشی در بین جهاددانشگاهی‌های کشور، سالانه پذیرای بیش از 15000 نفر علاقمندان از سطح استان و استان‌های همجوار می باشد.
با توجه به پیگیر‌ی‌های صورت گرفته، دفتر این مرکز در دانشگاه پیام نور زنجان از سال 93 تاسیس گردیده و تا کنون بیش از 1700 نفر از دانشجویان از آموزش‌های عمومی و تخصصی این واحد بهره برده‌اند.بدلیل استقبال بالای دانشجویان از خدمات آموزشی، هماهنگی‌های لازم جهت تاسیس دفتر در دانشگاه فنی الغدیر انجام شده و به زودی دفتر جهاددانشگاهی در دانشگاه الغدیر نیز راه‌اندازی خواهد شد.

مجوزها : مجوز برگزاری دوره های آموزشی عمومی و تخصصی از معاونت آموزشی دفتر مرکزی جهاددانشگاهی مجوز برگزاری دوره های آموزشی عمومی و تخصصی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز برگزاری دوره های آموزشی عمومی و تخصصی شغلی کارکنان دولت از معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی ریاست جمهوری مجوز برگزاری دوره های آموزشی الزامی فناوری اطلاعات ویژه کارکنان دولت از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور  

دوره های آموزشی اشتغال محور کوتاه مدت
•دوره‌های سخت افزار و تعمیرات تخصصی الکترونیک •دوره‌های تخصصی شبکه و امنیت •دوره‌های تخصصی برنامه نویسی موبایل و طراحی صفحات وب •ساخت جواهر و زیورآلات (به صورت دست‌ساز) •دستیار کنار دندانپزشک •دست‌دوزهای چرمی •حسابـداری علمی ویژه ورود به بازار کار •دوره‌های تخصصی بـازار سرمایـه (بـازار بـورس اوراق بهـادار)

تولید منابع آموزشی
در راستای اهداف بلند مدّت آموزشی جهاددانشگاهی استان زنجان در خصوص استفاده از منابع آموزشی بومی در دوره‌های آموزشی کوتاه مدت و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و با توجه به نبود منابع مرجع بخصوص در زمینه آموزش‌های تخصصی، این معاونت اقدام به تالیف و نشر کتاب و منابع آموزشی بومی می نماید.

آموزش های کارکنان دولت مرکز کوتاه مدت
معاونت آموزشی جهاددانشگاهی ضمن تعامل و ارتباط موثر با سازمان‌های دولتی و غیردولتی به منظور تحقق بخشی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه آموزش کارکنان، در تلاش است با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های آموزشی این نهاد، ضمن ایجاد وحدت رویه، بستر و زمینه‌های جدید آموزشی را در واحدها و پژوهشکده‌های جهاددانشگاهی فراهم نمایند. عقد قرارداد با بیش از 20 دستگاه اجرایی از جمله: اداره کل امور روستایی استانداری، اداره کل امور شهری استانداری، شهرداری، اداره کل بهزیستی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، اداره کل امور اقتصادی و دارایی، اداره کل امور مالیاتی، اداره کل استاندارد، اداره کل پزشکی قانونی، اداره کل آموزش و پرورش، صدا و سیما، ستاد اقامه نماز و ... از جمله قراردادهای منعقده واحد استان زنجان می‌باشد. برگزاری آزمون استخدامی، آزمون‌ الکترونیکی کارکنان دولت و دوره‌های متعدد آموزشی برای دستگاه‌های اجرایی بخش دیگری از فعالیت‌های شاخص جهاددانشگاهی در این زمینه است.

آموزش های مجازی مرکز کوتاه مدت
جهاددانشگاهی استان زنجان همگام با گسترش روز افزون فناوری های نوین به ویژه اینترنت در بین مردم، اقدام به راه اندازی مرکز آموزش های مجازی e-learning نموده است. این مرکز با شعار (آموزش: همه جا، همه وقت برای همه) امکان استفاده از دوره های آموزشی را برای همشهریان عزیز در 24 ساعت شبانه روز در طول هفته با کمترین هزینه فراهم ساخته است.
این سامانه با ارایه آموزش های آفلاین و آنلاین هم اکنون به عنوان مرجع آموزش های تخصصی در بین دستگاه های اجرایی استان بشمار می آید. شایان ذکر است که سالیانه حدود 3.000 نفر از خدمات این مرکز استفاده می نمایند.

حوزه تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان
سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی شعبه استان زنجان فعالیت رسمی خود را با هدف مشارکت در ایجاد زمینه‌های مناسب برای اشتغال دانش‌آموختگان استان زنجان از آبان‌ماه 1388 آغاز کرده است و بخش عمده‌ای از فعالیت های این شعبه را فعالیت های حوزه آموزش‌های عمومی و تخصصی و مهارت آموزی و مشاوره‌های شغلی در موضوعات مرتبط با اشتغال و کارآفرینی تشکیل می‌دهد و برگزاری صدها دوره آموزش کارآفرینی عمومی و تخصصی در مرکز استان و شهرستان های تابعه نمونه ای از فعالیت های صورت گرفته در این شعبه است .انجام تحقیقات کاربردی در حوزه‌های مرتبط با اشتغال و کارآفرینی در سطح استان، یکی دیگر از اولویت‌های برنامه‌ای شعبه سازمان در زنجان است که اجرای موفق طرح‌های مطالعاتی نظیر تدوین  سند توسعه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان زنجان ، انجام مطالعات توانمندسازی دانشجویان، مرتبط با ماموریت‌های جهاد در حوزه آموزش‌عالی، از فعالیت‌های این شعبه می‌باشد.

برنامه های اقدام شده و در دست اقدام سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان
-1 راه اندازی مرکز شتابدهی ICT  -2 راه اندازی مرکز شتابدهی غذا و آب -3 مرکز خدمات تخصصی سرب و روی  -4 راه اندازی مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق -5 راه‌اندازی فن‌بازار منطقه‌ای استان زنجان -6 راه اندازی کلینیک مشاوره و تحقیقات بازار -7 انجام طرح های مطالعاتی راه اندازی کسب و کار مجازی  -8 برگزاری دوره های مهارت آموزی عمومی و تخصصی -9 برگزاری سمینارها و رویدادهای استارتاپی مرتبط با توسعه فرهنگ اشتغال و کارآفرینی  -10 اجرای طرح‌های توانمندسازی دانشجویان در حین تحصیل   -11 مرکز نوآوری ، شکوفایی (منش)

مرکز شتابدهی آب و مواد غذایی
جهاددانشگاهی استان زنجان به عنوان یک نهاد عمومی و غیر دولتی با وجود بهره‌مندی از ساختارهای مستحکم سازمانی خود و به عنوان یک پشتیبان قدرتمند از تیم‌های حاضر در شتابدهنده حمایت می‌نماید. این حمایتها تخصیص اعتبارات، فضا، امکانات سخت‌افزاری و نرم افزاری را شامل شده و همچنین شامل حمایت های خاص حقوقی، مالی، ایجاد شبکه های ارتباطی، برندسازی و ... می باشد. هدف اصلی از راه‌اندازی شتاب‌دهنده غذا و آب ایجاد ارتباط بین صاحبان ایده و طرح‌ها با صنعت و بازار اقتصادی کشور در این حوزه ،شتابدهی به استارتاپ های ایرانی، اتصال کسب و کارها به موفقیت، پرورش کارآفرینان درحوزه مواد غذایی و آب ایران است.  حوزه‌های اصلی فعالیت مرکز شتابدهی آب و مواد غذایی  
•آب •کشاورزی •صنایع غذایی •محیط زیست ، سلامت و فناوری‌های زیست محیطی •توسعه خدمات در حوزه غذا،آب و کشاورزی مبتنی بر اینترنت •توسعه کسب و کار‌های مبتنی بر اینترنت در این حوزه (تجارت الکترونیک) •اپلیکیشن‌های صنایع غذایی،آب و کشاورزی
مرکز شتابدهنده آندیا
جهاددانشگاهی استان زنجان با 25 سال سابقه فعالیت در حوزه‌های آموزش ، پژوهش و فرهنگ در استان زنجان، همواره به عنوان یک مرکز نوآورانه و علمی در راستای سیاست‌های بنیادین جمهوری اسلامی ایران گام برداشته است. این نهاد با دارا بودن زیرساخت‌های لازم از جمله ( نیروی انسانی کار آمد ، گردآوری اساتید خبره و متخصصین فن ، تجهیزات تخصصی توسعه فناوری و ارتباطات ، فضای فیزیکی و ...) در جهت سیاست‌های علمی- اقتصادی کشور در جهت دست‌یابی به اهداف خود و ترسیم چشم انداز علمی فناوری استان ، در نظر دارد طرح راه اندازی شتابدهنده آندیا را در استان برنامه‌ریزی و اجرا نماید.

 حوزه‌های فعالیت:
شتابدهنده آندیا در راستای سیاست های کلان علمی و فناوری دولت در استان(تبدیل استان زنجان به قطب برق ، الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات) و همچنین با تکیه بر توانمندی‌های داخلی خود که در بخش قبل به آن اشاره شد در دو حوزه اصلی و جانبی در ایده ها ، استارتاپ ها و  شرکت‌های دانش بنیان حمایت و سرمایه گذاری خواهد نمود.
حوزه های اصـلی: -اینترنت اشیاء -رایانش ابری -بازی‌های رایانه‌ای -رسانه‌های دیجیتال -انیمیشن و گرافیک -امنیت اطلاعات و ارتباطات -توسعه اطلاعات و داده‌کاوی -توسعه خدمات مبتنی بر اینترنت -برق ، الکترونیک ، رباتیک و  فناوری‌های مرتبط -توسعه ، مدیریت و افزایش بهره‌وری در شبکه ها - برنامه نویسی و توسعه نرم افزار‌های مبتنی بر وب ، موبایل و ... - توسعه کسب و کار‌های مبتنی بر اینترنت (تجارت الکترونیک)
حوزه های جانبـی: - تبلیغات و بازاریابی - فناوری‌های نوین (نانو ، مکاترونیک و ...) - محیط زیست ، سلامت و فناوری های زیست محیطی - آموزش های مجازی و محتوا - انرژی‌های نو و تجدیدپذیر - صنایع غذایی و کشاورزی - شهر الکترونیک و گردشگری

حوزه معاونت فرهنگی
مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق
ورود جهاددانشگاهی زنجان به حوزه صنایع فرهنگی و خلاق به سال 1392 باز می‌گردد که با تعریف الگوی گروه‌ کاردانشجویی  و راه‌اندازی این گروه‌ها از میان دانشجویان حوزه فناوری‌اطلاعات، علوم‌انسانی و هنر، که عمدتا با هدف تربیتی و آماده‌سازی نسل جوان دانشجوی کشور برای ایفای نقش جدی‌تر در فضای اشتغال و کارآفرینی شکل گرفته است، علاوه بر تحقق این هدف مهم، اجرای پروژه‌های متنوعی را طی سه سال گذشته موجب گردیده که از درآمدزایی مناسبی نیز برخوردار بوده است و در واقع جهاددانشگاهی استان زنجان، با اتکاء به وجود نیروی انسانی مجرب و آشنا با مفاهیم کارآفرینی، تاسیس  مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق را از ابتدای امسال و به‌عنوان آخرین حلقه در تعریف زنجیره کارآفرینی خود موردتوجه قرار داده و  شورای نظارت و گسترش شرکت‌ها، موسسات، پارک‌ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی  در جلسه مورخه 11 مهرماه سال‌جاری با تشکیل این مرکز موافقت نموده و ادامه پیگیری جهت اخذ مجوز در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال انجام است.
در این راستا، پیگیری برای اخذ اعتبارات استانی برای راه‌اندازی این مرکز در سفر آذرماه 1395ریاست محترم جهاددانشگاهی به استان زنجان و اخذ مصوبه ستاد اقتصاد مقاومتی، بررسی موضوع و اخذ موافقت شورای فرهنگ عمومی استان برای همکاری هرچه بیشتر دستگاه‌های استانی برای راه‌اندازی این مرکز، برگزاری بیش از بیست‌ نشست استانی و حداقل 15 مورد بازدید از مراکز فعال موجود و ... از دیگر اقداماتی است که برای راه‌اندازی مرکز رشد صنایع فرهنگی و خلاق استان در جهاددانشگاهی استان سامان یافته است. گفتنی است، راه‌اندازی این مرکز در سه فاز برنامه‌ریزی شده و در افق زمانی چهارساله و با سرمایه‌گذاری نهایی 58 میلیارد ریال، جهاددانشگاهی استان زنجان را که در حال حاضر نیز یکی از جدی‌ترین واحدهای فعال در عرصه تولید محصولات رسانه‌ای و دیجیتال در سطح استان زنجان و منطقه شمال‌غرب کشور و واحدهای جهاددانشگاهی در سطح کشور، محسوب می‌شود را به یکی از قطب‌های اصلی صنایع فرهنگی در کشور تبدیل خواهد کرد.
 
مرکز فرهنگ و فناوری‌های نوین رسانه‌ای
این مرکز با رویکرد آموزش، تربیت و پرورش نیروی انسانی در زمینه‌های تخصصی، علاوه بر تولید محصولات قابل ‌رقابت در کشور، ایجاد اشتغال مولد دانشجویی و افزایش مهارت دانشجویان را خط‌مشی خود قرار داده و در زمینه‌های زیر فعالیت تخصصی را دنبال می‌نماید: الف: دپارتمان انیمیشن؛ تولید و عرضه بالغ بر 5 ساعت محصولات انیمیشن سه‌بعدی و 70 دقیقه انیمشن دوبعدی؛ در قالب قراردادهای متعدد با بخش‌های دولتی و خصوصی نظیر اداره‌کل امورمالیاتی استان، شهرداری زنجان، استانداری زنجان، تبلیغات اسلامی و ... ب: دپارتمان برنامه‌نویسی موبایل؛ تولید و عرضه 19 اپلیکیشن اندوروید، نظیر برنامه جامع بنیاد شهید استان، ارتباط سبز (محیط زیست)، معرفی حسینیه اعظم زنجان، خبرخوان الکترونیکی ایسنا، نرم‌افزار کاربردی ارتباط با دانشجویان و .... ج: دپارتمان تولید محتوای مجازی؛ تولید محصولات آموزش مجازی برای دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها، نظیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و ... د: دپارتمان فیلم‌های کوتاه و مستند؛ ساخت تیزرهای تبلیغاتی و 5 مجموعه مستند نظیر مستند دو قسمتی ققنوس ، مستند حسینیه اعظم زنجان و ... موفقیت‌های این مرکز در شرایطی حاصل شده است که تنها سه نیروی پاره‌وقت در این مرکز فعالیت نموده و کلیه برنامه‌‌های آن از طریق فعالیت‌های دانشجویی به سرانجام رسیده و درآمدزایی نسبتا مناسبی را نیز ایجاد نموده است.

  باشگاه علمی فرهنگی دانشجویان جهاددانشگاهی
یکی از چالش‌های عمده کشورمان در حوزه فعالیت‌های اجتماعی، نبود روحیه کارجمعی در میان اقشار مختلف می‌باشد و بر این اساس تلاش برای راه‌اندازی نهادهای مشارکتی به‌ویژه در محیط‌های علمی و دانشگاهی یکی از زیربنایی‌ترین فعالیت‌هایی است که در راستای توسعه کشور باید در دستور کار مسئولان نظام آموزش‌عالی در کشور قرار گیرد.  این ضرورت موجب شد تا ایده‌‌ی راه‌اندازی باشگاه علمی فرهنگی دانشجویان جهاددانشگاهی، توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان زنجان در دستور کار قرار گیرد. این باشگاه، مرکزی برای فعالیت‌های گروهی دانشجویان در حوزه‌های فرهنگی، علمی، پژوهشی، آموزشی و ورزشی است که با رویکرد جلب مشارکت حداکثری دانشجویان، تلاش می‌کند از طریق ایجاد شبکه‌ها و گروه‌های تخصصی، مهارت‌های زندگی و به‌طور خاص مهارت‌های علمی و شغلی در میان نسل جوان را توسعه دهد.  
 اهداف راه‌اندازی باشگاه : 1. کوشش مستمر برای ترویج فرهنگ جهادی و روحیه اسلامی و انقلابی در میان دانشجویان؛ 2. تلاش برای ترویج روحیه کارگروهی در میان دانشجویان؛ 3. کوشش مستمر در راستای افزایش مهارت‌های فردی و اجتماعی دانشجویان؛ 4. تلاش در راستای ارتقای مهارت‌های شغلی مرتبط با رشته‌های تحصیلی دانشجویان؛ 5. ایجاد فضای رقابت سالم میان دانشجویان در راستای اجرای پروژه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی
گروه‌هایی که در باشگاه فعالیت می‌کنند  الف: گروههای کاردانشجویی: گروه‌هایی هستند که با هدف تجمیع دانشجویان علاقمند، متخصص و با تجربه در زمینه‌های خاص و تامین امکانات مورد نیاز، علاوه بر درآمدزایی و اشتغال موقت، دانشجویان را برای ورود به سایر عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی کمک می‌نماید.  تجربه این گروه‌ها برای نخستین‌بار در جهاددانشگاهی زنجان عملیاتی شده و در زمان حاضر این گروه‌ها عبارتند از: گروه کار تخصصی انیمیشن و پویانمایی، گروه کار تخصصی برنامه‌نویسی بازی‌های رایانه‌ای، گروه تخصصی تاریخ شفاهی، گروه تخصصی فیلم و داستان، کانون تخصصی ترجمه و .... . ب: گروههای داوطلبانه دانشجویی؛ گروه‌هایی از دانشجویان هستند که بیشتر در عرصه‌های مطالعه، اجرا و ترویج و آموزش مشغول به فعالیت هستند و سه ویژگی عمده آنها عبارتست از: غیردولتی بودن؛ غیرسیاسی بودن؛ غیرتجاری بودن (عدم انتفاع مالی) که از گروه‌های فعال در این زمینه، می‌توان به کانون شعر مهتاب، کانون داستان‌نویسی روشنا، کانون ورزش و سلامت، گروه قرآنی طاها و ... اشاره کرد.  

انتشارات
انتشارات جهاددانشگاهی واحد زنجان در از نیمه ی دوم سال ۱۳۹۲ شروع به فعالیت کرده و تا کنون موفق به چاپ نزدیک به ۸۰ عنوان کتب دانشگاهی شده است.
کتب چاپ شده در گروه های کشاورزی، روانشناسی، علوم ورزشی، زبان های خارجه، فنی مهندسی، شیمی، علوم انسانی و...بوده و کتابها توسط اساتید برجسته ی دانشگاه های استانی و غیر استانی از جمله تهران، مشهد، تبریز، همدان و... به صورت ترجمه و تالیف به چاپ رسیده است.
انتشارات جهاددانشگاهی واحد زنجان علاوه بر چاپ کتاب، کتب منتشر شده را توسط مرکز پخش کتاب در سراسر کشور و نمایشگاه های معتبر از جمله نمایشگاه بین المللی تهران توزیع می نماید.
قابل ذکر است کتب چاپ شده قبل از مرحله ی چاپ توسط اساتید برجسته ی دانشگاه های تهران مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از تایید به مرحله ی چاپ می رسد.

حوزه معاونت پشتیبانی
با توجه به زیرساخت‌های نسبتا ضعیف این واحد در سال‌های پایانی دهه 80 تلاش گسترده‌ای برای جبران عقب‌ماندگی‌های موجود به همت یکایک جهادگران دانشگاهی استان شکل گرفت که نمود بارز آن را در فعالیت‌هایی همچون جذب و توانمندسازی نیروهای بومی استان، تامین تجهیزات و امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی مورد نیاز و تامین زیرساخت‌های فضای فیزیکی واحد در سال‌های اخیر به‌عینه می‌توان مشاهده کرد.
فعالیت‌های شاخص در حوزه عمرانی واحد احداث مجتمع آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، در زیربنای 10 هزار مترمربع. احداث باشگاه علمی‌ فرهنگی دانشجویان در زیربنای بالغ بر 1300 مترمربع. احداث1500مترمربع فضای آموزشی در ساختمان شماره 2 مرکزعلمی‌کاربردی  بازسازی و نوسازی مجتمع آموزش‌های کوتاه‌مدت تخصصی و فوق‌تخصصی
 فعالیت‌های شاخص در حوزه منابع انسانی و امور رفاهی(87 - 94) 1. افزایش میانگین 350 درصدی سطح حقوق و دستمزد اعضای واحد . 2. اجرای 38 عنوان برنامه فرهنگی و تفریحی برای همکاران و خانواده‌ها.  3. پرداخت بیش از 3 میلیارد ریال وام قرض‌الحسنه به همکاران واحد . 4. افزایش سطح تحصیلات همکاران واحد از 55 درصد لیسانس و بالاتر، به 75 درصد لیسانس و بالاتر.
شعبه بانک خون بندناف رویان  نمایندگی بانک خون بند ناف رویان از سال 1390 و با توجه به ضرورت استان در این حوزه پزشکی افتتاح و شروع به فعالیت نمود. تعداد نمونه های ذخیره شده از سال 1390(عمومی و خصوصی) 2100 نمونه موفق می‌باشد که نشان از استقبال شهروندان استان زنجان در این خصوص است. در حال حاضر این شعبه تنها مرکز خونگیری مورد تایید علوم پزشکی استان بوده و تمامی بیمارستان‌های مربوطه نهایت همکاری موثر را در این خصوص با شعبه فوق به عمل می آورند.


نظر شما :