معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی اعلام کرد:
آمادگی جهاددانشگاهی برای ایجاد مراکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی با همکاری سایر دستگاهها
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر محمد صادق بیجندی معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی در حاشیه بازدید دکتر محمود کریمی بیرانوند معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مرکز توسعه و ساماندهی مشاغل خانگی استان البرز که با همراهی رئیس دبیرخانه توسعه مشاغل خانگی ، معاون امور هماهنگی استانداری البرز و مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی این استان انجام گرفت گفت: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه ای و دانش بنیان تجارب و توانمندی های خوبی در کشور دارد و آماده است با حمایت و هماهنگی قرارگاه اشتغال، برای راه اندازی مراکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی در کشور نقش و ماموریت خود را در قالب طرح ملی توسعه مشاغل خانگی ایفا کند.
دکتر بیجندی با تشکر از همه دستگاه های همکار در حوزه ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: این نهاد از سیاست ها و برنامه های زیست بوم اشتغال که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه ریزی و دنبال می شود، استقبال می کند و آمادگی دارد از ظرفیت و توان خود برای موفقیت و تحقق اهداف این سند مهم در حوزه زیست بوم اشتغال استفاده کند.
وی راه اندازی مرکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی در استان البرز را نماد و نتیجه همکاری همه دستگاه ها و مراکز و حاصل یک کار تیمی و جمعی در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی عنوان کرد و گفت: این الگو و مدل در صورت حمایت وزارت کار و مساعدت و مشارکت همه دستگاه ها بویژه شهرداری ها، ادارات و سازمان های مختلف در همه استان ها راه اندازی شود.
جهاددانشگاهی با راه اندازی این مرکز کار خوبی را به نتیجه رسانده است
همچنین معاون توسعه اشتغال و کار آفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این اعلام کرد: الگوی مرکز توسعه و ساماندهی مشاغل خانگی استان البرز در دیگر استان های کشور نیز توسعه می یابد.
وی با تقدیر از تلاش و همت همه دستگاه های استان البرز در راه اندازی این مرکز در حضور معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار البرز اظهار داشت: در راه اندازی این مرکز شهرداری و شورای شهر کرج، استانداری البرز ، جهاددانشگاهی و اداره کل تعاون و کار استان تلاش های ویژه ای به خرج داده اند که قابل تقدیر و ستایش است.
دکتر کریمی بیرانوند اظهار کرد: امید است حمایت مسوولان استان البرز از این نمایشگاه تداوم داشته باشد و ما نیز در تقویت این نمایشگاه مشاغل خانگی آماده ایم و راه اندازی اینگونه نمایشگاه ها را در سطح کشور توسعه خواهیم داد.
وی تاکید کرد: براین اساس ۳۱ تعاونی مشاغل خانگی تامین نیاز از صفر تا صد در هر استان تشکیل می شود و همه آن ها را به یک تعاونی کشوری تبدیل می کنیم که بازوی اجرایی ما در وزارت کار و استان ها باشند.
معاون توسعه اشتغال و کار آفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در راه اندازی این مرکز با مشارکت دستگاه های مختلف کار عمیق و تخصصی انجام شده خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی نیز با راه اندازی این مرکز نشان داده که ظاهرسازی نکرده است و کار خوبی را به نتیجه رسانده که در 31 استان کشور هم می تواند ترویج و تکثیر شود.
وی در ادامه از صدور مجوز سه روز مشاغل خانگی خبر داد و گفت:۵۲۰ مجوز کسب و کار خانگی در سه روز گذشته صادر شد.
راهاندازی تعاونی مشاغل خانگی به صورت استانی
احمدرضا فیروزی رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز نیز در این بازدید با اشاره به اینکه مرکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی چند ماه پیش به صورت رسمی افتتاح شد، تصریح کرد: راهاندازی تعاونی مشاغل خانگی به صورت استانی، تعاونی در حوزه کشاورزی، راه اندازی اتحادیه فرش با حضور هفت تعاونی فرش در حوزه مشاغل خانگی، افتتاحیه مرکز ارتباط مشاغل خانگی با صنعت که خدمات مختلف را بین کارخانهها و خانهها تقسیم میکند و همچنین افتتاحیه سامانه سراجاب و سراکار که در حوزه ارائه خدمات دیجیتال برای مراکز صنعتی است جزو دستاوردهای جدید این مرکز است.
فیروزی افزود: مرکز خدمات تخصصی مشاوره شغلی نیز در ماههای گذشته خدمات خوبی ارائه دادهاند و کارهایی برای ایجاد زنجیره ارزش در حوزه مشاغل خانگی شکل گرفت. در کنار همه این موارد غرفهها و نمایشگاههایی در حوزههای مختلف مشاغل خانگی از جمله کشاورزی و صنایع دستی وجود دارد.
به گفته رئیس جهاد دانشگاهی البرز حدود ۲۳ غرفه گردشی و ۱۰ غرفه ثابت در فضای نمایشگاهی این مرکز فعالیت میکنند. همچنین فضای سولهای در این نمایشگاه وجود دارد که به حوزه کشاورزی و گیاهان آپارتمانی اختصاص داده شده است.
مرکز ساماندهی مشاغل خانگی البرز الگوی دیگر استانها شد
سیروس دشتی مدیر کل اشتغال و کارآفرینی جهاددانشگاهی نیز در حاشیه این بازدید گفت: راه اندازی مرکز ساماندهی مشاغل خانگی البرز مایه مباهات است و همواره آن را به عنوان الگویی به دیگر استانها معرفی می کنیم.
سیروس دشتی در جمع فعالان مرکز ساماندهی مشاغل خانگی البرز تصریح کرد: باتوجه برنامه دولت سوم در حوزه توسعه مشاغل خانگی، در زیست بوم ملی اشتغال طرح مرکز ساماندهی مشاغل خانگی البرز را به همه استانها پیشنهاد دادهایم و الگوی کاری ما نیز همین است. همچنین تفاهمنامه ای با وزارتخانه امضا شده است.
وی ادامه داد: کار شاخصی که در این مرکز انجام گرفته، فعالیت دستگاههای اجرایی در کنار یکدیگر است زیرا برخی مواقع موازی کاریهایی صورت میگیرد؛ اما همافزایی و شبکه سازی صورت گرفته در بین دستگاههای اجرایی کاری بسیار ارزشمند است که این سرمایه اجتماعی را نمیتوان با چیز دیگری مقایسه کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با عزم و اراده استوار، این سرمایه اجتماعی ارزشمند که با همراهی دستگاه های مختلف شکل گرفته،توسعه و استمرار یابد.
دشتی اضافه کرد: در تلاش هستیم تا بتوانیم آنگونه که شایسته است زحمات صورت گرفته را به گوش مسئولان برسانیم و حمایتها را در مورد این مرکز جلب کنیم.
گفتنی است طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان البرز با همکاری اداره کل تعاون و جهاددانشگاهی واحد استان البرز در حال اجرا است و شکلگیری و راهاندازی مرکز ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی نیز به عنوان یک الگوی نوین در زمینه کسب و کارهای خانگی در همین راستا عملیاتی شده است.
نظر شما :