با حضور مسوولان ملی و استانی انجام شد؛
بررسی روند اجرای طرح آموزشی سرباز مهارت در شیراز
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، یکشنبه هشتم اسفند، با حضور مدیرکل ورزش و جوانان فارس، رییس جهاددانشگاهی فارس، نماینده وزارت ورزش و جوانان، فرمانده پادگان آموزشی حضرت احمدبن موسی(ع) و نمایندگان یگانهای نظامی سپاه، نیروی انتظامی، ارتش، نماینده استانداری فارس و معاون فرهنگی و جوانان اداره کل ورزش و جوانان، معاون آموزشی جهاددانشگاهی فارس و شماری از همکاران، روند اجرای طرح آموزشی سرباز مهارت در پادگان احمدبن موسی(ع) نیروی دریایی سپاه مورد بازدید و روند تداوم اجرای این طرح در سال آینده مورد بررسی قرار گرفت.
فرمانده پادگان آموزشی حضرت احمدبن موسی(ع) نیروی دریایی سپاه، در حاشیه این بازدید، گفت: این پادگان یک مرکز آموزشی رده سرباز محسوب میشود و سالانه حدود ۱۲ هزار نفر در آن دوره آموزشی را طی میکنند.
سرهنگ پاسدار قربانزاده با بیان این که حدود ۷۰ درصد از کل سربازان تحت آموزش این مرکز مربوط به استانهای جنوبی است، یادآور شد که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد سربازان، برای آموزش تخصصی انتخاب شده و تحت آموزش قرار میگیرند.
قربانزاده با اشاره به کوتاه شدن مدت دوره آموزشی ۲ ماهه به یک ماه به دلیل شیوع کروناویروس، بیان کرد: خوشبختانه به واسطه اجرای کامل و دقیق پروتکلهای بهداشتی، این مرکز علیرغم چالشها، دچار تعطیلی نشد و آموزشها در آن تداوم داشت.
این مقام نظامی سپاه بیان کرد که با همراهی فنی و حرفهای، هلال احمر، جهاددانشگاهی و ورزش و جوانان، دورههای آموزشی با هدف مهارت افزایی برای سربازان، پیش بینی و اجرا شده است، این دورهها را برای کمک به ارتقاء آگاهی جوانان در زمینه مهارتهای فردی، مهارتهای زندگی و داشتن نگاه بهتر به زندگی، خوب ارزیابی کرد.
قربانزاده، با اشاره به دوره آموزشی سربازماهر، لزوم فراگیر شدن این دورهها به تمام دوره سربازی را موجب تاثیرگذاری بیشتر دانست.
وی با بیان اینکه هر آموزشی برای تاثیرگذار بودن باید منتهی به تغییر رفتار یا به دانش یا به مهارت شود، قرار گرفتن دورههای آموزشی سرباز ماهر در برنامه تفصیلی مراکز آموزش نظامی سربازان را یک ضرورت برشمرد.
قربانزاده همچنین افزایش تعداد مربیان و استفاده از سربازان با مدارک فوق لیسانس و بالاتر به عنوان مربی دورههای آموزشی را موجب ارتقاء کیفی دورهها ذکر کرد.
فرمانده پادگان آموزشی احمدبن موسی(ع) سپاه همچنین از جهاددانشگاهی به واسطه تعامل مطلوب و همراهی مناسب در برگزاری دورههای آموزشی قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که دورهها از سال آینده با در نظر گرفتن راهکارهای ارتقا کیفیت و پوشش حداکثری سربازان، برگزار شود.
در بخشی از این جلسه، نمایندگان مراکز آموزشی ارتش و نیروی انتظامی نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداخته و خواستار معطوف شدن توجه بیشتر به برگزاری دورههای تربیت مربی ورزشی در پادگانهای آموزشی شدند.
گسترش دامنه آموزشها برای همه گروههای تحصیلی سربازان، اجرای راهکارهایی برای تسهیل در دریافت مدرک پایان دوره آموزشی، توجه به حمایت و هدایت آموزش گیرندگان پس از اتمام دوره سربازی برای استفاده از مهارت فراگرفته شده در ایجاد اشتغال و کارآفرینی، از دیگر مباحث مد نظر و مطرح شده در این جلسه بود.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان فارس نیز با تشکر از جهاددانشگاهی فارس گفت: با این طرح در کنار دیگر آموزه های دوره خدمت سربازی که باعث افزایش مهارت خواهد شد، زمینه ساز ورود سربازان جوان هر یک در جایگاه اجتماعی و تعیین کننده ادامه دهنده مسیر پیشرفت ایران اسلامی خواهد بود.
دکتر حیدر صفرپور اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۱ هزار ۲۷۰ سرباز در ۴ پادگان فارس آموزش های مهارت زندگی را فراگرفتند.
وی ادامه داد: این طرح بر اساس تفاهمنامه وزارت ورزش و ستاد نیرو های مسلح در پادگان ها و مراکز آموزش نیروهای وظیفه اجرا می شود .
صفرپور افزود: ۴ پادگان شهید سید قنبر ترابی ۰۷ کازرون ، احمد بن موسی موسی شیراز ،حضرت ولی عصر (عج) آباده و شهید دستغیب جهرم در استان فارس میزبان این طرح ملی است .
رییس جهاددانشگاهی فارس نیز گفت: استان فارس جزو استانهای موفق در اجرای طرح سرباز مهارت به شمار میرود و رتبه اول را در کشور کسب کرده است.
مظاهر بابایی با اشاره به اینکه طرح سرباز مهارت براساس تفاهمنامهای ملی بین ستاد نیروهای مسلح، وزارت ورزش و جوانان و جهاددانشگاهی اجرایی شده است، گفت: استان فارس از سال ۹۸ اجرای این طرح را آغاز کرده است.
بابایی با بیان اینکه ایرادات و نقدهای طرح سربازماهر، با همراهی دستگاههای ذیربط در اجرای طرح، در حال مرتفع شدن است، گفت: جهاددانشگاهی در این زمینه تنها آموزش را مد نظر نداشته بلکه هدایت و حمایت افراد آموزش دیده را دنبال کرده است.
وی گفت: جهاددانشگاهی نهادی برخاسته از بطن انقلاب بوده که با هدف توسعه فعالیتهای علمی، پژوهشی، فرهنگی با روحیه جهادی و انقلابی، به فرمان حضرت امام شکل گرفته و منطبق با منویات مقام معظم رهبری، کار خود را تداوم داده است.
بابایی با اشاره به اینکه جوانان خلاق، کارآفرین و ماهر، از نیازهای ضروری امروز کشور است، اجرای طرح سرباز ماهر را با همین رویکرد، اقدامی شایسته ارزیابی و تاکید کرد که باید با رفع موانع، کاستیها و مشکلات، این برنامه را تقویت و دنبال کرد.
او یادآور شد: جهاد دانشگاهی چه در سطح ملی چه در استان فارس، آمادگی کاملی برای فعالیت در همه حوزههای علمی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی، متناسب با نیازهای روز جامعه و دستگاههای اجرایی را دارد و میتواند در کنار سازمانها و نهادها، اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
بابایی با اشاره به پیشینه چهاردهه فعالیت آموزشی در جهاددانشگاهی و ایجاد و تقویت ظرفیتهایی نظیر پارک فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی، گفت: این نهاد هیچ زمانی رویکرد آموزشی صرف نداشته و همواره فراگیران خود را مورد هدایت و حمایت قرار داده است.
رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: که اکنون نیز آمادگی لازم برای هدایت فراگیران دورههای سربازماهر و ایجاد اتصال آنان به بازار کار و کمک به فراهم شدن بستر اشتغال و کارآفرینی توسط این افراد در این نهاد وجود دارد.
بابایی با قدردانی از اداره کل ورزش و جوانان و نهادهای نظامی سپاه، ارتش و نیروی انتظامی، تصریح کرد که قطعا موفقیت اجرای این طرح به دلیل تعامل و همکاری مطلوب در سطح استانی بوده است.
رییس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه سطح تعاملات در این استان بین دستگاهها و مجموعههای مختلف مطلوب است، گفت: تعامل موجود در فارس مثال زدنی و برای سایر استانها الگو بوده است.
نماینده وزارت ورزش و جوانان نیز در این جلسه، با اشاره به کلیات تفاهمنامه منجر به اجرای طرح سرباز ماهر، لزوم بررسی دقیق و رفع کاستیهای این طرح با انجام کارهای میدانی را یک ضرورت دانست.
فقیهی با بیان این که این طرح از سال ۹۷ به شکل پایلوت در ۵ استان شروع شد و اکنون به همه استانها تسری یافته است، گفت: تصمیم گیری در خصوص گسترش اجرای طرح در تمام دوره خدمت سربازی باید از سوی ستاد نیروهای مسلح انجام شود، اما به دلیل گستردگی جغرافیایی و تقسیم سربازان بعد از دوره آموزشی در سطح کشور، انجام این اقدام، دشوار است.
وی با بیان این که به دلیل شیوع کرونا، شاهد محدودیتهایی در تعداد آموزش گیرندگان بودیم، خاطرنشان کرد که با همکاری جهاددانشگاهی امکان افزایش ۱۰۰ درصدی تعداد آموزش گیرندگان در این طرح فراهم شده است.
فقیهی در خصوص مشکلات صدور مدرک نیز ابراز امیدواری کرد که با توجه به وجود زیرساخت مناسب در جهاددانشگاهی، این امکان توسط این نهاد طی سال آینده به شکل الکترونیک، فراهم شود.
نماینده وزارت ورزش و جوانان همچنین از برنامه ریزی برای اجرای طرح آموزش مربی ورزشی در پادگانها، خبر داد و تاکید کرد که اجرایی شدن این طرح نیازمند الزاماتی نظیر تامین اعتبارات لازم و همراهی فدراسیونهای ورزشی است.
فقیهی از همکاریهای جهاددانشگاهی در کشور و استان فارس برای اجرای مطلوب طرح سرباز ماهر قدردانی کرد.
در پایان، از همکاری جهاددانشگاهی فارس در اجرای موفق طرح سرباز مهارت قدردانی شد.