استاندار کردستان:

ایجاد اشتغال و رفع مشکل بیکاری نیازمند تغییر نگرش و تجدید نظر است

۰۸ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۱ کد : ۴۱۸۸۲ آموزش و کارآفرینی
استاندار کردستان گفت: برای ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری نیاز به تغییر نگرش داریم و در الگوهای خود باید تجدید نظر ایجاد کنیم چراکه بسیاری از مسیرهای طی شده به دلیل جامع نبودن و یا ناقص بودن نیاز به یک تجدید نظر کلی دارند.
ایجاد اشتغال و رفع مشکل بیکاری نیازمند تغییر نگرش و تجدید نظر است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در مراسم افتتاحیه نمایشگاه تولیدات و محصولات طرح توسعه مشاغل خانگی که، هفتم اسفندماه در نگارخانه ارشاد سنندج برگزار شد ضمن تشکر و قدردانی از جهاددانشگاهی کردستان بابت فعالیت های چشمگیری که در راستای توسعه مشاغل خانگی انجام داده است اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری نیاز به تغییر نگرش داریم و در الگوهای خود باید تجدید نظر ایجاد کنیم چراکه بسیاری از مسیرهای طی شده به دلیل جامع نبودن و یا ناقص بودن نیاز به یک تجدید نظر کلی دارند.

وی افزود: از نمونه‌های که در تمام دنیا موفق بوده و توانسته اشتغالزایی با دامنه گسترده و پایدار ایجاد کند، مشاغل خانگی است که هم می‌تواند ارزش افزوده زیادی ایجاد کند، هم اشتغالزایی گسترده‌ای داشته و هم با کمترین هزینه و سرمایه ایجاد شود.

استاندار کردستان با اشاره به اهمیت پروژه‌های بزرگ و کلان بیان کرد: ایجاد پروژه‌های بزرگ با دید صرف اشتغال مقرون به صرفه نیست و توجیه اقتصادی ندارد اما در طرح‌های مشاغل خُرد با همان میزان اعتبار می‌توان چندین برابر این طرح‌های بزرگ اشتغالزایی داشت که این امر تغییر نگاه در بخش اشتغال را می‌طلبد.

وی ادامه داد: بسیاری از اوقات بر اساس سلایق و علایق تسهیلات اشتغالزایی به افراد اعطا می‌شود که ممکن است به دلیل ناقص بودن زنجیره تولید این طرح‌ها موفق نشوند چراکه برای این طرح، آینده‌نگری و آینده‌نگاری لازم انجام نشده است در نتیجه فرد در میانه راه به بن‌بست‌هایی می‌خورد.

زارعی‌کوشا با تأکید بر اینکه باید از الگوهای امروزی برای بازریابی استفاده کنیم، افزود: فضای مجازی ظرفیت فوق‌العاده مهمی برای بازاریابی و فروش محصولات و تولیدات خانگی دارد که در صورت درست معرفی شدن می‌توان در کل کشور و حتی خارج از کشور مشتریان زیادی را برای این تولیدات جذب کرد.

وی با اشاره به این که کارگروه اشتغال استان تنها مکانی برای توزیع تسهیلات نیست، گفت: وام و تسهیلات تنها یک محرک و مساعدت در بحث ایجاد اشتغال بوده است و باید مباحث بازاریابی، راهبری شغلی، سرپرستی افراد، رصد معضلات و مشکلات موجود مورد توجه قرار گیرد.

استاندار کردستان با بیان این که کارآفرینان باید مورد حمایت و پشتیبانی بیشتر مسوولان ذیربط قرار گیرند، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم زمینه‌ای برای برپایی نمایشگاه‌های بیشتر در سطح استان، کشور و اقلیم کردستان را فراهم کنیم.

وی در پایان یادآور شد: جهاددانشگاهی و اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کردستان باید با پیشرانان مشاغل خانگی جلساتی را برگزار کنند، مشکلات و درخواست‌های آن‌ها احصا شود و در یک کارگروه ویژه در استانداری به این مشکلات و مسائل رسیدگی شود.

رییس جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: تولیدات مشاغل خانگی در کنار اشتغالزایی ایجاد شده زمینه‌ساز معرفی فرهنگ غنی مردم استان کردستان بوده است که همین امر ضرورت تداوم و استمرار برپایی نمایشگاه‌های تولیدات و محصولات مشاغل خانگی را نشان می‌دهد.

اکبر اسدی رییس جهاددانشگاهی کردستان، با تقدیر و تشکر از پیشرانان موفق حضور یافته در این نمایشگاه اظهار کرد: غرفه‌های این نمایشگاه نشان از عزم و اراده قوی کسانی است که در تلاشند تا چرخ‌های توسعه، تولید و اقتصاد استان و کشور را با سرعت بیشتری حرکت دهند.

وی افزود: پیشرانان مشاغل خانگی در کنار تولید محصولات و تأمین امرار معاش خود در تلاشند تا با به کارگیری و حمایت سایر افراد جامعه، زمینه‌ای برای اشتغالزایی آنان ایجاد کنند که باید قدردان این توانایی و تلاش باشیم.

رییس جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: تولیدات مشاغل خانگی در کنار اشتغالزایی ایجاد شده زمینه‌ساز معرفی فرهنگ غنی مردم استان کردستان بوده است که همین امر، ضرورت تداوم و استمرار برپایی نمایشگاه‌های تولیدات و محصولات مشاغل خانگی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به این که یکی از ویژگی‌ها و پتانسیل‌های اصلی استان کردستان وجود مرزها بوده است، افزود: مرزها دارای مزایا و فرصت‌های زیادی بوده که یکی از این مزایا، معرفی تولیدات مشاغل خانگی و معرفی و تأمین بازار فروش این محصولات بوده است که در این راستا پیشرانان طرح مشاغل خانگی استان درخواست امکان فروش تولیدات خود در آن سوی مرزها را دارند.

اسدی با اشاره به این که طرح توسعه مشاغل خانگی در سال ۱۳۹۶ در ستاد اشتغال کشور مطرح شد، گفت: اجرای این طرح به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار شد که این وزارتخانه نیز اجرای این طرح را به جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعه‌ای، دانش بنیان و دانشگاهی واگذار کرد که در وهله اول در ۹ استان به صورت پایلوت اجرا شد.

وی استان کردستان را یکی از استان‌های پایلوت اجرای طرح مشاغل خانگی دانست و اظهار کرد: سهیمه در نظر گرفته شده برای استان کردستان دو هزار و ۶۰۰ نفر بوده است که اجرای موفق و بازخورد مناسب این طرح موجب شد این طرح در ۳۱ استان کشور اجرایی شود.

رییس جهاددانشگاهی کردستان بیان کرد: در زمان ثبت‌نام با وجود سهمیه در نظر گرفته شده برای این طرح، پنج هزار و ۵۲۶ نفر در سامانه ثبت‌نام کردند که بعد از ارزیابی‌های اولیه چهار هزار و ۸۰۵ نفر مورد تأیید قرار گرفتند و در مرحله استعدادسنجی نیز دو هزار و ۸۴۹ نفر باقی ماندند.

وی به مرحله مشاوره و هدایت شغلی برای شرکت‌کنندگان در این طرح اشاره کرد و افزود: بعد از انجام مرحله هدایت شغلی برای شرکت‌کنندگان آموزش‌های عمومی و تخصصی برای شرکت‌کنندگان برگزار شد و در کل ۳۱ کارگاه عمومی و مشاوره‌ای برگزار شد و در مجموع دو هزار و ۶۰۷ نفر به بازار متصل شدند.

اسدی با اشاره به این که در مرحله دوم اجرای این طرح، سهمیه استان کردستان ۴۰۰ نفر بود، افزود: در این دوره نیز هزار و ۱۶۰ نفر در سامانه ثبت‌نام کردند که هزار و ۱۱۵ نفر ارزیابی اولیه شدند و در مرحله استعدادسنجی نیز ۸۰۰ نفر شناسایی شدند که کارگاه‌های عمومی و تخصصی برای این افراد برگزار شد که در پایان تعداد ۶۸۸ نفر موفق به اتصال به بازار شدند.

وی بیان کرد: در طول چهل سال از دوران پیروزی انقلاب اسلامی هر برنامه‌ای که با پشتوانه مردمی اجرا شده، موفقیت حاصل شده است و بر این اساس طرح مشاغل خانگی نیز به دلیل پشتوانه مردمی طرحی موفق و اثرگذاری خواهد بود.

گفتنی است، بعد از پایان مراسم افتتاحیه از پیشرانان موفق جهاددانشگاهی از سوی این نهاد انقلابی با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل به عمل آمد.

در ادامه این مراسم فرزاد پیشکاری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با اشاره به اینکه توسعه مشاغل خانگی باعث کاهش بیکاری در جامعه می شود، اظهار کرد: جهاددانشگاهی کردستان در اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی به خوبی عمل کرده است و نتیجه این مهم را در این نمایشگاه می بینیم.

وی در ادامه گفت: در واقع پیشران ها ، مجموعه هایی هستند که با تحت حمایت قراردادن متقاضیان مشاغل خانگی در راستای توسعه و پایدارسازی اشتغال آنان گام بر می دارند و جزو بازیگران اصلی شبکه های اشتغال محسوب می شوند.

در ادامه این مراسم نیز یک پیشران در حوزه مشاغل خانگی، اتصال به بازار را از معیارها و دغدغه های اصلی انجام این طرح می داند و می گوید: متاسفانه اکنون بار تحقق آن بیشتر بر دوش پشتیبان ها گذاشته شده است، بر همین اساس از جهاددانشگاهی درخواست می شود که با مدیریت و برنامه ریزی در این راستا حمایت بیشتری از پیشران ها داشته باشد.

هانا محمدی با بیان اینکه جهاددانشگاهی کردستان راه جدیدی را در بحث مشاغل خانگی ایجاد کرده است، گفت:  جهاددانشگاهی به عنوان متولی اصلی طرح توسعه مشاغل خانگی باید در زمینه آموزش حمایت بیشتری از پیشران ها کرده و زمینه آموزش رایگان را همچون سال های ابتدایی اجرای طرح برای افراد در حرفه های مختلف فراهم کند.

 

 

 

 

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی کردستان


نظر شما :