برگزاری مراسم معارفه سرپرست واحد استان سمنان/ جهاددانشگاهی نهادی کمهزینه اما پربهره است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سمنان، در مراسم تکریم و معارفه سرپرست جهاددانشگاهی استان سمنان که با حضور معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی، معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان و جمعی از مسوولان استانی و کشوری سه شنبه 3 اسفند ماه 1400 برگزار شد، ضمن تجلیل از خدمات حسن رهایی رئیس پیشین جهاددانشگاهی استان، علی منصفیراد به عنوان سرپرست جدید جهاددانشگاهی استان معرفی شد.
جهاددانشگاهی نهادی کمهزینه اما پربهره
دکتر عیسی علیزاده، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی معتقد است: موفقترین واحدهای استانی جهاددانشگاهی در کشور، واحدهایی هستند که حمایت و پشتیبانی مسوولان استانی را پشت سر خود داشتند.
دکتر علیزاده در این آیین اظهار کرد: ما در جهاددانشگاهی کشور آمادگی لازم را برای حمایت از جهاددانشگاهی استان سمنان داریم.
وی از داشتن هدفگذاری و افق و چشمانداز پیش رو به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای واحدهای موفق جهاددانشگاهی در سراسر کشور نام برد و اضافه کرد: جهاددانشگاهی در این دوره میکوشد با برنامهریزی جامع و تدوین سیاست های فرابخشی به رشد و توسعه بیش از پیش این نهاد انقلابی کمک کند.
این عضو ارشد جهاددانشگاهی با اشاره به وجود همدلی بالا در بین نیروهای جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: ما در بین نهادها و سازمانهای کشور از معدود نهادهایی هستیم که به جای استفاده از واژه کارمند از واژه "عضو" برای همکاران استفاده میکنیم چرا که همه ما خود را عضوی از این خانواده بزرگ میدانیم.
وی تصریح کرد: هر نهادی که می خواهد موفق شود باید همه اعضای آن، فارغ از پست و شغل و جایگاه سازمانیشان در آن نقشآفرینی کنند و اعضای جهاددانشگاهی در سراسر کشور از چنین ویژگی برخوردارند.
معاون جهاددانشگاهی کشور با اذعان به اینکه فضای حاکم بر جهاددانشگاهی فضای بازی است ادامه داد: توصیه ما به همکاران در استانها این است که اجازه دهید نیروها و اعضای جهاددانشگاهی "حرف" بزنند در مجموعه جهاد باید فضای باز گفتوگو و بحث و انتقاد وجود داشته باشد.
علیزاده با اشاره به نگاه متفاوت مقام معظم رهبری به جهاددانشگاهی افزود: ما همچنان که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، نهاد مقدس جهاددانشگاهی را یک فرهنگ میدانیم. ما نه تنها فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و اجتماعی بلکه حتی فعالیتهای پژوهشی و علمی جهاددانشگاهی را نیز در راستای فعالیتهای فرهنگی ارزیابی میکنیم چرا که اینگونه فعالیتها نیز منجر به اعتمادسازی و امیدآفرینی در جامعه میشود.
وی با بیان اینکه همه فعالیتهای جهاددانشگاهی بر پایه فرهنگ ایرانی اسلامی استوار است ادامه داد: این نهادمقدس در این چند دهه منشا خدمات شایانی برای کشور و نظام بوده است.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با اشاره به پایان دوره خدمت رئیس پیشین جهاددانشگاهی استان در مصدر ریاست این نهاد گفت: پایان مدیریت در جهاددانشگاهی به معنای پایان مسوولیت نیست. مسوولیت همه ما در جهاددانشگاهی همیشگی است.
وی با اذعان به اینکه جهاددانشگاهی نهادی کمهزینه اما پربهره است اضافه کرد: شرایط امروز کشور به گونهلای است که نهادهایی همچون جهاددانشگاهی میتوانند در آن منشا اثرات زیادی باشند.
علیزاده با اشاره به برخورداری این نهاد انقلابی از بیش از 2000عضو هیات علمی اظهار کرد: جهاددانشگاهی از پشتوانه علمی و پزوهشی بسیار ارزندهای برخوردار است.
وی از وجود معتبرترین مرکز رصد و افکارسنجی کشور در جهاددانشگاهی به عنوان یک سرمایه مهم نام برد و گفت: امروزه نمیتوان بدون توجه به افکارسنجی و نظرسنجی تصمیمگیری کرد لذا باید مبتنی بر افکارسنجی به حل مسائل کشور و استان پرداخت.
وی خواستار اعتماد بیشتر به افکارسنجی های این نهاد انقلابی شد و گفت: جهاددانشگاهی با تجربه 18 ساله افکارسنجی و نظرسنجی، تنها نهادی است که یک روز قبل از انتخاباتها، نتایج انتخابات را اعلام و یا درصد مشارکت را با کمترین انحراف ممکن اعلام میکند.
وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی امروز با بهرهمندی از نسل چهارم آموزشی از توانمندی بسیار بالایی برخوردار است و انتظار میرود دستگاههای استانی از این ظرفیتها بهرهمندی بیشتری بگیرند.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی از وجود چندین پژوهشگاه و پژوهشکده مهم در جهاددانشگاهی به عنوان یک ظرفیت کمنظیر نام برد و گفت: جهاددانشگاهی همواره همسو با نظام و در راستای حمایت از دولتها گام برداشته است چرا که جهاددانشگاهی خود را بازویی توانمند برای مسوولان نظام و دولت میداند.
وی با اشاره به تاکیدات رهبری معظم انقلاب در خصوص لزوم جوانسازی جمعیت تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 20درصد زوجهای ایرانی نابارور هستند و کمک به بارورسازی این زوجها تا حدودی میتواند مشکل جمعیت را در کشور ما مرتفع کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه جهاددانشگاهی نتوانسته در درمان ناباروری از تعرفه های دولتی بهرهمند شود گفت: 50درصد درمان ناباروری در کشور بر دوش جهاددانشگاهی است لذا استفاده از تعرفه های دولتی و اعطای یارانه دولتی به این بخش می تواند بخش مهمی از مشکلات کشور در حوزه جمعیتی را حل کند.
علیزاده میزان موفقیت درمان ناباروری در جهاددانشگاهی را 45 تا 50درصد ارزیابی و تصریح کرد: به نظر میرسد که اگر حمایت جدی از جهاددانشگاهی و حوزه درمان ناباروری آن صورت گیرد در یک بازه 4 تا 5 ساله میتوان بخش مهمی از معضل ناشی از پیری جمعیت را حل و زمینه جوانسازی جمعیت را فراهم کرد.
وی خواستار اعطای تعرفه های دولتی به درمان ناباروری در حوزه های مرتبط با جهاددانشگاهی شد و گفت: انجام درمانها با تعرفه دولتی بستر را برای بهره گیری جمعیت بیشتری از ظرفیت های بالای جهاددانشگاهی در این حوزه فراهم میکند.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی با بیان اینکه اعضای جهاددانشگاهی با جان و دل در حوزه درمان ناباروری کار میکنند افزود: جهاددانشگاهی در حوزه های مختلف پژوهشگران دغدغهمند و متعهدی دارد.
وی با اشاره به اقدامات جهاددانشگاهی در استان گفت: در استان سمنان قرار است هم در حوزه درمان سرطان و خصوصا سرطانهای مرتبط با زنان و هم در حوزه درمان ناباروری چه در بخش انسانی و چه در حوزه بهنژاد دامی اقدامات شاخصی صورت گیرد و لذا همکاران ما نیازمند حمایت از سوی مسوولان استانی هستند. ما نیز در جهاددانشگاهی کشور آماده هرگونه همکاری و حمایت و پشتیبانی در این بخشها هستیم.
منتظر گشودن مرزهای جدید علم و شکوفایی در جهاد دانشگاهی هستیم
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با اشاره به ظرفیتهای بالای جهاددانشگاهی گفت: این نهاد انقلابی مروج اعتماد به نفس و مایه امیدواری برای جامعه نخبگانی کشور است.
احمد ریواده در این آیین به توجه ویژه رهبری معظم انقلاب به جهاددانشگاهی اشاره و اظهار کرد: جهاددانشگاهی از جمله موسسات و سازمانهایی است که از بدو تشکیل تاکنون همواره مورد حمایت رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری بوده است.
وی با اذعان به اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز در حوزه علم و دانش در منطقه، پیشرو است افزود: برای کسب این جایگاه سازمانها و دستگاههای متعددی تلاش کردند اما نقش جهاددانشگاهی و پژوهشگاهها و پژوهشکدههای آن در کسب این جایگاه ممتاز، و توسعه مرزهای دانش، ویژه بوده است.
ریواده با بیان اینکه کشور ما امروز در بسیاری از بخشها در مرزهای دانش حرکت میکند اضافه کرد: کسب رتبه 16 دنیا توسط جمهوری اسلامی مرهون تلاشها و مجاهدتهای دانشمندان و اساتید و خصوصا نهادهای پیشرویی همچون جهاددانشگاهی است.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نقش بی بدلیلی در تقویت اراده ملی نخبگان دارد خاطرنشان کرد: سرعت فعلی فعالیتهای انجام شده توسط جهاد دانشگاهی بسیار مناسب و شایسته تحسین است و از همین رو ما منتظریم تا در آینده نزدیک شاهد گشوده شدن مرزهای جدیدی از علم و شکوفایی در جهاد دانشگاهی باشیم.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه سابقه درخشان جهاد دانشگاهی سبب شده انتظارات و توقعات از این نهاد انقلابی بالا باشد ادامه داد: جهاد دانشگاهی ثابت کرده که میتواند با امکانات حداقلی، منشاء اقدامات موثر و بزرگی باشد.
ریواده بر لزوم توجه بیشتر به روحیه جهادی و انقلابی در جهاددانشگاهی تاکید و تصریح کرد: نهادی با روحیه جهادی و انقلابی همچون جهاددانشگاهی، میتواند با حرکت در مرزهای دانش، تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
معاون استاندار سمنان با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به سمنان گفت: بنابر سخن رهبر معظم انقلاب، مردم استان سمنان، دارای دو خصلت دینداری و دانش پژوهی هستند. مردم دیندار این استان در همه عرصههای انقلاب عمدتا جزء سه استان نخست کشور بودند و این مهم چه در حوزه مقاومت مردم ایران در دوران دفاع مقدس و چه در حوزه پیشرفتهای علمی و دانشگاهی به روشنی پیداست.
وی به نسبت خوب دانشجو به جمعیت در استان سمنان پرداخت و گفت: نسبت دانشجو به جمعیت در این استان در یک دوره ای یک ششم و امروزه یک دهم است و این به آن معنا است که از هر 10 نفر در این استان پهناور یک نفر در سنگر علم حضور دارد.
ریواده همچنین از این استان به عنوان استان پایلوت وحدت و همدلی یاد کرد و گفت: مدیران استان باید حتما به همدلی و وحدت در این استان توجه ویژه کنند.
معاون استاندار سمنان از مردمی بودن به مثابه یکی از شاخصترین ویژگیهای دولت سیزدهم نام برد و اظهار کرد: انتظار میرود که مدیران با تلاش عالمانه به رشد و توسعه استان و تحقق رشد اقتصادی 8.6درصدی هدفگذاری شده کمک کنند.
وی همچنین با تجلیل از خدمات حسن رهایی رئیس پیشین جهاددانشگاهی استان اظهارامیدواری کرد: علی منصفیراد سرپرست جدید جهاددانشگاهی استان با روحیه جهادی و انقلابی از ظرفیت های جهاددانشگاهی در راستای رشد و توسعه همه جانبه استان بهره بگیرند.
علی منصفیراد سرپرست جدید جهاددانشگاهی استان سمنان نیز در این مراسم با اشاره به بار سنگین مسوولیت در دولت مردمی دکتر رییسی گفت: کار کردن در این دولت که مسوولانی پای کار و متعهد و انقلابی دارد باعث افتخار است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان در چند سال اخیر پروژههای متنوع و وزینی اجرایی کرده افزود: تلاش ما نیز بر این است که کارهای گزین و گزیده را همچنان ادامه دهیم.
سرپرست جدید جهاددانشگاهی استان با اشاره به مطالبات رهبری معظم انقلاب از جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: رفع نیازهای اساسی و خنثیسازی تحریمها مهمترین مطالبه رهبری معظم انقلاب از جهاددانشگاهی است و ما در جهاددانشگاهی استان نیز میکوشیم در همین راستا گام برداریم.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرحهای فناورانه در اکثر استانها وعده داد: حداقل دو طرح فناورانه را متناسب با توانمندیها و ظرفیتهای استان در جهاددانشگاهی استان سمنان اجرایی و عملیاتی کند.
منصفیراد با اشاره به هدفگذاری استانداری سمنان برای تحقق رشد 8.6درصدی گفت: جهاددانشگاهی استان سمنان نیز تلاش میکند نقش خود را در تحقق این میزان رشد اقتصادی به بهترین نحو ایفا کند.
وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی استان متناسب با پتانسیلهای استان طرحها و پروژههایی را تعریف و اجرایی خواهد کرد و انتظار میرود که مسوولان استانی با حمایت از این نهاد انقلابی به رشد و توسعه بیش از پیش این نهاد اقلابی کمک کنند.
رویکرد جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی توجه به کارهای بر زمین مانده است
رئیس پیشین جهاددانشگاهی استان سمنان نیز گفت: رویکرد این نهاد انقلابی به حوزههای فرهنگی توجه به کارهای بر زمین مانده بوده است.
حسن رهایی از حمایتهای مقام معظم رهبری به عنوان مهمترین سرمایه و پیشران جهاددانشگاهی در راستای توسعه این نهاد نام برد و اظهار کرد: رهبری معظم انقلاب همواره نگرشی جوانمحور و پیشران به جهاددانشگاهی داشته است.
وی افزود: تلاش جهاددانشگاهی استان در این دوره بر این بوده که طرحها و فعالیت های آن بر روی ریل و در مسیر اسناد بالادستی باشد.
رئیس پیشین جهاددانشگاهی استان سمنان با بیان اینکه جهاددانشگاهی چه در حوزه پژوهشی و چه در حوزه های آموزشی و فرهنگی طرح ها و پروژههای شاخصی داشته تصریح کرد: ایجاد گروه برنامهریزی کویر، ساماندهی به پروژه رویان مهدیشهر، پروژه گیاهان دارویی بسطام، ایجاد آزمایشگاه محصولات معدنی و...از مهمترین پروژههای جهاددانشگاهی در استان است.
رهایی از هدفگذاری پروژه رویان مهدیشهر در دو بخش انسانی و بهنژاد دامی خبر داد و گفت: خوشبختانه این پروژه شاخص جهاددانشگاهی در این چند سال به نتایج خوبی رسیده است. خرید قریب 2000هکتار زمین، احداث سه ساختمان ، محوطهسازی در این مجموعه و طراحی و اخذ مجوزها از اقداماتی بوده که برای تکمیل این پروژه در استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری در خصوص استفاده از ظرفیت های کویر خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی استان در همین راستا پژوهشکده کویر جهاددانشگاهی را پیگیری کرد و علاوه بر آن ، ایجاد گروه برنامهریزی کویر با هدف توسعه صنعت گردشگری در کویر از دیگر اقدامات مهم جهاددانشگاهی استان بوده است.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان سمنان با بیان اینکه مرکز تخصصی تولیدات گیاهان دارویی بسطام از دیگر پروژه های جهاددانشگاهی استان است گفت: در ارتباط با این پروژه نیز علاوه بر تامین زمین، مجوز حفر چاه آب و پذیره نویشی اولیه پروژه انجام شده است.
رهایی بر لزوم حمایت مسوولان استانی از جهاددانشگاهی تاکید و خاطرنشان کرد: مهمترین راه کمک به جهاددانشگاهی استان این است که به جوانان این نهاد انقلابی اعتماد بیشتری شود و طرحهای بیشتری به این نهاد انقلابی و چابک سپرده شود.
وی با بیان اینکه هر طرحی به جهاددانشگاهی سپرده شود بهره وری چندبرابری خواهد داشت گفت: جهاددانشگاهی استان در حوزه آموزشی نیز بیش از 2000 دوره آموزشی را برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان در دوران کرونا با برگزاری دوره های تخصصی کمک شایانی به کنترل این بیماری کرد افزود: تربیت بیش از 100کمک پرستار در این شرایط کرونایی توانست به تامین نیروی انسانی کارآمد در استان کمک کند. نیروها و کمک پرستارهایی که بیش از 90درصد آنها در همین دوره به کارگیری شدند.
رئیس پیشین جهاددانشگاهی استان از اجرای طرح موفق مشاغل خانگی با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خبر داد و افزود: با اجرای این طرح اتفاقات خوبی در حوزه بازاریابی و عرضه تولیدات مشاغل خانگی رقم خورد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان سمنان همچنین خاطرنشان کرد: با پیگیریهایی که صورت گرفت اعتباری افزون بر 22 میلیارد تومان برای تکمیل و اجرای پروژه های جهاددانشگاهی در استان سمنان جذب شد.
نظر شما :