عضو ستاد کرونای جهاد دانشگاهی:

تعلل در کنترل پیک ششم کرونا بحران جدی در پی دارد

۱۶ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۶ کد : ۴۱۲۰۷
یک متخصص ویروس شناسی پزشکی نسبت به خطر بروز بحرانی جدی در خیز جدید کرونا هشدار داد.
تعلل در کنترل پیک ششم کرونا بحران جدی در پی دارد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر رامین صرامی فروشانی، عضو ستاد کرونای جهاددانشگاهی تصریح کرد: با وجود اخطارهای قبلی و تحقق پیش‌بینی متخصصان مبنی بر وقوع پیک ششم کرونا و  مشاهدات عینی مبنی بر خیز مجدد بیماری که به نظر سهمگین‌تر از پیک‌های قبلی هم خواهد بود، متاسفانه اقدامی جدی جهت کنترل خیز جدید همه‌گیری صورت نپذیرفته و حتی با تغییر وضعیت پایتخت به قرمز هیچ‌گونه محدودیتی به انجام نرسیده است.

رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی با ذکر برگزاری جشنواره فیلم‌ فجر به عنوان نمونه‌ای از این بی‌توجهی‌ها افزود: در این باب صد افسوس که برگزاری جشنواره فیلم فجر به سلامت شهروندان مقدم‌ دانسته شد و سینماها شاهد حضور خیل هنردوستان بی‌اعتنا به سلامت خود و جامعه بودند!

وی ادامه داد: عجیب‌تر از آن تاخیر ستاد ملی کرونا در ابلاغ دستورات لازم بود که به روز شنبه موکول شد، در حالی که متخصصان می‌دانند که در یک همه‌گیری، کنترل سریع در مراحل اولیه شروع آن - که زمان طلایی مقابله با آن تلقی می‌شود - می‌تواند چاره ساز باشد و بعد از آن چندان موثر نیست.

عضو اتاق فکر ویروس‌شناسی سازمان نظام پزشکی افزود: امیدوارم این تعلل مسوولین تنها به علت مشغله و رسیدگی به امورات مهم‌تر باشد چرا که اگر خدای ناکرده با تصور کم‌خطر بودن سویه اُمیکرون، بنا بر این باشد تا با عدم کنترل عمدی و رهاسازی ویروس در جامعه و انتشار سریع ویروس به ایمنی گله‌ای دست یابیم، یقینا کشور با مخاطره جدی روبرو خواهد شد.

این متخصص ویروس‌شناسی با تبیین ویژگی‌های همه‌گیری در موج ششم گوشزد کرد، اگرچه به نظر می‌رسد سویه‌های در گردش فعلی از جمله اُمیکرون بیماریزایی کمتری دارند، ولی باید دقت کرد که بیماری‌زایی این سویه‌ها تنها در افراد سه دوز واکسینه کمتر بوده و هیچ تضمینی برای عدم بروز عوارض جدی و بیماری شدید در افراد واکسینه‌ نشده نیست. این در حالی است که هنوز درصد زیادی از قشر فعال جامعه خصوصاً جوانان یا سه دوز واکسینه‌نشده و یا مایل به دریافت واکسن نیستند.

صرامی خاطرنشان کرد: سویه‌های فعلی کرونا قدرت بسیار بسیار بالای انتشار دارند که حتی مشاهدات عینی حکایت از قابلیت انتقال و انتشار بیش از داده‌های قبلی دارد و از همه مهم‌تر کودکان و نوجوانان را با احتمال بیشتری آلوده می‌کند. از همه‌ مهم‌تر اطلاعات و مشاهدات متاسفانه نشان می‌دهد که حتی افراد سه دوز واکسینه به راحتی هم خود آلوده شده و هم ویروس را به دیگران انتقال می‌دهند.

رییس پژوهشکده سرطان‌معتمد جهاد دانشگاهی در پایان نتیجه‌گیری کرد که با توجه به ویژگی‌های مذکور در صورت عدم‌چاره اندیشی جدی و سریع خصوصا انجام‌غربالگری هوشمند بعید نیست که در نهایت افراد غیرواکسینه حتی از طریق افراد واکسینه - که بعضاً یا ناقل بی‌علامت هستند و یا عوارض خفیفی بروز می‌دهند - به ویروس آلوده شوند که در این صورت مجددا شاهد سر ریز شدن تخت‌های آی‌سی‌یو خواهیم بود.

کلیدواژه‌ها: کرونا جهاددانشگاهی


نظر شما :