برگزاری اختتامیه جشنواره شهودقدسی توسط جهاددانشگاهی فارس/دلیل سختی کار فرهنگی انسان محور بودن آن است

۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۶ کد : ۴۱۱۹۰ فرهنگی
مراسم اختتامیه چهارمین و پنجمین جشنواره قرآن هنر دانشجویان سراسر کشور (شهود قدسی) با حضور سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و مسئولان و استانی در مجتمع آموزشی جهاددانشگاهی فارس در شیراز برگزار و از نفرات برتر تجلیل شد.
برگزاری اختتامیه جشنواره شهودقدسی توسط جهاددانشگاهی فارس/دلیل سختی کار فرهنگی انسان محور بودن آن است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، پنجشنبه ۱۴ بهمن و همزمان با سومین روز از دهه مبارک فجر و میلاد حضرت امام محمدباقر(ع)، مراسم اختتامیه چهارمین و پنجمین دوره جشنواره دانشجویی سراسری قرآن و هنر "شهود قدسی" به شکل حضوری و مجازی به میزبانی جهاددانشگاهی استان فارس و با حضور سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی ، مدیر حوزه‌های علمیه فارس، امام جمعه موقت شیراز، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران فارس، اساتید دانشگاه و نفرات برگزیده، برگزار شد.

 دکتر جمال رحیمیان سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در این مراسم با اشاره به اهمیت فعالیت‌های فرهنگی و هنری و سهل و ممتنع بودن این فعالیت‌ها علت دشواری کار فرهنگی را انسانی بودن موضوع و انسان محور بودن این فعالیتها دانست.

دکتر رحیمیان ضمن تبریک دهه فجر و ایام ماه رجب، انقلاب اسلامی را رخدادی بی‌نظیر در تاریخ ایران دانست که مردم پایه اصلی آن بودند و در ابعاد مختلف موجب دگرگونی و تحول شد. 

وی با بیان اینکه در هیچ دوره‌ای از تاریخ شاهد چنین رخدادی در ایران نبوده‌ایم، تاثیرگذاری رهبری حضرت امام(ره) در شکل‌گیری، پیروزی و تداوم این انقلاب یادآور شد و گفت: انقلاب اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف زمینه‌های استقلال ایران و باور به توانستن را ایجاد کرد؛ به طوریکه قبل از انقلاب شاهد تصمیم‌گیری قدرت‌های استعماری برای ایران بودیم اما از ۲۲ بهمن در عمل نشان دادیم که خودمان برای سرنوشت خودمان می‌خواهیم تصمیم بگیریم.

این استاد دانشگاه، استقلال سیاسی از بیگانگان را یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران دانست و گفت: در ادوار مختلف تاریخ، شاهد بودیم که سفرای کشورها با تحقیرآمیزترین برخوردها برای مسئولان تعیین می‌کردند که چه کاری انجام شود، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد استقلال کامل در این عرصه هستیم.

دکتر رحیمیان با تاکید براینکه مشکلات و کاستی‌ها در بخش‌های مختلف را نمی‌توان منکر بود، در عین حال گفت: افتخار می‌کنیم که انقلاب اسلامی منجر به استقلال سیاسی ایران شد و زمینه‌های رشد و توسعه را در ابعاد مختلف فراهم کرد و امیدوار هستیم به لطف الهی و تدبیر مسئولان، امور به سمتی پیش برود که در همه ابعاد خصوصا عدالت اقتصادی و اجتماعی شاهد رفع مشکلات باشیم.

سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه، با اشاره به اینکه کار فرهنگی؛ سهل و ممتنع و هم آسان و هم سخت است، گفت: کار فرهنگی جزو پیچیده‌ترین فعالیتهاست، علت این سختی آنست که موضوع کار فرهنگی انسان با همه عظمتی که خداوند در وجودش به ودیعه نهاده، است.

او این کار سخت را در عین حال بسیار با اهمیت برشمرد و گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری فرهنگ مثل هواست، اگر هوا نباشد انسان امکان زیستن را نخواهد داشت، وجود هوا برای حیات ضروریست؛ اما فعالیت در حوزه فرهنگ، ظرافت ویژه‌ای دارد، به ویژه اگر در مواجهه با نسل نوجوان و جوان و خصوصا در مواجهه با هنرمندان است.

دکتر رحیمیان با بیان اینکه گاه تصور می‌شود که کار فرهنگی هزینه است، به نمایشگاه "نماد و الگو" که در تهران برپا شده بود اشاره و اضافه کرد: این نمایشگاه به نوعی برای نشان دادن اقدامات کشورهای جهان در حوزه ساخت نماد، بود. 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه آمریکا طی سال‌های متمادی با الگوسازی ۱۰ شخصیت مد نظر خود را در کشورهای مختلف ترویج و الگوسازی کرده است، گفت: ژاپن تنها کشور جهان به شمار می‌رود که هیچ یک از ۱۰ کارآکتر آمریکایی را در کشور خود نپذیرفته و از بین شخصیت‌ها و کاراکترهای ملی خود، الگوگیری و الگوسازی کرده است؛ ترکیه هم تنها ۲ شخصیت ملی را الگوسازی کرد و در دیگر کشورها عمدتا آمریکا موفق بوده است.

دکتر رحیمیان با بیان اینکه در ایران تقریبا و حتی تحقیقا هیچ یک از شخصیت‌های ملی مد نظر قرار نگرفته و الگوسازی نشده است، به درآمدهای میلیارد دلاری کسب شده با استفاده از همین الگوسازی و شخصیت‌سازی‌ها توسط سایر کشورها خصوصا آمریکا اشاره و تاکید کرد که فعالیت‌های فرهنگی نه تنها هزینه بر نیست بلکه درآمدزا و کارآمد است.

سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه ضمن قدردانی از برپایی جشنواره‌های مختلف فرهنگی مبتنی بر قرآن توسط جهاددانشگاهی فارس، قرآن را سراسر زیبایی، بلاغت و هنر دانست و گفت: اگر بخواهیم کاری ریشه‌ای، جامع و کامل انجام دهیم باید به آن خلعت و لباس هنر بپوشانیم.

دکتر رحیمیان با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی فارس با برگزاری جشنواره شهود قدسی، به خوبی بین قرآن سراسر زیبا و بلیغ و هنرمندانه و مبحث هنر، پیوند ایجاد و زمینه‌ای برای خلق آثار هنری مبتنی بر آموزه‌های قرآنی را فراهم کرده است.

این استاددانشگاه با یادآوری اینکه جهاددانشگاهی در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب، مرکز و محور فعالیت‌های فرهنگی و هنری خصوصا نمایش و تئاتر بود و بسیاری از هنرمندان عرصه سینما و تلویزیون کشور، معترف هستند که جشنواره‌های جهاددانشگاهی زمینه رشد آنان را فراهم کرده است، ابراز امیدواری کرد که در آینده نیز شاهد گسترش اقدامات این نهاد در حوزه‌های مختلف فرهنگی هنری باشیم.

دکتر رحیمیان در ادامه از رئیس، معاون فرهنگی و مجموعه همکاران معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان فارس به واسطه خلاقیت و پیگیری در برگزاری جشنواره‌های مختلف قرآنی، منجمله شهود قدسی، قدردانی و تجلیل کرد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی فارس در این مراسم گفت: با توجه به شیوع همه گیری کرونا، علیرغم تلاشها، امکان برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره شهود قدسی فراهم نشد، لذا امروز، همزمان اختتامیه چهارمین و پنجمین دوره از این جشنواره دانشجویی قرآن و هنر را برگزار می‌کنیم.

محمدرضا غلامپور با بیان اینکه در دوره چهارم با توجه به امکان برگزاری کارگاه‌های حضوری، تعداد شرکت کنندگان و آثار در این جشنواره سراسری بیشتر بود، گفت: دوره چهارم ۴۱۹۶ اثر توسط دانشجویان هنرمند به جشنواره ارسال شده بود و در دوره پنجم به دلیل اینکه امکان برگزاری کارگاه‌های حضوری را به دلیل شیوع کروناویروس نداشتیم، تعداد آثار دریافتی دبیرخانه ۲۴۹۳ اثر بوده است.

غلامپور با یادآوری اینکه جشنواره تجسمی قرآن و هنر، یک جشنواره دانشجویی دوسالانه است که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فارس برگزار می‌شود، گفت: در دوره چهارم، بالغ بر ۱۰۰ کارگاه با حضور و استقبال خوب دانشجویان برگزار شده بود اما در دوره پنجم، کارگاه‌ها در چند دانشگاه و به شکل مجازی امکان برگزاری داشت.

دبیر جشنواره شهود قدسی با تاکید براینکه آثار ارسالی دانشجویان به دوره پنجم شهود قدسی از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده است، گفت: این جشنواره در قالب سه رشته پوستر، تصویرسازی و لوگوتایپ به صورت دو سالانه برگزار می‌شود.

غلام‌پور با بیان اینکه موضوعات جشنواره امسال نسبت به سال‌های گذشته متفاوت بود، افزود: شواهد و مصادیق قرآنی مرتبط با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، طراحی لوگوتایپ برای اسامی سوره‌ها و سوگندهای قرآنی، آیات امر به احسان و کمک به نیازمندان، آیات مربوط به عدالت، آیات امر به معروف و نهی از منکر، آیات مربوط به نماز، تصویرسازی قصه‌های قرآنی و آیات مربوط به جهاد از اصلی‌ترین موضوعات این جشنواره بود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد: در دوره چهارم جشنواره شهود قدسی ۱۳۳ اثر از ۱۱۱ دانشجو به مرحله نهایی داوری رسید و تعداد آثار رسیده به مرحله نهایی داوری در دور پنجم، علیرغم کاهش در سرجمع آثار ارسالی نسبت به دوره قبل، ۸۹ اثر بود.

غلامپور با قدردانی از همه دانشجویان هنرمند شرکت کننده در این جشنواره و با تاکید براینکه آثار بسیار ارزشمند و قابل تامل بوده است، گفت: آثار برگزیده این دو دوره جشنواره، در قالب نمایشگاه‌های حضوری و مجازی، به نمایش درآمده و در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

معاون جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد که در برگزاری این جشنواره، دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه، دانشگاه‌های مختلف استان، آستان مقدس احمدی و محمدی(ع)، ستاد اقامه نماز، فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و البته معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی کشور، همراهی و همکاری و حمایت داشته اند.

 در مراسم اختتامیه، از نفرات برتر دوره‌های چهارم و پنجم جشنواره شهود قدسی، تجلیل و قدردانی شد.

اسامی برگزیدگان جشنواره ملی «شهود قدسی ۴ و ۵»
اسامی برگزیدگان چهارمین و پنجمین جشنواره سراسری دانشجویی تجسمی قرآن و هنر با عنوان «شهود قدسی» توسط جهاددانشگاهی فارس اعلام شد.

در بخش لوگو تایپ، ساغر باقری حائز رتبه اول از استان فارس، علیرضا فرحزادی حائز رتبه دوم از استان تهران، آناهیتا احسانی حائز رتبه سوم از استان فارس شدند و همچنین  زهرا تدین تقدیر اول  و نرگس صابری نژاد تقدیر دوم از استان فارس بودند.

در بخش پوستر، محمد امین شریفی حائز رتبه اول و ساناز مزارع پور حائز رتبه دوم از استان فارس و احلام ضیاغم حائز رتبه سوم از استان تهران شدند و همچنین محمد محسن مالکی تقدیر اول  و زهرا عباسیان نژاد تقدیر دوم از استان فارس بودند.

در بخش تصویرسازی، احمدرضا شیرگیر حائز رتبه اول از استان فارس، مه تا اسفندیاری  حائز رتبه دوم از استان تهران و فاطمه حاجیان حائز رتبه سوم از استان مرکزی شدند وهمچنین طراوت فکری تقدیر اول استان گیلان و محمد امین حمیدی تقدیر دوم استان فارس بودند.‌

 همچنین اسامی برگزیدگان پنجمین دوره جشنواره نیز بدین شرح معرفی شده‌اند:

در بخش لوگو تایپ، مریم قبادی حائز رتبه اول و ریحانه آریا نسب حائز رتبه دوم از استان فارس و مهران مشهدی حائز رتبه سوم از استان تهران شدند و همچنین غزاله اسفندیاری تقدیر اول از استان تهران و نغمه جاهد تقدیر دوم از آذربایجان شرقی بودند.

در بخش پوستر، مریم کریمی حائز رتبه اول و سمیه محسن پور حائز رتبه دوم و سیده شکوفه پاکدامن حائز رتبه سوم از استان تهران شدند و همچنین مهدی شهبازی تقدیر اول و سولماز کاظمی تقدیر دوم از استان فارس بودند.

در بخش تصویرسازی، افروز گیتی پژوه حائز رتبه اول، فرناز فرشچی حائز رتبه دوم و مینو خورسند حائز رتبه سوم از استان تهران و همچنین مهدیه عزیزی راد تقدیر اول و فاطمه ملک پور از استان گیلان بودند.

کلیدواژه‌ها: جهادانشگاهی فارس


نظر شما :