دکتر طیبی :

جهاددانشگاهی در تولید فناورانه مشکلی ندارد/آمادگی این نهاد درانجام پژوهش مرتبط با نابینایی در اسفراین

۳۰ آذر ۱۳۹۷ | ۱۱:۴۰ کد : ۴۱۱۲ عمومی تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی در جلسه ای که با حضور صنعت گران، پژوهشگران و روسای دانشگاه های اسفراین در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد گفت: جهاد دانشگاهی آمادگی کامل دارد تا در حوزه انجام پژوهش مرتبط با سالک و موضوع نابینایی در روستای چهار برج اسفراین، پیگیری های لازم را انجام دهد.
جهاددانشگاهی در تولید فناورانه مشکلی ندارد/آمادگی این نهاد درانجام پژوهش مرتبط با نابینایی در اسفراین

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، دکتر حمیدرضا طیبی در جلسه ای که با حضور صنعت گران، پژوهشگران و روسای دانشگاه های اسفراین در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، افزود: یکی از اهداف مهمی که جهاددانشگاهی از ابتدا آن را دنبال کرده است توسعه علمی فناورانه و تجاری سازی آن در داخل کشور بر اساس استعدادها و پتانسیل ها بوده است.

وی ادامه داد: به همین دلیل در بسیاری از حوزه ها همچون حوزه های فنی، پزشکی، مهندسی و ... سعی شده تا مشکلات را با نگاه کاربردی مرتفع کنیم و بعد از آن پیگیری های لازم انجام می شود تا دستاوردها به مرحله اجرا و به مرحله تجاری سازی برسد.

دکترطیبی در ادامه با ابراز خوشحالی از بازدید از صنایع اسفراین و آشنایی با آن ها اظهار کرد: اعلام همکاری خود را برای انجام فعالیت های فن آورانه در حوزه فولاد و یا فولاد آلیاژی در این شهرستان اعلام می کنیم.

وی بیان کرد: علاوه بر آن جهاد دانشگاهی آمادگی کامل دارد تا در حوزه انجام پژوهش مرتبط با سالک و موضوع نابینایی در روستای چهار برج اسفراین، پیگیری های لازم را انجام دهد.

دکترطیبی تصریح کرد: اگر در دانشگاه ها موضوع حمایت از تولید ملی در دستور کار قرار می گیرد، برای تحقق آن نیاز به فناوری داریم و فنوری نیز نیازمند علم و دانش است و باید این موضوعات مورد توجه قرار گیرد.

 

توسعه خراسان شمالی نیازمند میانبر علمی است

دکتر رضا شاهین فر رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه گفت: جهاد دانشگاهی بستری مناسب برای توسعه پایدار، توسعه ای که مبتنی بر مبانی علمی می باشد، است.

وی با بیان اینکه خراسان شمالی برای توسعه نیازمند یک میانبر علمی است، افزود: در این میانبر باید از نتایج خاتمه یافته پژوهش ها استفاده کرد.

دکترشاهین فر ادامه داد: بنابراین اگر بتوانیم پژوهش هایی همچون پژوهش بر روی گردوی پیوندی که 10 سال بر روی آن کار شده است را وارد استان کنیم، طی دو سال می توانیم در این حوزه به نتیجه برسیم.

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی فعالیت های خوبی را انجام داده است، اظهار کرد: کار کردن در این حوزه از مرحله نخست کار اشتباهی است و می توان از نتایج کسب شده برای توسعه این استان در این حوزه استفاده کرد.

دکترشاهین فر تصریح کرد: طی چند ماه اخیر فعالیت های مشترک بین دستگاهی همچون بین جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی و اداره کل عشایری استان در خصوص اعطای پنل های خورشیدی به جامعه عشایری انجام شده که موفق شدیم 400 پنل خورشیدی را برای آن ها تامین و نصب کنیم و در حال مذاکره برای ورود یک هزار و 600 پنل دیگر نیز هستیم.

به گفته وی راه اندازی کلینیک درمان ناباروری یکی دیگر از پروژه هایی بوده که با همکاری جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی و دانشگاه علوم پزشکی استان در حال انجام است.

 

اسفراین قطب تولید اسفراین در کشور

طاهر رستمی فرماندار اسفراین همچنین در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه کشاورزی یکی از مهمترین منابع درآمدی مردم این شهرستان است، بیان کرد: اما در کنار کشاورزی صنعت نیز در این شهرستان رشد خوبی داشته است.

وی گفت: در حال حاضر می توانیم اسفراین را به عنوان یکی از قطب های اساسی فولاد در کشور معرفی کنیم.

رستمی افزود: اسفراین در کنار صنعت از رشد خوبی در حوزه دانشگاه نیر برخوردار بوده است بطوریکه هم اکنون چهار هزار دانشجو در دانشگاه های این شهرستان مشغول به تحصیل هستند.

وی تصریح کرد: مرکز رشد اسفراین یکی از مراکز رشد فعال در این حوزه محسوب می شود.

فرماندار اسفراین با بیان اینکه هم اکنون ارتباط خوبی میان دانشگاه و صنایع این شهرستان وجود دارد، تاکید کرد: در حال حاضر در جنگ اقتصادی به سر می بریم که در این برهه زمانی نقش پژوهشگران و صنعت گران بیش از پیش خود را نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون افسران جنگ اقتصادی در کشور، اساتید، صنعت گران و پژوهش گران هستند.

فرماندار اسفراین گفت: به دنبال آن هستیم تا چرخه فولاد را در این شهرستان تکمیل کنیم و از سوی دیگر گیاهان دارویی یکی از مزیت های این شهرستان است که نیاز به سرمایه گذاری دارد.

همچنین طی این جلسه تفاهم نامه ای در خصوص توسعه گیاهان دارویی و صنایع این شهرستان با جهاد دانشگاهی و فرمانداری اسفراین منعقد شد.

دکتر هادی قوامی نیز در این نشست، با اشاره به اینکه آنچه که در حال حاضر مهم است ارتباط میان دانشگاه با جامعه و از همه مهم تر با صنعت است، اظهار کرد: باید علوم را در صنعت و ماشین الات متبلور کنیم.

قوامی ادامه داد: اگر به آمار 50 سال گذشته در دنیا نگاهی بیندازیم مشاهده می کنیم که نسبت پس انداز به تولید ناخالص داخلی 20 درصد است که باید این پس انداز منبع تشکیل سرمایه شود و این سرمایه نیز در اختیار سرمایه گذاران قرار داده شود تا علوم تبدیل به اشتغال شود.

وی با بیان اینکه اما در ایران طی 50 سال گذشته این نسبت 40 درصد بوده است، اظهار کرد: اما این 40 درصد پس انداز کجاست؟

نماینده مردم اسفراین در مجلس تصریح کرد: تولید مقالات ISI در ایران عالی بوده اما در همه مواقع نیاز نیست که مرزهای علم را درنوردیم بلکه خیلی از مشکلات با پژوهش های ساده نیز حل می شود.

وی بیان کرد: رتبه مقالات ISI ایران در دنیا 16 است اما رتبه فضای شاخص کسب و کارمان در دنیا 128 است و باید این همه علم تولید شده در کشور تبدیل به حوزه کسب و کار شود.

گفتنی است، در ادامه این سفر بازدیدی با حضور رئیس جهاددانشگاهی، نماینده مردم اسفراین در مجلس و فرماندار این شهرستان از واحدهای تولیدی آذین فورج، کیمیایی صبا، شرکت لوله گستر و مجتمع صنعتی فولاد انجام شد.


نظر شما :