نقد آثار رضا امیرخانی‌ در دومین نشست نویسنده‌خوانی در جهاددانشگاهی یزد برگزار شد

۲۸ آذر ۱۳۹۷ | ۱۳:۴۳ کد : ۴۰۹۰ فرهنگی
نقد و بررسی آثار رضا امیرخانی در دومین نشست نویسنده‌خوانی به میزبانی دفتر فرهنگی جهاددانشگاهی یزد برگزار شد.
نقد آثار رضا امیرخانی‌ در دومین نشست نویسنده‌خوانی در جهاددانشگاهی یزد برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد، دومین نشست نویسنده‌خوانی به همت معاونت فرهنگی سازمان و با همکاری موسسه ادبی یادداشت نو و دانشگاه یزد برگزار شد.

لیلا سلطانی مدرس زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علم و هنر در این نشست که در دفتر فرهنگی جهادانشگاهی در دانشگاه یزد با موضوع نقد و بررسی آثار «رضا امیرخانی» برگزار شد، به قدرت این نویسنده در انتخاب عناوین و زاویه دید اول شخص در آثارش اشاره کرد.

وی اظهار کرد: کتاب رهش که به لحاظ نوشتاری بر عکس واژه «شهر» است، در واقع پیرامون موضوع شهرنشینی و مدرنیته است و از نظر توصیف‌ها و فضاسازی‌های جالبی که دارد، از آثار برگزیده این نویسنده محسوب می‌شود.

وی شخصیت‌های اصلی داستان «رهش» را زن و شوهری عنوان کرد که موضوع عدم آمادگی پذیرفتن دنیای مدرنیته از سوی جامعه سنتی را روایت می‌کنند.

سلطانی رمان رهش را نوعی رمان اعتراضی دانست و گفت: «رهش» و به تبع نویسنده این اثر، هر دو به نوعی معترص هستند اما اعتراض آنها فاقد راهکار و راه‌حل است.

به اعتقاد این منتقد ادبی، کتاب «ارمیا»‌ی امیرخانی از قوی‌ترین آثار وی است. سلطانی در این مورد افزود: این کتاب نثری پراکنده دارد و به نوعی به بیان اغراق‌گونه حقایق پرداخته به نوعی که بیشتر در قالب قصه باقی‌مانده و کمتر به داستان نزدیک شده است .

این مدرس دانشگاه علم و هنر در پایان با اشاره به انتخاب امیرخانی در حوزه ادبیات دفاع مقدس، اظهار کرد: نویسندگان بالاتر و قوی‌تری در این زمینه وجود دارند که می‌توانستند به جای امیرخانی برگزیده شوند ولی در عین حال قلم و قدرت نویسندگی وی نیز در مقایسه با این نوع ادبیات در دیگر کشورها، ضعیف محسوب می‌شود.

محمدرضا دهقانی معاون آموزشی جهاددانشگاهی یزد نیز در ادامه‌ی این نشست تصریح کرد: آثار رضا امیرخانی از قدرت قلم بالایی برخوردار نیست ولی این آثار به لحاظ بازاریابی و طراحی جلد قوی بوده است .

وی افزود: شاید شهرت امیرخانی به دلیل بازار خوب آثارش باشد هرچند که وی آثاری قوی هم دارد ولی به نظر متن برخی از آثارش، پراکنده است .

وحید حسنی سرپرست دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری یزد نیز در بخشی از سخنانش خاطرات این نویسنده دفاع مقدس را یادآور شد و تصریح کرد:  امیرخانی جریان جالبی برای نویسنده شدن دارد و یکی از ویژگی‌های خوب او، نوشتن داستان‌هایی قوی از دوران جنگ تحمیلی برای نسل کنونی است .

  وی در مورد نگاشتن کتاب رمان «ارمیا» نیز گفت: امیرخانی رمان «ارمیا» را در ۱۸ سالگی نوشته است ولی برای نوشتن تنها یک کتاب در رابطه با تهران نیز قریب دو هزار مقاله و کتاب را مطالعه کرده بود .

اسدالله شکرانه از نویسندگان بنام یزد نیز ضمن معرفی و نقد آثار امیرخانی، اهتمام وی به ورود دنیای مدرنیه به دنیای سنتی را یادآور شد و به نقد آثار این نویسنده کشوری پرداخت.


 


نظر شما :