خط تولید انبوه مته حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان راه‌اندازی شد

۲۷ آذر ۱۳۹۷ | ۱۸:۱۵ کد : ۴۰۶۷
معاون اول رییس‌جمهور خط تولید انبوه مته حفاری ساخت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان را به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح کرد.
خط تولید انبوه مته حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان راه‌اندازی شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، اسحاق جهانگیری امروز، 27 آذرماه خط تولید انبوه مته حفاری ساخت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان را به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح کرد.

جهاد دانشگاهی نباید دغدغه‌ای جز تولید محصولات استراتژیک داشته باشد

پس از افتتاح خط تولید، سیدعلی بحرینی مقدم، معاون امور اقتصادی استانداری خوزستان اظهار کرد: از تلاش ده ساله جهاد دانشگاهی خوزستان و اهتمام و جدیت این مجموعه تشکر می‌کنم که موفق به تولید مته حفاری دندانه‌ای که یکی از اقلام پرمصرف صنعت نفت است، شدند.

وی افزود: با همت و تلاش دولت تدبیر و امید، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری طی سال های اخیر در جهت افزایش تولید نفت، به خصوص در حوزه غرب کارون تلاش‌‌های زیادی صورت گرفته است.

بحرینی‌مقدم ادامه داد: امیدواریم با تولید انبوه مته حفاری ساخت جهاد دانشگاهی خوزستان، در بحث پروژه توسعه 28 مخزن مشکلی نداشته باشیم.

وی عنوان کرد: دستگاه های اجرایی که بیشتر به کالاهای خارجی نیاز دارند، باید به دانشمندان و اساتید دانشگاه‌ها اعتماد کنند و موانع و مشکلات قانونی سپردن کارها به آن‌ها برداشته شود.دستگاه‌های اجرایی باید به کمک مجموعه‌هایی مانند جهاد دانشگاهی خوزستان بیایند تا آن‌ها دغدغه‌ای جز تولید محصولات استراتژیک در استان نداشته باشند.

بحرینی‌مقدم بیان کرد: از شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و حفاری درخواست داریم تا به مجموعه‌های دانشگاهی و پژوهشی مانند جهاد دانشگاهی خوزستان اطمینان کنند و نگران اتفاقات نباشند، زیرا هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد.

وی با بیان اینکه باید اجازه داده شود تا مجموعه‌های پژوهشی با آرامش خاطر به کارهای علمی و پژوهشی خود بپردازند، گفت: در بسیاری از مراکز علمی دنیا دانشمندان ایرانی مشغول به کار هستند، اما در داخل کشور به این دانشمندان با احتیاط و شک و تردید نگاه می‌شود.

وی با بیان اینکه باید در نوع ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمی در کشور تجدید نظر شود، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های نظارتی قطعا از کارهای پژوهشی حمایت خواهند کرد و امیدواریم در این زمینه هر سال بی‌نیازتر از سال پیش از آن باشیم.

اعتماد صنعت نفت به دانشگاهیان یکی از درس‌های پروژه ساخت مته حفاری بود

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، سید علیرضا علوی رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در این آیین اظهار کرد: پس از یک دهه تلاش و کوشش امروز شاهد به ثمر نشستن تلاش جمعی همکاران در جهاد دانشگاهی خوزستان در بحث ساخت مته حفاری هستیم.

وی با بیان اینکه پروژه ساخت مته حفاری در جهاد دانشگاهی خوزستان سه درس بزرگ به ما داد، افزود: در طول یک دهه روند ساخت مته حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان، چهار نوبت تغییر مدیریت در ریاست سازمان انجام گرفت، اما هیچگاه این پروژه از اولویت سازمان خارج نشد.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان تصریح کرد: پروژه مته حفاری نشان داد تا اگر با جابه‌جایی‌های مدیریتی، به سیاست‌های ترسیم شده سازمان مقید باشیم، می‌توانیم به نتیجه لازم دست پیدا کنیم.

علوی ادامه داد: اعتماد صنعت نفت به دانشگاهیان و همکاری متقابل دانشگاهیان و مجموعه نفت دیگر درسی بود که ساخت مته حفاری به ما داد.

وی با بیان اینکه قدم اول پروژه ساخت مته حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان یک پروژه پژوهشی با همکاری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بود، بیان کرد: اگر این اعتماد از سوی مناطق نفت خیز جنوب انجام نمی‌گرفت، قطعا امروز شاهد افتتاح خط تولید انبوه ساخت مته حفاری در سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نبودیم.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان اظهار کرد: صنعت نفت همکاری‌های بسیار خوبی با پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان انجام داد و تعامل متقابل میان دانشگاه و صنعت را در عمل نشان داد که می‌توان موفق بود و فقط شعار نداد.

علوی تصریح کرد: درس بزرگ دیگری که ساخت مته حفاری در جهاد دانشگاهی خوزستان به ما داد آن بود که ما در استان خوزستان که معمولا اخبار بد از آن مخابره می‌شود، می‌توانیم نشان دهیم که جوانان کارهای بزرگی را انجام می‌دهند.

وی با تشکر از استاندار خوزستان و حمایت‌های وی، ادامه داد: برای این کار بزرگ، سیستم بانکی نیز کمک بسیار خوبی به ما کرد تا بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به افتتاح دومین خط تولید انبوه محصولات جهاد دانشگاهی خوزستان در دهه فجر امسال، عنوان کرد: خط تولید انبوه مواد شیمیایی پرکاربرد ساخت جهاد دانشگاهی خوزستان در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود.

علوی خاطر نشان کرد: در این خط تولید به دنبال آن هستیم تا مواد شیمیایی پرمصرف و پر کاربردی که در تحریم ها وارد کشور نمی شوند را تولید کنیم.

مته‌های دندانه‌ای یکی از گلوگاه‌های اساسی صنعت نفت است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، دکتر حسن محمدی‌مجد مدیر پروژه تولید انبوه مته حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در این آیین اظهار کرد: در ابتدا بسیاری امکان ساخت مته حفاری در جهاد دانشگاهی خوزستان را محال می‌دانستند، اما اعتماد صنعت نفت به جهاد دانشگاهی باعث شد تا اکنون شاهد افتتاح خط تولید انبوه مته حفاری ساخت سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان باشیم.

وی افزود: در مسیر ساخت مته حفاری کارها و تلاش‌های جهادی بسیاری انجام گرفت، اما گاها با بن‌بست‌های پژوهشی مواجه می‌شدیم. در چنین زمان‌هایی دانش و تخصص نیروهای توانمند شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به کمک ما می‌آمد تا از بن‌بست‌های پژوهشی خارج شویم.

وی با بیان اینکه تلاش‌های بسیاری در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان انجام گرفت و ما توانستیم نسبت به ساخت مته‌های دندانه‌ای اقدام کنیم، گفت: مته‌های دندانه‌ای یکی از گلوگاه‌های اساسی صنعت نفت است و تحریم‌های ظالمانه باعث می‌شود تا صنعت نفت در بحث تامین این قطعات با مشکل مواجه شود.

محمدی‌مجد ادامه داد: پس از انجام مناقصات و تشریفات قانونی بر اساس بحث تامین ده قلم کالای اساسی صنعت نفت، جهاد دانشگاهی خوزستان موفق به اخذ پروژه ساخت 870 مته دندانه‌ای شد.

وی ادامه داد: در ابتدا برای ساخت این محصول هیچ زیرساختی وجود نداشت، اما با همتی که در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان شکل گرفت، اکنون شاهد افتتاح این پروژه هستیم.

مدیر پروژه مته حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به اینکه در روند ساخت مته با مشکلات فراوانی مواجه بودیم، تصریح کرد: وجود موانع قانونی و بروکراسی‌های خاص جهت خرید قطعات مورد نیاز خط تولید از مشکلاتی بود که با همت همه نیروهای جهاد دانشگاهی پشت سر گذاشته شد.

محمدی‌مجد خاطرنشان کرد: با توجه به استعدادها و وجود نیروهای نخبه جوان و بومی در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان، در ادامه مسیر نیز شاهد رویش‌های بسیار خوبی خواهیم بود.

هیچ قانون حمایتی برای مدیران طرح‌های پژوهشی وجود ندارد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، مهندس باقر پورقاسم رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز در این آیین اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم موانع و مشکلاتی که در حوزه پژوهشی صنعت نفت در کشور وجود دارد را با ترسیم یک نقشه راه میان‌مدت، پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه جایگاه اول فعالیت پژوهشی در حوزه مرزهای دانش است، افزود: مرزهای دانش در جایی قرار دارند که تکنولوژی نو ظهور است و تا آن زمان دانش فنی در آن زمینه به دست نیامده یا کمتر کار شده باشد. در دوره فتح تکنولوژی باید از سازمان‌های فراوانی گذر کرد تا به دانش فنی دست پیدا کرد و سپس دانش فنی را به تکنولوژی تبدیل و آن را در بازار ارائه کنیم.

پورقاسم ادامه داد: زمانی که یک تکنولوژی دوره تثبیت خود در جهان را پشت سر می‌گذارد وارد دوره انقراض می شود و در آن دوره نشانه‌هایی از تکنولوژی بعدی در بازار ظاهر می‌شود.

وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته بحث فتح تکنولوژی توسط نخبگان انجام می‌شود و سرمایه‌گذاری های فراوانی نیز در این بخش انجام می‌گیرد تا جاذبه بسیار خوبی برای کار در این زمینه به وجود بیاید.

رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: هزینه های پژوهش در صورتی که به تولید تکنولوژی و به جهانی سازی منجر نشود، بسیار زیاد است اما در کشورهای پیشرفته دنیا، این سرمایه گذاری انجام می گیرد و پس از آن با فروش تکنولوژی بدست آمده، همه هزینه ها جبران می شود.

پورقاسم ادامه داد: در کشور ما در برخی از صنایع شاهد اقدامات بسیار خوبی هستیم و برخی از تکنولوژی های نو ظهور در مرزهای دانش در حال انجام است.

وی بیان کرد: بخش دوم فعالیت های پژوهشی که در کشور در حال انجام است، در حوزه بومی سازی تکنولوژی های موجود است و در آن بخش ها به جای فکر به مرزهای دانش، به دانش موجود در مرزهای کشور فکر می کنیم. امروز اگر یک پروژه پژوهشی در کشور به صورت موفق عمل نکند و مشکلاتی را به وجود بیاورد، هیچ قانون حمایتی برای این مدیر پژوهشی که چنین ریسکی را پذیرفته است وجود ندارد.


نظر شما :