دکتر شریعت در بیست و هفتمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده:

جهاددانشگاهی می تواند گفتمان اقتصاد و مشاغل سبز را ایجاد کند

۲۲ دی ۱۴۰۰ | ۱۳:۴۰ کد : ۴۰۵۱۱ آموزش و کارآفرینی
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی در بیست و هفتمین نشست علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده که توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی برگزار شد گفت: جهاددانشگاهی می تواند گفتمان اقتصاد و مشاغل سبز را در کشور ایجاد کند.
جهاددانشگاهی می تواند گفتمان اقتصاد و مشاغل سبز را ایجاد کند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر رضا شریعت با اشاره به نقش کلیدی جهاددانشگاهی در گفتمان سازی برای توسعه مشاغل سبز خاطرنشان کرد: موسسه کار و تامین اجتماعی با جهاد دانشگاهی تفاهم نامه همکاری دارد و می توانیم بگوییم این نهاد در گفتمان سازی برای توسعه اقتصاد و مشاغل سبز نقش کلیدی دارد.
وی افزود: این موسسه تلاش می کند از طریق جهاد دانشگاهی و وزارت تعاون و کار و  سایر بخش هایی که در این زمینه فعالیت دارند به توسعه مهارت ها، آموزش ها و مشاغل سبز کمک کند.
رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی تصریح کرد: ما تلاش می کنیم علاوه بر همکاری با جهاد دانشگاهی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با همکاری سازمان های جهانی مثل سازمان بین المللی کار، زیرساخت ها، آموزش ها و رشته ها و دوره های آموزشی مورد نیاز را متناسب با کشورهای پیشرو در این حوزه متحول کنیم و پیش ببریم.  
وی در این نشست به ﺗﺎرﻳﺨﭽﻪ اﻗﺘﺼﺎد ﺳﺒﺰ اشاره کرد و گفت: واژه اﻗﺘﺼﺎد ﺳﺒﺰ در ﺳﺎل 1989 ﺑﺮای اوﻟﻴﻦ ﺑﺎر ﺗﻮﺳﻂ ﮔﺮوﻫﻲ از اﻗﺘﺼﺎد داﻧﺎن ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺘﻲ در ﮔﺰارﺷﻲ ﺗﺤﺖ ﻋﻨﻮان " ﻃﺮح اﻗﺘﺼﺎد ﺳﺒﺰ " ﺑﺮای اراﺋﻪ ﺑﻪ دوﻟﺖ اﻧﮕﻠﺴﺘﺎن اﺑﺪاع ﺷﺪ.در زمینه اقتصاد سبز و مشاغل آینده سه مفهوم به هم مرتبط شامل " اقتصاد سبز ، رشد سبز و توسعه کم کربن" وجود دارد. در حالیکه مفهوم اقتصاد سبز اخیرا توجه جوامع بین المللی را جلب نموده است، سیاستهای اقتصاد سبز چندین دهه توسط اقتصاد دانان و دانشگاهیان بخصوص در زمینه اقتصاد محیط زیست و اقتصاد بوم شناختی، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. ابزارهای سیاستی اقتصاد سبز در طول مذاکرات بین المللی از جمله کمیسیون توسعه پایدار سازمان ملل نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.برای نمونه بیانیه ریو مشتمل بر اصول به کار گیری ابزارهای اقتصادی و ترویج داخلی سازی هزینه های محیط زیستی (اصل 16 ( و محدود سازی تولید و مصرف ناپایدار (اصل 8 ) است.
وی افزود: همچنین برنامه عمل ژوهانسبورگ لزوم تغییر شیوه تولید و مصرف جوامع را شناسایی و چارچوب برنامه های توسعه 10 ساله برای تولید و مصرف پایدار را مطرح نمود.
دکتر شریعت به اصول اقتصاد سبز اشاره کرد و گفت: در فرآیند توسعه بسیاری از کشورها، بخش کشاورزی (شامل فعالیت‌ها در حوزه تولید محصولات باغبانی، دام و طیور، شیلات و آبزیان، جنگل و مرتع و...) نقش تعیین‌کننده‌ای در رشد اقتصادی و ایجاد مازاد اقتصادی و تامین ارز مورد نیاز از طریق صادرات داشته است. اگرچه بحران آب، تبدیل به چالشی فراگیر برای کشورها در سراسر جهان به ویژه کشوری کم‌آب مانند ایران شده است اما امروزه فعالیت‌های کشاورزی در برخی از کشورهای در حال توسعه و حتی پیشرفته، علاوه بر موارد مذکور به لحاظ ایجاد اشتغال هم حائز اهمیت است. در این زمینه باید بدانیم؛ اقتصاد سبزابزاری برای دستیابی به توسعه پایدار است .اقتصاد سبز باید کار شایسته و مشاغل سبز را ایجاد نماید. اقتصاد سبز مشتمل بر کارایی منابع وانرژی است .
گفتنی است مشروح این نشست تخصصی دوشنبه 27 دیماه در هفته نامه بازارکار منتشر می شود.
 

کلیدواژه‌ها: معاونت آموزش و کارآفرینی مشاغل آینده


نظر شما :