مدیر کل راهبری و پژوهش معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی:
تحریم ها همیشه برای جهاددانشگاهی یک فرصت بوده است
به گزارش روابط عمومی واحد صنعتی اصفهان، مدیر کل راهبری و پژوهش معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی در گردهمائی مدیران جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان که 24 آذر ماه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد تصریح کرد: در واحد صنعتی اصفهان به منابع انسانی خیلی اهمیت داده می شود و در گزارش ها و پیگیری های رئیس واحد منابع انسانی و کمک به همکاران در اولویت است و ارزش این کار را خوب متوجه هستند و این از دارائیهای مهم واحد صنعتی اصفهان بوده و خوشبختانه مدیریت واحد این موضوع را مورد توجه قرار داده است.
دکتر حاجیلری افزود : کار پژوهش کار خرد ورزانه و فداکارنه است و باید ببینیم دیگران را چگونه می توانیم با خرد ورزی و عقلانیت و به کارگیری از ابزارهای علمی کمک بکنیم. خدمت خردمندانه معمولاً خدمت سختتر است و از جایگاه برتری هم برخوردار است به همین دلیل در روایت دینی نیز جایگاه عالم و دانشمند را بسیار برجسته و برتر دیده شده و همیشه جامعهای توسعه یافته است که عالم و دانشمندش بر صدر بنشینند و اگر این اتفاق افتاد جامعه به سمت یک توسعه عمیق و ماندگار حرکت خواهد کرد ولی اگر خردمندان و عالمان در جایگاه خودشان نباشند آن جامعه نمی تواند پیشرفت عمیقی داشته باشد. بنابراین هفته پژوهش فرصتی است که بتوانیم خرد ورزان و عالمان خودمان را در صدر بنشانیم.
وی افزود: مجموعه واحد صنعتی اصفهان خیلی عالمانه و خردمندانه در حال دنبال کردن برنامه ها هستند و این سابقه گذشته خیلی عمیقی هم داشته به ویژه، در دفاع دانش بنیان دوران دفاع مقدس، جزء واحدهای پیشتاز بوده و طرح های ارزشمندی را در آن دوران انجام داده و البته فراز و نشیب هایی هم داشته که طبیعی است و بالاخره حیات هر سیستمی فراز و فرودهایی دارد، ولی این حرکت ها با مدیریت خردمندانه به ویژه در دوره جدید در حال توسعه بوده است.
دکتر حاجیلری با بیان این مطلب که مهمترین سرمایه و دارائی جهاددانشگاهی منابع انسانی است و سرمایهی سختافزاریمان خیلی ضعیف است، خاطر نشان کرد: اما به نظر میرسد امکانات سختافزاری در اولویت چندم و منابع انسانی در اولویت اول است.
وی افزود: در واحد صنعتی اصفهان به منابع انسانی خیلی اهمیت داده می شود و در گزارش ها و پیگیری های رئیس واحد منابع انسانی و کمک به همکاران در اولویت است و ارزش این کار را خوب متوجه هستند و این از دارائیهای مهم واحد صنعتی اصفهان بوده و خوشبختانه مدیریت واحد این موضوع را مورد توجه قرار داده است.
وی تصریح کرد : عقبه کار واحد صنعتی اصفهان این امکان را فراهم میکند که واحد به سمت اجرای پروژه های کلان حرکت کند.
مدیر کل راهبری و پژوهش معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی افزود: تحریم ضربات زیادی می زند ولی همیشه اینگونه بوده که تنگناهای این چنینی برای جهاددانشگاهی فرصت بوجود می آورد و هر گاه تحریم می شویم نگاه مدیریت عالی کشور به درون بیشتر می شود و در این شرایط وضعیت کار برای جهاددانشگاهی بیشتر و رجوع بیشتر می شود و این اتفاق الان در حل رخ دادن است.
دکتر حاجیلری یادآور شد : در دیدارهای هفتگی که مقام معظم رهبری با دستگاهی که بخصوص در حوزه دانشی فعالیت دارند، 40 نفر از محققین جوانی آن دستگاه که زیر 40 سال سن داشته و کار علمی و محققانه انجام داده اند، انتخاب و محضر ایشان گزارشی ارائه می دهند، در دیدار و ارائه گزارش 3 ساعته 15نفر از محققین جهاددانشگاهی به همراه رئیس جهاددانشگاهی به ایشان،گزارش آنقدر عالی بود که ایشان دستور میدهند که کارهای جهاددانشگاهی در دستگاهها و سیستم ها خوب پیگیری شود و این موضوع فرصت کاری بسیار عالی به وجود آمده است و این فرصت در واحد صنعتی اصفهان برای کارهای عظیم نیز وجود دارد و باید این موضوع به صورت جدی پیگیری و ما هم در این راستا و کمک به واحد صنعتی اصفهان کوتاهی نخواهیم کرد.
وی افزود: باید به سمت حوزه فناوری و تولید محصولات حرکت کنیم و هم اکنون واحدهای جهاددانشگاهی که محصول تولید کرده اند، کمتر مشکل دارند و واحدهایی که محصول مشخص و روشنی ندارند، دچار مشکلات متعددی هستند.
در مورد واحد صنعتی اصفهان توقع وجود دارد که به سمت محصولات بیشتر و دانش بنیان حرکت کنند و باید از پراکندهکاری پرهیز و تمرکز روی توانمندی ها و عمق بخشی به فعالیت ها صورت پذیرد.
دکتر حاجیلری تصریح کرد: در دورهی جدید و مسئولیت مهندس تیموری ، نسبت به چهار سال قبل جهتگیریهای خوب و کارهای بیشتری انجام شده و این باید در قالب برنامهریزی دقیق صورت بپذیرد. برنامهی ششم خیلی خوب است و چنانچه نیاز به اصلاحات و تغییرات هست انجام پذیرد.
ایشان تاکید کرد: واحدهایی که مجموعهای همدل داشته اند، اختلافات داخلی کمتری هم داشتهاند و مجموعه پیشرفت خوبی داشته و بالعکس واحدهایی که کارهای خیلی خوبی داشتهاند ولی اختلافات داخلی باعث تضعیف و از بین رفتن دستاوردها شده است و در این واحد با توجه به اخلاق و صبوری رئیس واحد و توجه ایشان به نیروها و همکاران و تجربه ایشان و مدیران مجموعه، زمینهی شکلگیری یک واحد نمونه وجود دارد و این صمیمت داخلی بزرگترین سرمایهی واحد صنعتی اصفهان است و باید این صمیمیت ها را قدر دانست.
در حوزههای آموزشی، فرهنگی و حتی پشتیبانی نیز باید پژوهش اتفاق بیافتد
همچنین رئیس جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان نیز در جمع مدیران واحد گفت: در حوزه معاونت پژوهشی واحد یک چشم انداز منسجم تدوین و اجرائی شده، همچنین معاونت آموزشی چشمانداز بلندی را با هماهنگی لازم بین مراکز آموزشی تهیه کرده و بقیهی حوزهها نیز باید به این سمت حرکت کنند.
مهندس مرتضی تیموری افزود: تهیه یک چشم انداز منسجم در کل واحد، یک ضرورت بود و این ضرورت بایستی مستمر باشد. وقتی چشمانداز واحد در حوزه پژوهشی قطب شدن در حوزه آب مطرح میشود باید چنین کاری در سایرحوزهها انجام شود و بدین معنی است که حوزههای 4گانهی جهاددانشگاهی واحد باید در راستای یک چشم انداز واحد حرکت کنند که البته کار سختی است.
وی خاطر نشان کرد: انجام این حجم فعالیت علمی، پژوهشی و دانش بنیان برای جهاددانشگاهی اعتبار و برند علمی لازم را ایجاد می کند و باید این اعتبار و برند علمی را حفظ و ارتقاء داد.
مهندس تیموری تاکید کرد: ما باید ارتباطمان را با بدنهی جامعه، از طریق حوزهی آموزشی ایجاد کنیم ، آن هم ارتباطی سودمند برای جامعه و ارتباط با اساتید و دانشجویان را از طریق حوزهی فرهنگی حفظ کنیم. تمام این امور برند رفیع، موفق و پابرجا از جهاددانشگاهی در چشم تمام مخاطبین میسازد، لذا همهی اینها در کنار هم میتواند ما را در راهی که در پیش داریم موفق کند و این موفقیتها بسیار لذتبخش و روحیه بخش است.
وی، مطالعهی آگاهانه و برنامهریزی هوشمند در مواجه با مسائل و مشکلات به قصد رفع پیچیدگی و ارائهی راهحل را از جمله تعاریف پژوهش عنوان کرد و با بیان این مطلب که در تمام حوزههای جهاددانشگاهی نیاز به پژوهش داریم، تصریح کرد: در حوزههای آموزشی، فرهنگی و حتی پشتیبانی نیز باید پژوهش اتفاق بیافتد.
وی، انجام کارهای بدیع، نووخلاقانه و حرکت به سوی بازارهای جدید و تکنولوژی روز را از جمله راهحل جدید برای مسائل جامعه بر شمرد و افزود: در حوزههای پشتیبانی بیشتر از همه جا نیاز به پژوهش داریم. بحث نیروی انسانی و دست یابی به منابع مالی در این بازار پررقابت و مشکلات اقتصادی و معیشتی امروزی، به برنامههای دقیق و هوشمندانه نیازدارد که در این برنامه باید همه ذینفعان خود از جمله شرکا و کارفرمایان نیز از این تعامل راضی بوده و نفع ببرند.
گفتنی است در این گردهمائی که با هدف آگاهی سایر حوزه ها از فعالیت ها و برنامه های معاونت پژوهشی واحد برگزار شد، مهندس ابوذر پور مدنی معاون پژوهشی واحد و مدیران گروه ها و مراکز تخصصی واحد به ارائه گزارش پروژهای انجام پذیرفته و در دست اجرا پرداختند.
بازدید دکتر حاجیلری از گروه های پژوهشی و مراکز تخصصی و گفتگو و تبادل نظر با مدیران و تجلیل از پژوهشگران برتر ، از برنامه های این گردهمائی بود.
نظر شما :