با معرفی افراد منتخب و پیام رییس مجلس رقم خورد؛

تندیس ملی فداکاری در دستان دانشجویان ایثارگر

۲۵ آذر ۱۳۹۷ | ۲۱:۵۲ کد : ۳۹۸۵ فرهنگی تاپ خبر
مراسم هشتمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران دوشنبه ۲۶ آذر در دانشگاه تهران برگزار شد و ۱۸ فرد و ۹ گروه دانشجویی مورد تقدیر قرار گرفتند.
تندیس ملی فداکاری در دستان دانشجویان ایثارگر

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ، هشتمین آیین "اهدای تندیس ملی دانشجویان فداکار" با حضور ۱۸ فرد و ۹ گروه برگزیده برگزار شد  و در این مراسم از افرادی چون احمد عامری شهرابی، ساربان فداکار که با اطلاع‌رسانی به موقع از حادثه قطار جلوگیری کرد تقدیر شد. همچنین نماینده زنده یاد سید محمد ساجدی، گرافیست انقلابی که در مسیر بازگشت از مراسم اربعین حسینی به دیار باقی شتافت تندیس دانشجوی فداکار دریافت کرد.

 

ایثار خود یک راه‌حل اجتماعی است
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برای هشتمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران پیامی صادر کرد.
متن این پیام به شرح زیر است:
« ایثار از مفاهیم بلند و فضیلت‌های والای فطرت انسانی و نشأت گرفته از فرهنگ توحیدی است. در فرهنگ اسلامی، دیگری را برای خدا بر خود مقدم دانستن و از منفعت خود چشم پوشی کردن، محصول اعتقاد به این حقیقت متعالی است که: «اعتماد به خدا بهای هر کالای گرانبها و نردبان صعود به هر درجه بلندی است». امام جواد (علیه السلام)
چه اینکه والاترین و عالی‌ترین مراتب ایثار و مصداق اعظم آن که در مشی و سیره سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش به جهانیان معرفی شد، تبلور عینی این اخلاق و سنت نیکو و دیرین است.
ارزش معنوی ایثار همانگونه که تا کنون بقای دین را تضمین نموده ضامن همبستگی، پیروزی و سعادت جامعه است؛ خواه در شرایط جنگ سخت و رویارویی متقابل با دشمن و خواه در میدان تعارضات نرم که در دنیای کنونی فراوان مشاهده می‌شود.
ایثار به عنوان فرهنگی ریشه دار، خود یک راه حل اجتماعی است. برکات نهادینه کردن این فرهنگ و منش اسلامی ایرانی در طول تاریخ حیات جمهوری اسلامی ایران بر کسی پوشیده نیست. حال اگر در ساحت دانشگاه بعنوان مبدأ تحولات بزرگ علمی، نهال امیدبخش ایثار و فداکاری غرس شود، ثمره آن پیوند مبارک علم با ارزش‌ها خواهد بود که آینده‌ای روشن و درخشان را نوید می‌دهد.
اینجانب فرصت برگزاری هشتمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران را غنیمت شمرده و از همه دانشجویانی که با توکل بر خدای متعال و احساس مسؤولیت اجتماعی، به یاری همنوعان خود شتافتند و مهربانی و فداکاری را اشاعه دادند، حق شناسی کنم. همچنین لازم می‌دانم از جهاد دانشگاهی بعنوان متولی برنامه ریزی و برگزاری این رویداد فرهنگی – دانشجویی سپاسگزاری کرده و بسط و توسعه این اقدام ارزشمند را خواهانم.
عزت، سربلندی و موفقیت بیش از پیش همگان را از خداوند سبحان مسألت می‌نمایم.»

 

ایثار و فداکاری در هیچ سطحی هدر نمی‌رود

رییس جهاد دانشگاهی در این مراسم که عصر امروز در  تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد، با تبریک ولادت امام حسن عسکری(ع)،  گفت: کسی که در بلندی روح به این حد می‌رسد که حاضرند از جان و مال خود در راه کمک به احیای دین خدا و کمک به مردم بگذرند، دوست ندارند نامشان مطرح شود اما وظیفه نهادهای فرهنگی و سازمانی مثل جهاد دانشگاهی این است که این‌مراسم را برای قدردانی و فرهنگ‌سازی برگزار کنند.

دکتر حمیدرضا طیبی افزود: از همه‌سازمان‌هایی که در برگزاری این مراسم به جهاد دانشگاهی کمک کردند تشکر می‌کنم و امیدوارم خداوند توفیق دهد سال به سال این مراسم بهتر برگزار شود.

دبیر هشتمین‌"آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران" نیز با بیان اینکه منطق ایثار و فداکاری حماسه آفرینی است، گفت: ایثار و فداکاری در هیچ سطحی هدر نمی‌رود بلکه جوانه می‌زند.

 

جزییات هشتمین آیین

دکترحسن فارسی با اشاره به اینکه با مشارکت سازمان جهاد دانشگاهی تهران و جهاد دانشگاهی و دیگر دستگاه‌ها ۲۷۹ تندیس فداکاری اهدا شده گفت: از میان ۲۷۹ تندیس اهدا شده، ۲۴۸ تندیس به افراد و ۳۱ مورد به گروه‌های فداکار اهدا شده؛ همچنین ۱۵۲ تندیس به گروه‌ها و افراد دانشگاه‌های دولتی و ۷۲ مورد به گروه‌ها و افراد دانشگاه آزاد اهدا شده است.

وی افزود: ۶۷ نفر از برگزیدگان از استان تهران و ۱۵۲ مورد از سایر نقاط کشور این‌ تندیس را دریافت کرده‌اند و علاوه بر آن در دوره‌های قبلی سه دانشجوی خارجی و یک دانشجوی ایرانی شاغل در خارج از کشور هم برگزیده دریافت تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران بوده‌اند.همچنین در دومین دوره برگزاری این آیین از دو خبرنگار شهید خبرگزاری ایسنا هم تقدیر شده است.

معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی تهران با بیان اینکه هشتمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران با مشارکت هفت دستگاه برگزار می‌شود، افزود: از ۲۹ مهرماه که فراخوان ثبت‌نام دانشجویان فداکار آغاز شد تا پایان ۳۰ آبان‌ماه ۱۰۸ مورد ثبت‌نام داشتیم. پس از امتیازبندی اختصاصی در شش جلسه، ۱۸ فرد و ۹ گروه شایسته دریافت این تندیس شناخته شدند علاوه بر آن‌ها با نظر شورای سیاست‌گذاری دو فرد غیردانشجو هم این تندیس را دریافت خواهند کرد.

دبیر هشتمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران در ادامه با اشاره به اینکه چهار نفر از برگزیدگان از خواهران و ۱۴ نفر از میان برادران هستند گفت: ده مورد از برگزیدگان از استان تهران و ۱۹ مورد از سایر نقاط کشور هستند.

دکتر فارسی در پایان با تشکر از دستگاه‌های مشارکت کننده از پیام رییس مجلس شورای اسلامی هم قدردانی کرد و افزود: پیام دکتر لاریجانی ما را دلگرم کرد. گنجاندن ایثار و فداکاری در قالب و شاخص‌گذاری برای آن کاری دشوار است اما لازم است نمادها را شناسایی و معرفی کنیم تا تکثیر شوند. نکته‌ای که لازم است به آن اشاره کنم این است که اعضای شورای سیاست‌گذاری هم انسان‌اند و جایزالخطا اگر در این انتخاب دوستان کسی احساس می‌کند حقی از او ضایع شده از آن‌ها عذرخواهی می‌کنیم و امیدواریم عذر ما را بپذیرند.


نظر شما :