با همکاری جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی؛

اولین رویداد "استارت آپ مچ" بین دانشگاه های علوم پزشکی و فنی مهندسی برگزار شد

۲۵ آذر ۱۳۹۷ | ۱۷:۱۴ کد : ۳۹۷۹ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
اولین رویداد "استارت آپ مچ" بین دانشگاه های علوم پزشکی و فنی مهندسی با همکاری مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف و جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با حمایت دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت و سازمان تجاری سازی فناوی و اشتغال دانش آموختگان (ستفا)؛ با حضور بیش از ۱۴ تیم استارت آپی در حوزه "سلامت هوشمند" برگزار شد.
اولین رویداد "استارت آپ مچ" بین دانشگاه های علوم پزشکی و فنی مهندسی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمدصادق بیجندی رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی با حضور در این رویداد، عنوان کرد: سیاست گذاران و مسئولان ارشد نظام آموزش عالی و نظام بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به شدت علاقمندند که این دو حوزه در اجرا با یکدیگر هماهنگی تنگاتنگی داشته باشند.

وی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون بستر مناسبی برای این ارتباط ایجاد نشده، اظهار کرد: خوشبختانه با همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف این اتفاق خوش در حال وقوع است.

دکتربیجندی با اشاره به جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد دانش بنیان، اظهار کرد:  با آغاز این همکاری،  تیم های فن آور جدیدی ایجاد خواهد شد، به گونه ای که فضا برای همکاری و فعالیت مشترک سایر هسته های فن آور خارج از مجموعه جهاد دانشگاهی نیز فراهم شده است.

رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی برگزاری این رویدادها را عامل ارتقای نگرش و مهارت افراد دانست و گفت: این همکاری مشترک در حوزه فناوری و نوآوری باعث ارتقای مهارت و نگرش افراد شده و معتقدیم تقویت و استمرار این فعالیتها به تحقق اهداف دانشگاه و آموزش نیز کمک می کند، چراکه آموزش تنها در کلاس درس محقق نمی شود بلکه تحقق آن نیازمند دو ابزار دیگر یعنی نگرش و مهارت است.

 

طرح تفکیک دانشگاههای پزشکی از علوم ضربه های سنگینی به دانشگاه ها وارد کرد

همچنین دکتر بهرامی رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با انتقاد از طرح تفکیک دانشگاههای علوم پزشکی از دانشگاههای حوزه علوم، اظهار کرد: کشور ما جز کشورهاییست  که حوزه پزشکی آن از حوزه علوم  جداست و این مساله ضربه های سنگینی به دانشگاه ها وارد کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از60 درصد استارتاپ های دنیا در حوزه سلامت ایجاد می شوند، گفت: دلیل عمده این مساله آن  است که سلامت کالای بسیار گرانی بوده و همچنین تامین سلامت مردم اولویت اول هر جامعه ای است.

وی برگزاری این رویداد را در جهت تقویت ارتباط بین دانشگاه های پزشکی و غیرپزشکی به فال نیک گرفت و ادامه داد: اقتصاد نفتی ما مانع رشد تجارت فناورانه و خلاقیت شده، در حالیکه اگر با نوآوری به حل مسئله و یا مشکل مردم کمک کنیم حتما اقدام موثری صورت گرفته، بنابراین رویدادهایی مانند رویداد امروز فرصت مناسبی است که می تواند منشا اثر بوده و به حل مسائل جامعه کمک کند.

وی با بیان اینکه در کشوری با جمعیت 85 میلیون نفری، مسائل مختلفی درحوزه سلامت وجود دارد، اظهار کرد: در آیه ای از قرآن کریم آمده که "به درستی با هر سختی آسانی است" به عبارت دیگر،  با هر مساله راه حلی است که تمام فلسفه خلقت ما پیدا کردن آن راه حل هاست.

وی با اشاره به مسائلی همچون وجود حدود 7 میلیون بیمار فشار خونی و حدود 5 میلیون بیمار دارای چربی خون در کشور، عنوان کرد: تا سال 1420 بیش از 26 میلیون سالمند خواهیم داشت که باید برای تمامی این مسائل راه حل های درستی اندیشیده شود، در همین رابطه  کار تیمی و مشترک پاسخگو خواهد بود.

رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه حوزه پزشکی و یا حوزه فنی مهندسی به تنهایی نمی توانند راهکارهای مناسبی برای بهبود این شرایط ارایه کنند، گفت: مطمئنا با تیم سازی و انجام کار مشترک می توان اقدامات ارزشمندی انجام داد. البته شاید امروز و در این رویداد به جمع بندی نرسیم ولی آغاز و ادامه این مسیر اهمیت زیادی دارد.

همچنین پریسا فتایی مدیر مرکز تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در این برنامه، اظهار کرد: رویداد تخصصی "استارتاپ مچ" برای اولین بار صاحبان ایده سلامت و متخصصین فنی حوزه های مختلف را گرد هم می آورد با این اتفاق می توان با نگاهی نو به مسائل، بهترین راه کارها را پیدا کرد.

وی در خاتمه گفت: امید است با اتکا به خداوند متعال و همراهی مسئولین کشور گامی مهم در این راستا برداشته شود و شاهد استارتاپ های ارزشمندی باشیم که حلال مشکلات کشورمان باشند.

دکتر بختیاری معاون تجاری سازی، پارک ها و مراکز رشد سازمان ستفای جهاد دانشگاهی نیز در این برنامه، عنوان کرد: مجموعه جهاد دانشگاهی از سال 79 فعالیت خود را در حوزه اشتغال دانش آموختگان آغاز کرده و از همان زمان  بحث کارآفرینی را به عنوان یکی از موارد اصلی ایجاد اشتغال و توسعه فعالیت های فرادولتی درنظر گرفت.

وی با اشاره به ایجاد مرکز نوآوری و شکوفایی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: طول دوره شکل گیری کسب و کار در حوزه سلامت بالاتر از IT و حوزه های فنی مهندسی است، با این حال با میان رشته ای کردن حوزه سلامت با فضای مهندسی می توان نقایص موجود را رفع کرده  و با ایجاد کسب و کارهای میان رشته ای، در نهایت استارتاپ های کاربردی را برای حل مسائل مشترک دو حوزه ایجاد کرد.

بختیاری در خاتمه ابراز امیدواری کرد که همکاری مشترک دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت علوم و ایجاد کسب و کارهای میان رشته ای بتواند به توسعه کسب و کار و آینده اقتصاد کشور کمک کند، به گونه ای که تمامی بخش های کشور بتوانند از این موهبت برخوردار شوند.


نظر شما :