در نمایشگاه دستاوردهای جهاددانشگاهی؛

بیست و یکمین زبان خبرگزاری بین‌المللی قرآن رونمایی شد

۰۷ دی ۱۴۰۰ | ۱۹:۱۹ کد : ۳۹۷۲۰ فرهنگی تاپ خبر
صفحه پرتغالی خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به عنوان بیست‌ویکمین زبان این رسانه امشب هفتم دی‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها رونمایی شد.
بیست و یکمین زبان خبرگزاری بین‌المللی قرآن رونمایی شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، زبان پرتغالی به عنوان بیست و یکمین زبان خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، امشب در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و محمدحسین حسنی رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا ارونمایی شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، امشب ۷ دی‌ ماه در جریان بازدید از نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاددانشگاهی با حضور در غرفه ایکنا و سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در جریان فعالیت‌های این خبرگزاری قرار گرفت و ضمن بازدید خود زبان پرتغالی را به عنوان بیست‌ویکمین زبان این خبرگزاری رونمایی کرد.

خبرگزاری بین‌المللی قرآن که با نام اختصاری ایکنا خوانده می‌شود از حیث تعداد زبان، مقام اول را در بین خبرگزاری‌های کشور دارد و افزایش زبان‌های این رسانه، بُعد بین‌المللی اخبار قرآنی را افزایش داده است، چنان که در حال حاضر میزان مراجعه به زبان‌های خارجی در صدر بازدیدهای سایت ایکنا است.

خبرگزاری بین‌المللی قرآن در ترجمه اخبار به دیگر زبان‌ها رسالت عظیمی را برای خود قائل بوده و اعتقاد دارد اخبار قرآنی می‌تواند به جایگاهی برسد که نقش وحدت‌بخشی را در میان ملل اسلامی و مسلمانان جهان ایفا کند، همچنانکه خود قرآن نیز حبل‌المتین مسلمانان است.

راه‌اندازی زبان‌‌های ایکنا براساس کارشناسی‌های انجام شده توسط این رسانه و همچنین اعلام نیاز کاربران و مؤسسات اسلامی در کشورهای دیگر انجام می‌شود.

زبان پرتغالی با داشتن تقریبا ۲۱۵ تا ۲۲۰ میلیون گویشور بومی و ۵۰ میلیون نفر گویشور زبان دوم، در کل تقریبا توسط ۲۷۰ میلیون نفر صحبت می‌شود. این زبان از نظر شمار گویشوران بومی به عنوان سومین زبان اروپایی و در کل ششمین زبان جهان به‌شمار می‌رود.

این یک باور غلط است که بسیاری از مردم جهان فکر می‌کنند زبان پرتغالی فقط در پرتغال و برزیل صحبت می‌شود. در حالیکه این زبان رسمی ۹ کشور دنیا است که شامل پرتغال، برزیل، موزامبیک، آنگولا، گینه بیسائو، تیمورلست، گینه استوایی، کیپ ورد و سائوتومه و پرنسیپ می‌شود. زبان پرتغالی در ماکائو نیز بسیار پرکاربرد است.

 پرتغالی متداول‌ترین زبان در آمریکای جنوبی و تمام نیمکره جنوبی، دومین زبان پر گویشور در آمریکای لاتین پس از اسپانیایی و یکی از ۱۰ زبان پرکاربرد در آفریقا است. این زبان همچنین در اتحادیه اروپا، بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی، سازمان کشورهای آمریکایی، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا، اتحادیه آفریقا و جامعه کشورهای پرتغالی‌زبان (یک سازمان بین‌المللی متشکل از همه ملت‌های پرتغالی‌زبان جهان) رسمی است. یک پژوهش جامع دانشگاهی در سال ۱۹۹۷، پرتغالی، به‌ویژه گونه برزیلی آن را به عنوان یکی از ۱۰ زبان تأثیر‌گذار در جهان قرار داد.

از آنجایی که مورها(Moors) که مسلمان بودند در قرن هشتم بر اسپانیا و پرتغال تسلط داشتند به نوعی زبان عربی که زبان رسمی آنها بوده با زبان پرتغالی تلفیق شده است. برای همین امروزه در بعضی از کلمات پرتغالی می‌توان رگه‌هایی از زبان عربی را نیز مشاهده کرد، کلماتی نظیر ازیتونا (azeitona) به معنای زیتون یا الموفادا (Almofada) به معنای کوسن، نمونه‌هایی از این کلمات هستند.

کلیدواژه‌ها: نمایشگاه 1400 ایکنا


نظر شما :