معاون پژوهشی جهاددانشگاهی همدان اعلام کرد:
عضویت بیش از ۲۴۰۰ خانواده همدانی در بانک خون بندناف رویان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، دکتر علی کلانترنیا چهارشنبه 21 آذر در همایش «جایگاه پژوهش در پیشبرد اهداف توسعه استان همدان» که به مناسبت هفته پژوهش در جهاددانشگاهی همدان برگزار شد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی نهادی عمومی، غیردولتی و زیرنظر شورای عالی فرهنگی است و مطابق اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، دو هدف از سه هدف اصلی جهاددانشگاهی به پژوهش و فناوری معطوف شده و عمده فعالیت این نهاد در دو دهه اول فعالیت، پاسخ به نیازها و خلأهای علمی، اجرایی و تحقیقاتی در بخشهای مختلف کشور بوده است.
وی افزود: بازنگری در سیاستها و برنامههای جهاددانشگاهی از یک دهه پیش آغاز شده و تا کنون ادامه داشته که محور این بازنگریها، رفع فوری میانمدت و بلندمدت نیازهای علمی و تحقیقاتی کشور بوده است.
کلانترنیا تصریح کرد: در پی تعریف سند چشمانداز 20 ساله کشور در سال 84، جهاددانشگاهی بامدنظر قرار دادن اهداف مصوب در اساسنامه، چشمانداز 20 ساله خود را در افق 1404 ترسیم و برای تحقق آن، اهداف کلان بخشهای پژوهشی و فناوری، به ایجاد ساختارهای پژوهشی و تخصصی جدید و متناسب، قطبهای علم و فناوری و تولید و عرضه فناوری و نوآوری در سطح ملی و بینالمللی توجه ویژهای شده است.
وی عنوان کرد: 142 گروه پژوهشی، 117 مرکز تخصصی، 119 مرکز رشد و دو پارک علم و فناوری مستقر در 42 واحد جهاددانشگاهی، 18 پژوهشکده مستقل و سه پژوهشکده مستقر در سراسر کشور، مرکز اطلاعات علمی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و مجتمع تحقیقاتی شهای جهاددانشگاهی در طول این سابقه چندین دهه ایجاد شده است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی همدان یادآور شد: جهاددانشگاهی از ابتدای فعالیت خود تا پایان سال 95 موفق به اجرا و اختتام بیش از 12 هزار عنوان طرح گروههای تخصصی فنی و مهندسی، پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، اجتماعی و هنر، کشاورزی و منابع طبیعی شده که 65 درصد آن توسط دستگاههای اجرایی تأمین اعتبار شده و مابقی با بودجه پژوهشی جهاددانشگاهی تصویب و اجرا شده است.
وی با بیان اینکه این نهاد دارای 19 نشریه علمی و پژوهشی است، گفت: طی سالهای 82 تا 95 جهاددانشگاهی موفق به انتشار 665 عنوان کتاب، چاپ 6 هزار و پنج عنوان مقاله علمی و پژوهشی در مجلات معتبر داخلی و خارجی شده است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از فعالیتهای پژوهشی و فناوری این نهاد، حضور در جشنوارههای مختلف علمی و تخصصی کشور است که طی 30 دوره برگزاری جشنواره خوارزمی موفق به کسب 25 رتبه برتر و در طی 19 دوره برگزاری جشنواره جوان خوارزمی موفق به کسب 6 رتبه برتر و طی 21 دوره برگزاری جشنواره رازی موفق به کسب 23 رتبه برتر در سطح کشور شده است.
کلانترنیا افزود: از سال 84 مرکز طبکار در استان همدان آغاز بهکار کرده که در سال گذشته بیش از 100 طرح با کارخانجات انجام شده و معاینات بخش سلامت حملونقل عمومی انجام شده است.
وی با اشاره به خدمات آزمایشگاه تشخیص طبی، بیان کرد: بیش از 7 هزار راننده از خدمات طبکار جهاددانشگاهی در سال گذشته بهرهمند شدهاند.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی همدان عنوان کرد: مرکز افکارسنجی دانشجویان(ایسپا) با هدف اجرای طرحهای پژوهشی، 42 طرح در یکسال گذشته انجام داده که از این تعداد 7 طرح پژوهشی، 10 طرح ملی و 5 طرح خویشفرمایی بوده همچنین 10 نشست تخصصی، پنج کارگاه تخصصی و 4 همایش توسط این مرکز در سال گذشته انجام شده است.
کلانترنیا تأکید کرد: با همکاری ایسپا و مرکز پژوهشی، گروه مطالعاتی ایجاد شده که تا کنون این گروه 10 طرح در حوزههای مختلف به صورت مطالعات اجتماعی انجام داده است.
نظر شما :