رویداد کارآفرینی بانوی کارآفرین به کار خود پایان داد

۰۲ دی ۱۴۰۰ | ۱۳:۲۴ کد : ۳۹۴۰۸ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
شرکت کنندگان رویداد، طرح و ایده خود را در اختتامیه رویداد بانوی کارآفرینی ارائه دادند. از بین ۹ شرکت کننده به ۳ نفر با انتخاب هیئت داوران به عنوان نفرات برگزیده و یک نفر به عنوان شایسته تقدیر لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد.
رویداد کارآفرینی بانوی کارآفرین به کار خود پایان داد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد قم بیش از ۳۰۰ نفر در رویداد بانوی کارآفرین شرکت کرده‌اند و بیش از ۴۰ ایده در ۱۲ موضوع چاپ و گلدوزی روی لباس، طرح‌های نوآورانه و فناورانه لباس، عفاف و حجاب، بازاریابی و برند سازی، دوخت لباس، کت و شلوار، لباس مجلسی، چادر، مانتو، لباس کودک، انواع البسه کار و کیف‌های پارچه ای در دبیرخانه این رویداد ثبت شده است.

اکرم زارعی ایده پرداز و شرکت کننده رویداد بانوی کار آفرین در آیین اختتامیه این رویداد گفت: عنوان ایده من طراحی و دوخت کیف‌های پارچه‌ای با دور ریز پارچه مبل است. این ایده مقرون به صرفه است و از نظر کیفیت پارچه، شست‌وشو، قیمت و زیبایی مناسب است. به علت فانتزی بودن مناسب کودکان است و مشتری زیادی جمع شده است. در مراحل طراحی، دوخت، فروش و تبلیغات عده زیادی مشغول خواهند شد تا کنون از طریق اینستاگرام و واتساپ محصولاتم را به فروش رسانده‌ام.

سلمان پور ایده پرداز و شرکت کننده رویداد بیان کرد: عنوان طرح من البسه هوشمند ترنم است. در این طرح از طریق لباس مفاهیم آموزشی و تربیتی را با استفاده از ادبیات کهن و چاپ عکس روی لباس انتقال می‌دهیم. اهداف این طرح آموزش هنجارها و ارزش‌ها به نسل جدید، معرفی بزرگان و مشاهیر جامعه به کودکان و نوجوانان، ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و بازآفرینی دینی و بازی و سرگرمی برای کودکان و خردسالان از طریق صنعت پوشاک است.

لیلا قربانی ایده پرداز و شرکت کننده رویداد اظهار داشت: نام ایده من تیک‌آپ است. ایده به صورت یک کارخانه مجازی است. این نرم‌افزار خیاطان را سروسامان می‌دهد و آن‌ها را با بازار فروش مرتبط می‌کند. افراد می‌توانند با دورکاری حقوق ثابتی در این حوزه داشته باشند. با داشتن نمایندگی فروش در دیگر شهرستان‌ها و گسترش کار نیز می توان درآمد این شغل را افزایش داد.

ندا دستجردی ایده پرداز و شرکت کننده رویداد نیز بیان کرد: نام طرح من لباس‌های از مد افتاده و خارج از فصل است. نرم‌افزار طراحی کنیم که تولید کننده و توزیع کننده را به افرادی که تنوع طلب هستند یا خیرین وصل می‌کند. این افراد می‌توانند لباس‌هایی که ممکن است ایراد کوچکی داشته باشد یا از مد افتاده باشد را به فروش می‌رساند و در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

اعظم سلیمانی ایده پرداز و شرکت کننده رویداد گفت: طرح من تولید یقه‌های متفاوت لباس است. ایده من خیلی نوپاست و تا کنون نظیر ثبت شده نداشته است. معمولا خانم‌ها دنبال مد لباس، تنوع و حجاب هستند. با خرید یقه‌های متنوع می توان با قیمت کم تنوع ایجاد کرد.

هدیه وفایی ایده پرداز و شرکت کننده رویداد بیان کرد: طرح من خانه مد بر اساس مد پایدار است. در این خانه مد لباس‌ها با تزیینات قابل تغییر طراحی می‌شوند. کار دیگر خانه مد باز طراحی لباس از طریق لباس‌های مشتریان است. در اوضاع اقتصادی امروز می‌توان با ارائه این خدمت هزینه‌ها را کاهش داد. فعالیت‌ها بر اساس اصول محافظت از محیط زیست است و از کارآموزان برای طراحی‌ها استفاده می‌شود.

زهرا اسدی ایده پرداز و شرکت کننده رویداد گفت: از دهه پنجاه شلوار لی وارد ایران شد و از آن زمان همه از آن استفاده می‌کردند. این پارچه از مد نمی‌افتد و آسیبی نمی‌بیند و امکان استفاده دوباره دارد. دلیل محبوبیت این کیف‌ها صفر بودن هزینه مواد اولیه است و مصرف کننده فقط دستمزد را پرداخت می‌کند. قابل شست‌وشو و متناسب با سلیقه افراد است. از شلوارهای لی غیر قابل استفاده استفاده می‌شود. 

سید زهرا خوشخوان ایده پرداز و شرکت کننده رویداد بیان کرد: طرح من تولید لباس‌های چند کاره است. برای مثال کلاهی که می‌تواند شال گردن و کلاه باشد یا لباس‌هایی که به عنوان شومیز و پیراهن قابل استفاده است. در شرایط اقتصادی امروز با خرید یک لباس می‌توان چند لباس را داشت و این نکته مثبت این طراحی است.

طاهره شب خیز ایده پرداز و شرکت کننده رویداد بیان کرد: ایده من طراحی چادری است که امکان استفاده در تمام کارهای روزمره را بدهد، امکان راحت استفاده از دست باشد و راحت و زیبا باشد. در زمینه تولید چادر کمبودهای زیادی است. این چادر به صورت یک تکه پارچه سر هم است به شکلی که به نظر می‌رسد زیر چادر مانتو پوشیده شده است. دو جیب بزرگ و فضایی برای کیف کمری دارد که نیاز به کیف دوشی را کم می‌کند. همچنین استفاده از کوله در این چادر راحت است.

در پایان این رویداد زهرا اسدی به عنوان نفر اول، لیلا قربانی نفر دوم و ندا دستجردی نفر سوم رویداد معرفی شدند و طرح طاهره شب خیز به عنوان طرح قابل تقدیر از طرف دفتر امور بانوان و خانواده استانداری استان قم انتخاب شد.


پوشاک، موضوع محوری رویدادکارآفرینی بانوان در قم

مدیر مرکز مشاوره شغلی و خدمات کارآفرینی جهاد دانشگاهی قم گفت: رویداد بانوی کار آفرین که با محوریت پوشاک برگزار شد، با ارایه آموزش های تخصصی به ایده پردازان همراه بود.

یاسر شریفی مدیر بخش تجاری سازی رویداد بانوی کارآفرین در اختتامیه این رویداد گفت: رویداد بانوی کارآفرین با محوریت پوشاک در استان قم برگزار شده است.

وی تصریح کرد: نیاز سنجی در این حوزه صورت گرفت و بنا بر جلسات سیاست گذاری این رویداد شروع شد.
وی افزود: فراخوان از اوایل آبان ماه در قم منتشر شد. در همین راستا ۶ وبینار مجازی نیز برای افزایش بهره وری فعالیت ها و تبیین موضوع کارآفرینی در این حوزه برگزار شد. در این عرصه، آشنایی با بازاریابی و حوزه پوشاک‌، نحوه ارائه ایده و خلاقیت آموزش داده شده است. دو جلسه پیش رویداد نیز با حضور مددجویان برگزار شد.

شریفی اظهارکرد: پس از جلسه ارزیابی اولیه از بین ۴۰ ایده ارسالی امروز ۹ ایده را در اختیامیه بررسی شد و از  ۳ طرح تقدیر شد.

 

در حمایت از بانوان توانمندسازی باید اولویت باشد

دکتر صدیقه صدیق در مراسم اختتامیه رویداد بانوی کارآفرین، از کمیته امداد امام خمینی (ره) به خاطر حفظ کرامت و سربلندی افراد در حمایت از بانوان سرپرست خانوار تقدیر کرد و گفت: بانوان ظرفیت عظیمی از جامعه هستند که باید از استعداد و توانایی آنها استفاده شود.

وی همچنین از همراهی جهاد دانشگاهی در مسیر شکوفایی بانوان قدردانی کرد و افزود: توسعه توانمندی زنان از نظر سیاسی، اقتصادی و اجتماعی لازم است، راهکار کاهش آسیب‌های جامعه همین است و جامعه توسعه یافته جامعه‌ای است که هر فرد از حالت منفعل دربیاید و بتواند از استعدادش بهره ببرد.

صدیق با بیان این که توانمندی بانوان باید اولویت باشد گفت: توجه به توانمندسازی بانوان یک حلقه مفقوده است که باید به زنجیره حمایت از بانوان متصل شود، توانمندی یک فرآیند چند جانبه است. برگزاری رویدادهایی این چنین و تشویق بانوان به کارآفرینی قابلیت می‌دهد توانمندی شان را بشناسند و خود آگاه شوند و فقط آموزش کافی نیست.

وی تاکید کرد: برگزاری رویدادهای این چنینی باعث استفاده از این ظرفیت می‌شود. پس از توانمندی فرد و حل مشکلات خودش، متوجه رسالت اجتماعی‌اش می‌شود. سعی می‌کند باری از دوش جامعه بردارد. این نگاهی متعالی است.


کارآفرین نباید از سختی ها دلسرد شود

مدیر کل کمیته امداد نیز در این مراسم با تشکر از برگزارکنندگان این برنامه گفت: کارآفرین کسی است که بتواند از سختی‌ها عبور کند و مایوس نشود.

دکتر مسعودیان راد گفت: حضرت زهرا(س) یک کارآفرین بزرگ بودند. اگر فدک را  بشناسید می‌بینید یک رویداد کارآفرینی است. در زندگی حضرت زهرا که بنگریم می بینیم که ایشان در طی سال‌ها توانستند فدک را تبدیل به مکانی پررونق کنند.

وی بیان کرد: این درس را از مادر بزرگوارشان که کارآفرین برتر دوران خود بود، آموختند. هر شتر در آن زمان به منزله یک کشتی یا تریلی است. یعنی حضرت خدیجه در آن زمان دارای یک نظام ترابری بودند. حضرت فاطمه(س) وحضرت خدیجه(س) به ما یاد می‌دهند در تنگ دستی و ثروت نباید خدا را فراموش کرد.

دکتر مسعودیان راد گفت: در قرآن حقایق علمی زیادی از جمله گرد بودن زمین، سفر به کرات دیگر و... بیان شده است. قرآن مسئله سفر به فضا را از هزار و ۴۰۰ سال پیش در اذهان را پدید آورده است. در قرآن شرط موقفیت توانمندی ذکر شده است. باید برای موفقیت به قرآن اقتدا کرد و یاد گرفت و توانمند شد تا به موفقیت رسید. قرآن علم فشرده و تکنولوژی برتر را عامل پیشرفت دانسته است. رهنمودهای قرآنی بهترین آموزه برای رویدادهای کارآفرینی است.

وی آفت مهم مراکز دانشگاهی را جدایی علم از عمل و تئوری از اجرا و پایان‌نامه‌هایی بدون مسئله محوری و نمایشی عنوان کرد و گفت: امروز مشکلات جامعه را از پا در می‌آورد اما نکته اصلی دغدغه مندی است که در جامعه کم است.

وی گفت: خیل عمده‌ای از کشاورزان بیسواد و خیل عظیمی فارغ التحصیل بیکار داریم. امروزه نوجوان را از فضای کار جدا می‌کنیم و فارغ التحصیلان بیکار تربیت می‌شوند. سازوکارهای کمیته امداد در گذشته بیشتر برای دانش آموزان بوده است. امروز مددکارانمان باید به قشر دانشجو توجه کنند. باید با توجه به تغییرات در بافت مددجویی‌مان که شامل تخصصی کردن مدد جویی و بخشی با نام دانشجویی و مشاغل دانش بنیان است فعالیت های جدید تعریف کنیم.

مسعودیان اظهارکرد: باید در بخش شناخت ظرفیت‌ها کار کنیم. قم قطب دامداری کشور است و طبیعی است در این استان باید روی مباحثی چون اصلاح نژاد دام و علم ژنیتک کار کنیم. باید بتوانیم حرف اول را در این حوزه بزنیم. می بایست در ترکیب فرآورده‌های دامداری و اصلاح نژاد کشاورزی و سیستم آبیاری خلاق و مبتکر باشیم. دانشجویان ما باید به دنبال رویدادهای  جدید کارآفرینی با توجه به مزیت‌های اشتغال و ظرفیت‌ها و برای حل دغدغه‌ها باشند.

وی تاکید کرد: استان ما فرهنگی است. رویدادهایش نیز باید فرهنگ محور باشند. باید تهاجماتی که علیه ماست را جواب بگوییم. طراح ما باید در احیای سنت‌های فرهنگی و دینی ما تلاش کند و خلاق باشد.

وی گفت: کارآفرینان ما مشکلات زیادی دارند. از دل سختی‌ها زیبایی‌ها را می‌آفریند. علی رغم تجربه‌های سختشان امروز خالق زیبایی‌ها هستند.
مدیر کل کمیته امداد گفت: کارآفرین برتر باید دارای قدرت عبور از موانع و مقابله با یاس را داشته باشد. عزت و کرامت خودش را حفظ ‌کند. اختتامیه ما یک آغاز برای حرکت تحولی رویدادهای کارافرینی است. باید تونل همکاری بین سازمان‌ها صورت گیرد تا از استعداد جوانانمان بهره ببریم.

شایان ذکر است رویداد بانوی کارآفرین به صورت مشترک توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم، مرکز نوآروی جهاد دانشگاهی قم، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و فنی و حرفه ای استان قم  و با مشارکت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم برگزار شد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی قم


نظر شما :