گیلان؛ برترین میزبان مرحلهی منطقهای مسابقات ملی مناظره دانشجویان
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان، هفتمین مسابقات ملی مناظره دانشجویی پس از 9 ماه با برگزاری 607 مناظره در سطوح منطقهای و استانی به مرحله کشوری رسید و مرحله پایانی این مسابقات از 18 لغایت 20 آذر میان 12 تیم برگزار شد و در نهایت با برتری تیم «جیم» از استان تهران پایان یافت.
577 گروه دانشجویی در گروههای چهار نفره در مرحله استانی این مسابقات شرکت کردند که مرحله استانی این مسابقات در 23 استان و 9 دانشگاه در شهر تهران برگزار شد و مهرماه مرحله منطقهای در استانهای چهارمحال و بختیاری، گیلان، خراسان رضوی و دانشگاه علم و صنعت تهران با حضور 56 تیم برپا شد.
در این دوره از مسابقات از دبیر برتر دانشگاهی، دبیر برتر استانی و دبیر برتر منطقه ای تقدیر شد و سیده فاطمه شفیعی، دبیر اجرایی منطقه شمال و شمالغرب کشور به میزبانی جهاددانشگاهی گیلان به عنوان دبیر اجرایی برتر مرحله منطقه ای هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران انتخاب شد.
امروز دانشجویان برای رشد و ترقی فرهنگ گفت وگو می کوشند
سیده فاطمه شفیعی، با اشاره به برگزاری هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، اظهار کرد: از میان همه کاستی های نگران کننده ای که امروزه با آنها مواجه ایم، شاید آنچه بیش از همه نگران کننده است کمبود مهارت گفت و گوی ساختارمند باشد.
دبیر اجرایی برتر مرحله منطقه ای شمال و شمالغرب مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران افزود: به نظر می رسد ما بیشتر، وقتی را که باید صرف چگونه گفت و گو کردن می کردیم بر تمرکز به دلایل گفت و گو نکردن گذرانده ایم.
وی با ابراز خرسندی از اینکه شرایط در حال دگرگونی است و ما شاهد ورود بازیگران کلیدی جدیدی به روی صحنه هستیم، تصریح کرد: دانشجویان شرکت کننده در مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به عنوان نمایندگان جامعه دانشگاهی کشور می کوشند تا مسیری برای رشد و ترقی فرهنگ گفت و گوی ساختارمند بیابند.
شفیعی تلاش برای بهبود توانایی پرداختن به موضوعات گوناگون و همچنین ریشه یابی مسائل و شناخت و درک مفاهیم کلیدی را از دیگر اهداف برگزاری این مسابقات دانست و یادآور شد: گفت و گو کار آسانی نیست؛ نه بین افراد و نه بین گروه ها، بین دولت ها و ملت ها، اما بسیار ضروری است.
وی گفت و گو را نه به عنوان یک شعار، بلکه به عنوان حقیقتی دانست که جامعه به آن نیاز دارد و اضافه کرد: گفت و گو به عنوان مبنایی برای رسیدن به توافق در عرصه اجتماعی و مبانی نظری مخصوصا در هنگام مواجهه با یک جامعه متکثر فرهنگی و قومی میتواند چارچوبی برای نحوه تعاملات و توافقات اجتماعی باشد.
دبیر اجرایی برتر مرحله منطقه ای شمال و شمالغرب مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران گفت وگو را یک داد و ستد زاینده، اخلاقی و عقلانی دانست و تاکید کرد: گفت وگو یک توانایی محوری برای مبادله اندیشهها است که افراد می بایست توانایی هایی از جمله داشتن ذهنی گشوده نسبت به دیدگاه طرف مقابل، صبر در شنیدن و آرامش در بیان نظر، تعلیق ذهنی و گوش دادن بدون پیشداوری، همدلی، جویندگی و ناظر و خودآگاه بودن در طول گفت وگو را در خود بپرورند.
وی با بیان اینکه در مسابقات ملی مناظره، دانشجویان سطح کشور خودخواسته برای تمرین گفت و گو گرد هم می آیند، گفت: این خود توان رویارویی با مسائل مختلف را در آنان افزایش می دهد لذا مهمترین ویژگی این مسابقات این است که اشخاص متخصص گرد هم جمع میشوند و در مورد مسائل عمومی به بحث می پردازند و آنچه مهم است استدلالات «بهتر» و «برتر» است.
کارشنای معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران را تمرین متقاعد کردن و متقاعد شدن دانست و یادآور شد: مناظره تمرینی است برای رسیدن به اجماع و یافتن راهی مناسب برای هدایت اختلاف نظرها؛ اگر چه مهارت گفت وگو باید از کودکی و در دامان مادر و کانون خانواده تمرین و درونی شود و سپس در فرایند رشد به یک عادت رفتاری تبدیل شده، تکامل یابد و پایدار شود.
شفیعی جوانان را آغازگر یک حرکت عظیم و موفق در عرصه های مختلف دانست و ادامه داد: دانشجویان استان گیلان در سه دوره حضور خود در مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به خوبی این را به اثبات رسانیده اند. در پنجمین دوره مسابقات تیم «ره پویان نوین» موفق به حضور در مرحله منطقه ای از بین 440 تیم، در ششمین دوره تیم «دیالکتیک» موفق به کسب مقام سوم کشوری از بین 483 تیم و همچنین در هفتمین دوره تیم «سردار جنگل» موفق به کسب مقام سوم کشوری از بین 577 تیم با مناظره هایی اصولی و به یادماندنی شدند.
دبیر اجرایی برتر مرحله منطقه ای شمال و شمالغرب مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران خاطرنشان کرد: دانشجویان به تبعیت از خواجه نصیر الدین طوسی، فیلسوفی که معتقد بود «فلسفه یعنی گفت و گو» و به همین سبب نشان این مسابقات به نام اوست، گفت و گو کرده اند و حرف مقابل را با میزان عقل و خرد سنجیده و پاسخ داده اند. پویندگانی که با کنشی خردگونه و نامی برخاسته از هویت تاریخی و بومی شان کوشیده اند تا شجاعت و کیاست را با تعقل و درایت در هم آمیزند و لذا امید است که به پشتوانه آنان که باید، تلاش این دانش جویان جوان در ترویج و توسعه فرهنگ گفت و گو بیش از پیش ارج نهاده شود.
نظر شما :