نمایشگاه دستاوردهای توسعه مشاغل خانگی در کردستان راهاندازی میشود
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، اکبر اسدی در نشست تسهیل و رفع موانع فعالیت پیشرانان طرح توسعه مشاغل خانگی در کردستان، اظهار کرد: این طرح در دو مرحله و در سال ۹۷ به صورت پایلوت در ۹ استان و با بیش از ۲۰ هزار متقاضی به مرحله اجرا درآمد که در مرحله اول در استان کردستان ۲ هزار و ۶۰۰ نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی به بازخورد متناسب این طرح در مرحله پایلوت اشاره و عنوان کرد: در سال ۹۹ طرح توسعه مشاغل خانگی در ۳۱ استان کشور به مرحله اجرا درآمد که در استان کردستان در مرحله کشوری ۴۰۰ نفر به متقاضیان این طرح افزوده شدند که در مجموع تعداد متقاضیان طرح توسعه مشاغل خانگی در استان کردستان ۳ هزار نفر بوده است.
اسدی بیان کرد: برای اجرای این طرح در استان کردستان در مرحله اول ۱۰۰ رشته شغلی شناسایی شدند که از این تعداد حدود ۱۵ رشته شغلی با دارا بودن بیشترین ظرفیت در اولویت این طرح قرار گرفتند.
رییس جهاددانشگاهی کردستان، موضوع طرح توسعه مشاغل خانگی را انجام مطالعات، ساماندهی، بررسی، استعداد سنجی و توانمند سازی متقاضیان مشاغل خانگی عنوان کرد. و گفت یکی از اهداف مهم این طرح فرهنگ سازی اشتغال خانگی است که اگر این مهم بدرستی انجام گیرد، کمک شایانی به متقاضیان این مشاغل در اتصال به بازار و افزایش سطح درآمد آنان میکند.
اسدی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: تلاش بر این است نمایشگاه دستاوردهای توسعه مشاغل خانگی را در استان کردستان و در شهر سنندج راهاندازی و در معرض دید مسئولین و عموم مردم قرار گیرد که در این راستا مقدمات اولیه آن فراهم و مکان نمایشگاه مشخص و مهمانانی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی استان دعوت گردیده اند.
وی یادآور شد: سعی بر این است که در این مراسم از عوامل دست اندرکار و پیشرانان و متقاضیان رشتههای مختلف شغلی که در این طرح حضور داشتهاند، مورد تجلیل قرار گیرند.
در ادامه این نشست مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان بر ضرورت ایجاد مکانی برای کسب و کارهای خانگی تاکید کرد و گفت: یکی از مطالبات سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دستگاههای مرتبط ایجاد مکانی برای کسب و کارهای خانگی است.
برهان صلواتی گفت: در بحث ساماندهی، آموزش، ترویج، ثبت نام و اتصال به بازار کار خدمات شایستهای در استان کردستان صورت گرفته است.
وی با اشاره به این که به تناسب اقداماتی که انجام شده متاسفانه تسهیلات و امکانات لازم فراهم نشده است؛ عنوان کرد: در سنوات گذشته رقم اعتبارات مشاغل خانگی بسیار ناچیز بود و این اعتبارات به فرمانداریها ابلاغ میشد و فرماندار مسئول توزیع اعتبارات اختصاص داده شده به استان است.
صلواتی ضمن اشاره به این که اعتقاد من این است که در سالهای آینده صددرصد اعتبارات به این حوزه اختصاص پیدا میکند، ادامه داد: در سال جاری مصوب شد که بر روی اعتبارات مشاغل خانگی کارسازی و بررسی صورت گرفت که برای خود مشاغل خانگی هزینه شود؛ چرا که در برخی از موارد این اعتبارات منجر به ایجاد اشتغال نمیشود.
در ادامه نیز مجید آوج مدیر طرح توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی کردستان در نشست تسهیل و رفع موانع فعالیت پیشرانان طرح توسعه مشاغل خانگی در کردستان اظهار کرد: در وبینارها و سمینارهای انجام گرفته توسط مجموعه جهاد دانشگاهی تمرکز اصلی بر بازاریابی و فروش محصولات مشاغل خانگی است.
وی عنوان کرد: جهاددانشگاهی در حوزه بستهبندی و برندسازی نیز برنامههایی را در نظر دارد که به صورت کارگاه های تخصصی اجرا و آموزش داده میشود.
مدیر طرح توسعه مشاغل خانگی استان از برگزاری نشست هم اندیشی پیشرانان این طرح با رییس اتاق بازرگانی استان در هفته آینده خبر داد و گفت: در تلاشیم که با پیگیرهایی که انجام خواهیم داد زمینه توسعه صادرات محصولات فعالان این عرصه را فراهم کنیم.
آوج در ادامه سخنان خود به برگزاری نمایشگاه مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: سعی بر این است تا برخی از مسوولان کشوری و استانی و همچنین سرمایه گذاران در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: هدف از راهاندازی این نمایشگاه، معرفی دستاوردهای شاخص مشاغل خانگی به جامعه است.
آوج به معرفی مشاغل خانگی از طریق رسانههای استان اشاره کرد و افزود: هدف ما معرفی الگوهای موفق مشاغل خانگی به جامعه است که هنوز از تولید این محصولات در استان و صادرات آنها به کشورهای دیگر بیخبر هستند.
وی خاطرنشان کرد: معرفی بیشتر این مشاغل سبب ارتقاء فروش، تولید و الگوسازی اشتغال برای جامعه میشود.
مدیر سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی استان کردستان یادآور شد: متاسفانه مشکل نگرشی یکی از مشکلات موجود در بحث ایجاد اشتغال در بین جوانان جامعه است؛ این در حالی است که بسیاری از افراد با استفاده از ظرفیت موجود در منزل خود و بدون صرف هزینههای مازاد؛ میتوانند کسب و کاری را راهاندازی کنند.
نظر شما :