رییس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان خبر داد:
مشارکت جهاد دانشگاهی اصفهان در پروژه مشترک ایران و آلمان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، دکتر مهدی ژیانپور رییس جهاددانشگاهی واحد اصفهان، از مشارکت پژوهشگران این واحد در پروژه مشترک ایران و آلمان در حوزه منظر فرهنگی خبر داد.
ژیانپور در این خصوص اظهار کرد: با توجه به چشم انداز این واحد، مبنی بر توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی خود در سطوح بینالمللی، تیمی متشکل از پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در فراخوان سومین سال از پروژه مشترک ایران و آلمان با عنوان "ادراک میان فرهنگی از مناظر شهری و روستایی و میراث فرهنگی" که با حمایت موسسه دآآد- موسسه تبادل فعالیتهای علمی در آلمان- و موسسه آموزش عالی دانشپژوهان، به میزبانی دانشگاه صنعتی دورتموند در آذر ماه 1399 اجرا شد مشارکت کردند.
وی ادامه داد: در این گردهمایی هفت روزه دو تن از اعضای هیئت علمی پژوهشی گروه مطالعات کالبدی شهر جهاددانشگاهی واحد اصفهان- دکتر پرستو داروئی و دکتر مینا کشانی همدانی طرح پیشنهادی با عنوان "نقش قنات در خلق و بقای منظر فرهنگی سکونتگاههای مناطق کویری استان أصفهان (مطالعه موردی: قنات مون اردستان)" را ارائه نمودند. این طرح در مرحله اول به عنوان یکی از 10 طرح برتر مشارکتکنندگان ایرانی در تیرماه 1400 برگزیده شد و سپس مراحل انجام این پروژه بینالمللی آغاز گردید که تا آذر ماه 1400 ادامه داشت.
رئیس جهاددانشگاهی واحد اصفهان افزود: این پروژه با بررسی اسناد تاریخی و کتابخانهای، مصاحبه، تولید نقشه و استفاده از عکسهای هوایی، پس از شناسایی و تحلیل مهمترین ویژگیهای قنات به عنوان یکی از حیاتیترین عناصر کالبدی شکل گرفته در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی ایران و ساز و کار آن، به اهمیت نقش قنات در ایجاد و بقای مناظر فرهنگی در سکونتگاههای مناطق کویری استان اصفهان با استفاده از روش ترکیبی پرداخته است.
ژیانپور ادامه داد: این مطالعه به بررسی قنات "مون" اردستان به عنوان تنها قنات دو طبقه جهان و یکی از شاهکارهای علم مهندسی در قدیم که در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است، پرداخته و در نهایت پس از شناسایی عوامل تهدیدکننده در پایداری قنات، توصیهها و راهکارهای اجرایی در زمینه مدیریت این عنصر کلیدی در منظر فرهنگی ارائه شده است.
وی ادامه داد: نتایج حاصل از این پروژه طی 4 جلسه به صورت ماهانه با حضور استادان و مشاوران علمی گروه آلمانی به صورت آنلاین و به زبان انگلیسی ارائه شد. نتیجه نهایی پروژه در قالب یک مقاله و دو سخنرانی توسط تیم پژوهشی جهاد در دوره 7 روزه که در دانشکده فضایی دانشگاه دورتموند آلمان برگزار شد، تکمیل و منتشر شد. نتایج حاصل از این پروژه در قالب کتاب، توسط موسسه دآآد در دست انتشار میباشد.
این پروژه نخستین پروژه بینالمللی معاونت پژوهشی است که موفق به دریافت حمایت مالی (Found) موسسه دآآد (DAAD) آلمان شده و کلیه هزینههای طرح از جمله هزینه سفر و اقامت تیم پژوهش در کشور آلمان، از محل حمایت مذکور تامین گردیده است.
نظر شما :