با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی؛
وبینار «مرگ در زمینهای فرونشسته» برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، وبینار «مرگ در زمین های فرونشسته» بررسی فرونشست زمین در اصفهان با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی چهارشنبه ۲۴ آذر ماه ساعت ۱۶ برگزار می شود.
سالهاست که در عین خشکسالیهای گسترده و پیوسته در کشور که به گفته وزیر نیرو در ۵۲ سال اخیر بیسابقه بوده، «فرونشست زمین» بر شدت این بحران افزوده است، چنان که رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی میگوید: این وضعیت برای همه استانهای کشور به جز گیلان و مازندران در حال وقوع است و این دو استان نیز در آینده نزدیک با آن مواجه خواهند شد.
فرونشست یک از چالش هایی است که در کشور کمتر مورد توجه قرار می گیرد طی این پدیده سطح وسیعی از زمین به صورت قائم و رو به پایین جا به جا خواهد شد. حفر گسترده چاههای آب غیرمجاز، برداشت بیرویه آب از سفرههای زیرزمینی و خالی شدن لایههای تحتانی همزمان با کاهش حجم آب، باعث ایجاد نوعی خشکسالی مصنوعی شده و فرونشست را در دشتهای بسیاری سبب شده است.
از ۶۰۶ دشت موجود در کشور بیش از ۳۰۰ دشت ممنوعه است و این دشتها در وضعیت قرمز قرار دارند و بقیه نیز شرایط مناسبی ندارند. استان اصفهان یکی از استانهای بحرانی در مساله فرونشست زمین است و نرخ فرونشست زمین در دشتهای استان ۱۵ تا ۱۸ سانتیمتر در سال گزارش شده است.
خشک شدن رودخانه زایندهرود و هشدارهایی که در سال های گذشته در خصوص برداشت بی رویه و مدیریت نادرست منابع آبی و آبخوان های استان داده شد همگی نادیده گرفته شده اند و اکنون اصفهان با زلزلهای خاموش به نام فرونشست زمین مواجه شده است که سبب ایجاد شکافها و فرونشستهای بسیاری در مناطق مسکونی، خیابان ها و حتی آثار تاریخی آن شده است تا جایی که سازمان زمین شناسی کشور اصفهان را پرمخاطرهترین منطقه و نماد فرونشست ایران میداند. فرونشست به درون بافت شهری اصفهان نفوذ کرده است و سیستمهای شهرسازی، جادهای، حمل و نقلی، زیرساختها و جان شهروندان نیز با خطر روبه رو شده است. این پدیده در استان اصفهان که به لحاظ فرهنگی و تاریخی بسیار مهم قلمداد می شود همچناندر حال گسترش است.
اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی منابع آب ایران با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی و انجمن علمی علوم و مهندسی آب دانشگاه شهید باهنر کرمان در نشستی مجازی با حضور مهدی زارع استاد پژوهشگاه زلزله و حمید سرخیل دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه خوارزمی به بررسی علل وقوع این پدیده در اصفهان، بررسی وضع موجود و آسیب ها و چالش های پیش رو خواهد پرداخت.
علاقه مندان می توانند از طریق لینک https://roytab.ir/isfahansubsidence
اقدام به ثبت نام کرده و به صورت آزاد و رایگان در وبینار شرکت کنند.
نظر شما :