دکتر حمیدرضا حاجیبابایی:
ایسنا یکی از پرسابقهترین و موفقترین خبرگزاریهای کشور است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان، دکتر حمیدرضا حاجیبابایی در آئین گرامیداشت بیستمین سالگرد افتتاح خبرگزاری ایسنا منطقه همدان که امروز انجام شد، با بیان اینکه ایسنا یکی از پرسابقهترین و موفقترین خبرگزاریهای کشور است، اظهار کرد: بنده در طول خدمت خود بیشترین مصاحبه را با این خبرگزاری داشتهام.
وی با اشاره به اینکه رسانهها حلقه واسط مردم و مسئولان باشند، تصریح کرد: ذات و نهاد خبرگزاریها اطلاعرسانی است و باید خبرگزاریها را به شکلی هدایت کنیم که حلقه واسط و معتمد مردم و مسئولان باشند.
دکتر حاجیبابایی یادآور شد: شرط اینکه خبرگزاریها معتمد مردم باشند این است که خبرگزاریها حزب نباشند اما متأسفانه یک آسیب کشور ما این است که خبرگزاریها و رسانهها نقش حزب را بازی میکنند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از شرایط لازم خبرگزاریها این است که در هر زمینهای خبرنگاران تخصص لازم را داشته باشند اما با توجه به اینکه از پشتوانه مالی برخوردار نیستند، محدودیت دارند.
نماینده همدان با بیان اینکه ارتباط خوب با مسئولان و مردم از دیگر ویژگیهای رسانههاست، عنوان کرد: باید کلاننگری و جامعنگری در خبرگزاری و رسانه وجود داشته باشد به طوریکه لازم نیست هر خبر درستی را بگوییم.
وی با تأکید بر اینکه باید وقت کشور را به سمتی ببریم که افرادی مشغول به کار شوند نه اینکه کشور را به حاشیه ببریم، اظهار کرد: جای مطالبه وعدههای مسئولان در خبرگزاریها خالی است تا بدین ترتیب در این کشور کسی که فکر نکرده و برنامه ندارد، حرف نزند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد همدان نیز در این مراسم اظهار داشت: خبرگزاری ایسنا در ۱۳ آبان سال ۷۸ مجوز آغاز به کار گرفت و در ۱۶ آذر ماه فعالیت خود را با پیام مقام معظم رهبری بااین عنوان که "اخبار خوب، مفید و امید بخش را مخابره کنید"، آغاز کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد همدان دانشجویان را سرمایه های اصلی ایسنا معرفی و تاکید کرد: دانشگاه منشاء تولید نیروی انسانی در همه عرصه هاست و اگر تاکنون خبرگزاری دانشجویان ایران توانسته به عنوان یک منبع وثوق خبری در سطح کشوری و بین المللی قرار گرفته بخاطر حضور دانشجویان در این خبرگزاری بوده است.
اسدی افزود: خبرگزاری دانشجویان ایران توانسته ایفای نقش دانشگاهیان را در توسعه فضای رسانه ای کشور و ارتقای آگاهی های علمی، فرهنگی و سیاسی و اجتماعی و سایر عرصه ها بوجود آورده و حلقه واسط بین مسئولان، نخبگان و جامعه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: دانشجو صریح و شفاف پر تلاش و کم توقع است و شاید زبان گزنده ای داشته باشد اما درپس این گزندگی، صداقت و شفافیت و خیرخواهی نهفته است.
اسدی افزود:خبرگزاری دانشجویان توانسته بستر و زمینه ای بعنوان کارگاه آموزشی برای دانشجویان با رشته های تخصصی مختلف فراهم آورده بطوریکه این عزیزان بتوانند متناسب با رشته تحصیلی خود در سرویس های مختلف این خبرگزاری فعالیت کنند و بصورت عملی در تخصص خود مهارت لازم را کسب کرده و آمده ایفای نقش در عرصه های مختلف جامعه گردند.
رییس جهاد دانشگاهی واحد همدان اظهار داشت: خبرگزاری ایسنا بستر خوبی ایجاد کرده تا دانشجویان تمرینی برای مطالبه گری از مسئولان را داشته باشند و این مسئله باعث افزایش اعتماد به نفس در بین آنها می شود.
وی بیان کرد: در سال گذشته چهار هزار خبر در تلکس خبری ایسنا قرار گرفته که بیشترین اخبار در حوزه اجتماعی و اقتصادی بوده است.
اسدی افزود: خبرگزاری ایسنا در همه شهرستان ها خبرنگار دارد و هم اکنون ۲۰ دانشجو خبرنگار ایسنا هستند.
وی به فعالیت های ایسنا اشاره و عنوان کرد: حضور خبرنگاران این مجموعه در کمیته اطلاع رسانی همدان ۲۰۱۸، کسب رتبه در رزمایش محمدرسول الله(ص)، نشست های علمی و تخصصی مختلف با حضور مسئولان استانی بخشی از اقدامات خبرگزاری ایسنا است.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا نیز همچنین در این مراسم، با بیان اینکه دانشگاهیان باید در محیطی آرام فعالیت کنند، تصریح کرد: از نمایندگان و افراد تأثیرگذار میخواهیم محافل و دعواهای سیاسی را از وزارت علوم دور نگه دارند تا دانشگاهها بتوانند در فضایی آرام و با نشاط فعالیت کنند.
دکتر یعقوب محمدیفر ادامه داد: به طور قطع تغییرات پیوستهای که طی سالیان اخیر در وزارت علوم اتفاق افتاد، ضربات جبرانناپذیری به بدنه آموزش عالی کشور وارد کرده و همه ما هزینه این اتفاق را میدهیم و امیدواریم بیش از این هزینهای ندهیم.
وی با اشاره به تأثیر و نقش دانشجویان و جوانان در جامعه، بیان کرد: در حال حاضر باید بتوانیم از علم، ثروت ایجاد کنیم و این به جز اعتماد و فرصت دادن به دانشجویان محقق نمیشود.
رئیس دانشگاه بوعلیسینا با بیان اینکه ایسنا بهترین مکان برای بهکارگیری ایده و خلاقیت جوانان است، گفت: هر دانشجویی میتواند خبرنگار و هر ایدهای میتواند خبر باشد به طوریکه خبرگزاری ایسنا توانسته جایگاه بسیار خوبی در بین خبرگزاریهای بزرگ داشته باشد.
محمدیفر عنوان کرد: دانشجویان بدون هر گونه چشمداشت مادی با استفاده از خلاقیت بالای خود کارهای بزرگی را انجام میدهد و خوشحالیم که ایسنا شرایط مطلوبی را برای کسب تجربه جوانان فراهم کرده است.
وی خبرنگاری را یکی از مشاغل سخت و پراسترس دانست و اظهار کرد: استرسی که به یک خبرنگار وارد میشود، بسیار سخت و حساس است؛ در دنیای امروز این رسانهها هستند که به جامعه خط فکری میدهند و در تغییرات اجتماعی تأثیرگذار هستند.
وی در رابطه با راهاندازی خبرگزاری بسنا گفت: سالگذشته دانشگاه علامه طباطبایی و بوعلیسینای همدان اقدام به تأسیس خبرگزاری تخصصی کردند که خبرگزاری بسنا در دانشگاه بوعلی آغاز به کار کرده است و امیدواریم تا این خبرگزاری با ایسنا همکاری خوبی داشته باشند.
محمدیفر با بیان اینکه دانشگاهها بهترین فضا برای گردهمایی تمامی افکار گوناگون در قالب قوانین کشور است، مطرح کرد: وظیفه کارآفرینی نیز به تازگی به دانشگاهها واگذار شده است و این جز با داشتن برنامههای بلند و کوتاهمدت حاصل نمیگردد.
نظر شما :