رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور مطرح کرد:

آمادگی جهاددانشگاهی برای مشارکت جدی در عرصه قرآنی آذربایجان‌شرقی

۱۷ آذر ۱۴۰۰ | ۱۷:۴۹ کد : ۳۸۹۳۵ فرهنگی
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور با تأکید بر ظرفیت‌های متنوع جهاددانشگاهی در حوزه‌های مطالعاتی، ترویجی، آموزشی و حتی بین‌المللی در عرصه قرآن، آمادگی این نهاد را برای مشارکت با دستگاه‌های فرهنگی استان آذربایجان‌شرقی با محوریت سازمان جهاددانشگاهی استان اعلام کرد.
آمادگی جهاددانشگاهی برای مشارکت جدی در عرصه قرآنی آذربایجان‌شرقی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، محمدحسین حسنی رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا،  ۱۷ آذرماه، در چهارمین جلسه‌ شورای سیاست‌گذاری خبرگزاری ایکنا شعبه آذربایجان‌شرقی که با حضور امام جمعه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: فعالیت‌های قرآنی جهاددانشگاهی از سال ۱۳۶۲ آغاز شده است و فضای دانشگاه‌ها برای اولین بار توسط جهادانشگاهی قرآنی شد.

وی ادامه داد: برگزاری ۲۴ دوره مسابقات ملی دانشجویان از افتخارات این نهاد است و از سال ۱۳۸۵ مسابقات قرآنی دانشجویان مسلمانان جهان بر عهده جهاددانشگاهی قرار دارد که یک بار در سال ۱۳۸۹ افتخار میزبانی مسابقات نصیب استان آذربایجان‌شرقی شد.

حسنی افزود: اکنون خبرگزاری ایکنا در ۲۱ زبان زنده دنیا تولید محتوا می‌کند و تقریبا ۸۰ درصد از جمعیت کشورهای دنیا از محتوای معارف قرآنی خبرگزاری ایکنا استفاده می‌کنند؛ یکی از نکات مهم در خصوص تولید خبر به سایر دنیا این است که تعداد کمی از اخبار داخلی ما ترجمه می‌شود و درصد زیادی از اخبار تولید شده متعلق به هر کشور و منطقه خاصی است که توسط خبرنگار ایکنا در آن منطقه تولید می‌شود.

حسنی با بیان این که براساس آمارهای گوگل آنالیز، در بعضی از کشورها از جمله جمهوری آذربایجان و مخاطبان فرانسوی زبان، محبوبیت ایکنا از ایران بالاتر است، افزود: بعد از فیلترشدن «سحر تی‌وی» و خبرگزاری ایکنا، تنها کمتر ۱۰ درصد ریزش مخاطب روبه رو شدیم و همچنان کاربران، اخبار ایکنا را پیگیری می‌کنند.

مدیرعامل ایکنا تاکید کرد: سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور صرفا یک مجموعه رسانه‌ای خالص نیست و در حال حاضر دارای مرکز مطالعات، مرکز رشد و فناوری‌های قرآنی، مرکز مشاوره و ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی و یک استودیو مجهز شبیه به یک شبکه خبری داریم، به تولید محتوای چند رسانه‌ای می‌پردازیم.

وی اظهار کرد: مهمترین توصیه ما به استان‌ها عدم فراموشی علمای بلاد مختلف، شخصیت‌های قرآنی و تولید محتوا در خصوص شخصیت این بزرگواران است که به زبان‌های مختلف نیز ترجمه و بازنشر خواهد شد.

حسنی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ظرفیت‌های متنوع جهاددانشگاهی در حوزه‌های مطالعاتی، ترویجی، آموزشی و حتی بین‌المللی در عرصه قرآن آمادگی این نهاد را برای مشارکت با دستگاه‌های فرهنگی استان آذربایجان‌شرقی با محوریت سازمان جهاددانشگاهی استان اعلام کرد.

رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور گفت: رویکرد بین‌المللی جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و قرآنی، مستند به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است و مطالبه رهبر معظم انقلاب در خصوص تحقق تمدن نوین اسلامی است. اعتقاد داریم که تمدن نوین اسلامی، تنها با وحدت امت اسلامی در محور قرآن کریم شکل می‌گیرد.

 

جهاددانشگاهی در بومی سازی سند توسعه قرآنی آذربایجان‌شرقی نقش ایفا کند

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه تبریز اظهار کرد: یکی از مشکلات در ارتباط با فعالیت‌های قرآنی، وجود موازی‌کاری در سطح بالا است به‌طوری‌که وزارت ارشاد، سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هر کدام نهاد و سازمان مخصوصی برای فعالیت‌های قرآنی دارند که بودجه و اعتبار خاص خود را نیز دارد، اما هیچ کدام از این بودجه و اعتبارات به دلیل موازی‌کاری موجود، به درستی مصرف نمی‌شود.

وی با بیان این که امروز به برکت انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) فرهنگ قرآنی در کشور تغییر کرده‌است، گفت: قبل‌از انقلاب، قرآن را بیشتر در گورستان‌ها و یا در مراسم عقد خطبه عروسی می‌خواندند اما اکنون فرهنگ قرآنی در کشور حاکم شده و تعداد زیادی حافظان و قاریان قرآنی هستند که نه‌تنها برای استان و کشور بلکه در سطح جهانی افتخار آفرینی می‌کنند.

وی تاکید کرد: نهادی انقلابی مانند جهاددانشگاهی با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، می‌تواند در حوزه‌های مختلف آموزشی‌، پژوهشی و برخورداری از ظرفیت مجموعه‌هایی مثل خبرگزاری ایکنا که یک سازمان قرآنی است، این سند توسعه را در سطح استان بومی‌سازی کند.

 

امام جمعه تبریز در تشریح اهداف و اولویت‌های خبرگزاری ایکنا تاکید کرد: سرعت و دقت در انتشار اخبار، جلوگیری از افراط‌ و تفریط، رعایت صداقت و امانت‌داری در اخبار، جلوگیری از تنش‌های آسیب‌زا در افکار عمومی، تلاش در جهت تحقق فرهنگ قرآنی در ایران و جهان، سوق دادن جامعه به سمت فرهنگ و سبک زندگی قرآنی، تلاش برای مهجوریت زدایی از معارف قرآنی و شبهه زدایی جزو اهداف و اولویت های مهم خبرگزاری ایکنا باشد.

دکتر جعفر محسنی رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه، اظهار کرد: فعالیت‌های جهاددانشگاهی در بحث فرهنگی علاوه‌بر خبرگزاری ایسنا که یک خبرگزاری عمومی است و مرکز افکارسنجی ایسپا، شامل خبرگزاری بین‌المللی ایکنا نیز می‌شود که جزو خبرگزاری‌های برتر کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان این که شورای سیاست‌گذاری نقش زیادی در فعالیت‌های این خبرگزاری دارد، افزود: برگزاری نشست‌های تخصصی در مورد شهید آیت الله قاضی و شهید مدنی، حجاب و قیام ۲۹ بهمن از جمله فعالیت‌های خبرگزاری ایکنا به شمار می‌رود.

رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی در خصوص تدوین اطلس قرآنی توسط این سازمان نیز گفت: از سال ۱۳۹۴ پیشنهاد تنظیم اطلس قرآنی را داده‌ایم که تاکنون روی زمین مانده و هیچ سازمانی ما را حمایت نکرده و امیدواریم با توصیه‌های شما سازمان از ما حمایت کنند و بتوانیم این اطلس قرآنی را تهیه کنیم.

در پایان این جلسه احکام عضویت حجت‌الاسلام سید شهاب‌الدین حسینی، حجت‌الاسلام حسن شعبانی، حجت‌الاسلام یوسف خیری، مسلم اورنگی، رحیم وظیفه‌شعاع، میکائیل جمالپور و مجید باوردی به‌عنوان اعضای جدید شورای سیاست‌گذاری خبرگزاری ایکنا ـ شعبه آذربایجان‌شرقی توسط نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی اعطا شد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی فعالیت های فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی


نظر شما :