اعلام آمادگی جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی برای تامین برق سازمانها از طریق انرژی خورشیدی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر جعفر محسنی، رییس این سازمان، 23 اردیبهشت در جلسه هم اندیشی توسعه فعالیت های این نهاد با اشاره به تاسیس جهاددانشگاهی در 16 مرداد ماه سال 59 با فرمان امام راحل، اظهار کرد: جهاددانشگاهی مولود مستقیم انقلاب است که خوشبختانه روز به روز حمایت مقامات نظام از این نهاد بیشتر میشود.
وی با بیان این که جهاددانشگاهی استان در سه حوزه اصلی پژوهشی، آموزشی و فرهنگی متمرکز است، اعلام کرد: اخیرا بخشهای تجاریسازی، اشتغال و فناوری نیز به حوزههای فعالیت ما افزوده شده است؛ قبلا دورههای کارآفرینی فعال بود که باتوجه به نیاز جامعه، بخشهای تجاریسازی، اشتغال و فناوری در راستای اشتغالزایی و تجاریسازی ایدهها به حوزههای فعالیت سازمان اضافه شده است.
دکتر محسنی با بیان این که در حوزه پژوهش در سه حوزه درمان و پزشکی، فنی و مهندسی (انرژِیهای تجدید پذیر و خورشیدی) و علوم انسانی (پژوهشکدهی توسعه و برنامهریزی) فعالیت میکنیم، گفت: جهاددانشگاهی استان از سال 65 با تاسیس یک آزمایشگاه، فعالیتش در بخش درمان را آغاز کرده و هم اکنون بر اساس نیازهای جامعه، آن آزمایشگاه به دو بخش بزرگ مرکز درمان ناباروری و مرکز پزشکی متشکل از آزمایشگاه تشخیص طبی و طب کار تقسیم شده و در حال تاسیس کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت به این مجموعه هستیم.
رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، هم چنین به فعالیت مرکز درمان ناباروری نیز اشاره کرد و گفت: خدمات ارایه شده در مرکز درمان ناباروری منطبق با استانداردها و علوم و تکنولوژی جهانی است و علاوه بر آن به منظور تشخیص ناهنجاری های جنین قبل از انتقال به مادر تجهیزات ویژه ای خریداری شده است که شمالغرب وجود ندارد.
وی با بیان این که پژوهشکده توسعه و برنامهریزی جهاددانشگاهی تنها پژوهشکده شمال غرب کشور است که در حوزه علوم انسانی فعال میباشد، تاکید کرد: این پژوهشکده در حال اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم است.
دکتر محسنی با اشاره به این که استفاده از انرژیهای تجدید پذیر مورد توجه همگان است، تصریح کرد: خوشبختانه همکاران ما اولین بار در کشور نیروگاه پرتابل عشایری را تولید کردند و اخیرا با توسعه مرکز نیروگاه 100 کیلو مگاواتی در اهواز راه اندازی شده و در حال مذاکره جهت ایجاد نیروگاه 30 مگاواتی هستیم.
رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی با بیان این که طبق مصوبه هیات دولت سازمان ها باید 20 درصد برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کنند افزود: جهاددانشگاهی آمادگی خود را در این زمینه برای همکاری با سازمان ها اعلام می کند.
وی در ادامه با بیان این که در حوزه آموزش به صورت دورههای کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت میکنیم، اظهار کرد: دورههای آموزشی بلندمدت توسط دانشگاه علمی کاربردی و دورههای کوتاه مدت توسط مرکز آموزش جهاددانشگاهی ارایه میشود و عمده آموزشهای ما مهارت محور است.
دکتر محسنی، هم چنین با اشاره به اقدامات جهاددانشگاهی استان در حوزه فرهنگی، افزود: خبرگزاری ایسنا و ایکنا زیر نظر معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی فعالیت کرده و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) نیز یکی دیگر از مراکز تحت نظر معاونت فرهنگی میباشد که اخیرا ایسپا توانست ۴۸ ساعت قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، با دقت ۹۹ درصد نتایج انتخابات را درست پیشبینی کند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، بیان کرد: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برنامههای متعددی علاوه بر این سه مرکز اجرا می کند که از جمله آن ها برگزاری مناظرات دانشگاهی است.
استفاده از انرژیهای تجدید پذیر برای مقابله با بحران آب
دکتر نجف قراچورلو، سرپرست معاونت پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی استان با اشاره به فعالیتهای معاونت پژوهشی این سازمان اظهار کرد: در حوزه پزشکی فعالیت سازمان جهاددانشگاهی در زمینه درمان ناباروری و آزمایشگاه های تخصصی و فوق تخصصی است؛ و همچنین راه اندازی کلینیک طب پیشگیری و ارتقای سلامت از دیگر فعالیتهای این سازمان در حوزه پزشکی است که امیدواریم در سال جاری به بهره برداری برسد .
وی، گفت: زمانی که پروژه هایی را اجرا می کنیم صرفا اجرای پروژه را در اولویت قرار نمی دهیم، بلکه خوداکتفایی نظام را نیز دنبال کرده و فعالیت ها را با سمت اشتغالزایی پیش می بریم .
قراچورلو، ادامه داد: برنامه آتی این سازمان تبدیل پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی به یک پژوهشگاه و ایجاد یک پژوهشکده در حوزه فناوری با رویکرد انرژی های نو و همچنین پژوهشکده ای در بخش پزشکی به عنوان پشتیبانی کننده علمی و توسعه درمان ناباروری است .
رییس پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی، با اشاره به افزوده شدن نام جهاد دانشگاهی به بند (ز) تبصره ( ۹) بودجه سال جاری، اضافه کرد: برخورداری این بودجههای پژوهشی میتواند در راستای اضافه شدن بر فعالیتها و برای رفع مشکلات و پروژه های تحقیقاتی موثر باشد.
وی، اظهار کرد: با عنایت به رسالت جهاددانشگاهی در زمینه رفع نیازهای پژوهشی- آموزشی و همچنین نیاز روز افزون کشور به اجرای تحقیقات برنامهریزی شده و هدفمند، معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در سال 1388 اقدام به صدور مجوز موافقت اصولی پژوهشکده توسعه و برنامهریزی کرده است.
قراچورلو، ادامه داد: این پژوهشکده در سه گروه پژوهشی شامل گروه توسعه پژوهشی جامعه شناسی، توسعه مدیریت و برنامه ریزی منطقه ای فعالیت می کند که تا کنون بیش از ۶۰ پروژه تحقیقاتی و تولیدی را از بدو شروع فعالیت خود به سرانجام رسانده است.
رییس پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی توضیح داد: برخی از این پروژه ها در قالب شبکه برنامه گروه ها قرار دارد که به جای پرداختن به کارهای پراکنده، هر گروهی یک برنامه سه ساله را دنبال کرده و پروژههایی به شکل تولید، تعریف کرده است و نهایتا بعد از سپری شدن مدت زمان شبکه برنامه به یک دانش فنی و قطبیت خواهد رسید که دستگاه های اجرایی میتوانند با پرداخت ۵۰ درصد هزینه های پروژه، همکاری مشترکی را با پژوهشکده شروع کنند .
نظر شما :