نشست مشترک رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با رییس دانشگاه لرستان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی لرستان، نشست مشترک رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی به همراه رییس و معاون فرهنگی واحد با رییس دانشگاه لرستان و مسوول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان برگزار شد.
۴۶۰ گروه در باشگاه حامیان محیط زیست عضو هستند
در این نشست دکتر مهدی عباسی اظهار کرد: سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی تشکیلات دانشجویی جهاد هست و هرآنچه که مسوولیت جهاددانشگاهی در حوزه دانشجویی وجود دارد در این سازمان اتفاق میافتد، بنابراین موظف به شبکه سازی دانشجویان در سراسر کشور هست.
وی تصریح کرد: ماموریت اصلی ما رشد و توانمندسازی دانشحویان در گام دوم انقلاب اسلامی بوده که این ماموریتی است که مجموعه جهاددانشگاهی برعهده سازمان دانشجویان گذاشته است.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اظهار کرد: در تعاملات و ارتباطاتی که با مراکز، نهادها و وزارتخانهها از جمله وزارتخانههای علوم، بهداشت و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها داریم بر روی این مسئله خیلی بحث شد و ماموریت سازمان دانشجویان به عنوان شبکه رشد و توانمندسازی دانشجویان در گام دوم انقلاب اسلامی مورد تائید قرار گرفت.
عباسی اضافه کرد: در این راستا مجموعه فعالیتهای که در سازمان دانشجویان به لحاظ تنوع و گستردگی فعالیتها اتفاق میافتاد مثال زدنی است شاید به جرات میتوان گفت که کمتر نهادی را در دانشگاه داشتیم که با این گستردگی در حوزه دانشجوی در حال فعالیت است.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین رویدادهای که در سازمان دانشجویان برنامهریزی و در سراسر کشور در حال اجرا هست مسابقه ملی مناظرات دانشجویان ایران است.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی ادامه داد: بعد از دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها، جهاد دانشگاهی اولین نهادی بود که به فرمایش ایشان لبیک گفت و در سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی رویداد مسابقات مناظره دانشجوی طراحی و اجرا شد.
عباسی عنوان کرد: این مسابقات در حال حاضر آنقدر گسترده شده و با استقبال خوب دانشجویان مواجه هست که بیش از ۷۰۰ تیم در هر دوره در دانشگاههای مختلف سراسر کشور ثبت نام میکنند و به صورت لیگ کشوری برگزار میشود.
وی اظهار کرد: این مسابقان مراحل دانشگاهی، استانی و ملی دارد و تیمی که به مرحله ملی میرسد گاهی بیش از ۴۰ تا مسابقه داده است.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی تصریح کرد: یکی از دیگر از حوزههای که به آن ورود جدی داشتهایم بحث توسعه کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها است و ما به واسطه اشتغالی که در بحث مناظرات دانشگاهی داشتیم کمتر به خود کرسیهای آزاداندیشی پرداختهایم و این آسیبی است که در همه دانشگاهها متاسفانه آموزش عالی ما وجود دارد و این خواسته رهبری متاسفانه مغفول مانده است.
عباسی اظهار کرد: خیلی تلاش جدی از نهادهای مسئول برای بحث کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها نکردهاند اگر اقدامی هم اتفاق افتاده عموما نمایشی بوده است و خواسته اصلی رهبری که باید به یک جنبش نرمافزاری منجر میشده، اتفاق نیفتاده است.
وی اضافه کرد: در سازمان دانشجویان این مهم را بهصورت جدی شروع کردهایم و خیلی منتظر ماندیم دیگران این را به دوش بکشند و جلو ببرند دیدیم اتفاقی نمیافتد دو سه سالی هست که خود ما بحث کرسیهای آزاداندیشی را در دانشگاهها را جلو میبریم.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بیان کرد: یکی از دیگر از حوزههای فعالیت ما محرومیتزدایی است شاید قبل از اینکه در بسیج دانشجویی بحث اردوهای جهادی را شروع کنند ما دبیرخانهای را در سازمان دانشجویان تحت عنوان دبیرخانه محرومیتزدایی مهرباران شکل گرفت و الگوی اولیه اردوهای جهادی شد و بعد توسعه داده شد.
عباسی با بیان این که در حال حاضر همکاری خوبی بین سازمان دانشجویان و معاونت بسیج دانشجویی وجود دارد، افزود: تفاهمنامههای خوبی داریم و در راستای اردوهای دانشجوی و پویشهای متعدد دانشجوی توسط دانشجویان برنامهریزی و اجرا میشود در واقع آنچه در سازمان دانشجویان اتفاق میافتد ما بستر را شامل؛ فضا، امکانات و حمایتهای لازم را ایجاد میکنیم که دانشجویان بر حسب علایق و نیازها و استعدادهای خود فعالیت میکنند.
وی با بیان این که در حوزه فعالیت سازمان دانشجویان شبکه ملی حامیان محیط زیست فعالیت میکند که به آن باشگاه حامیان محیط زیست میگوییم، اظهار کرد: در این باشگاه در حال حاضر بیش از ۴۶۰گروه و کانون دانشجوی از سراسر کشور عضو و در قالب یک شبکه ملی در حال فعالیت هستند.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با اشاره به این که حوزه فعالیت بسیار گسترده است، تصریح کرد: اندیشکده دانشجوی مطالعات سیاست گذاری که یک حرکت جدیدی بوده که در سازمان دانشجویان شروع شده و در قالب کارگروههای دانشجویان بر حسب رشتههای تخصصی آنها سازماندهی میشوند و با رویکرد سیاستگذاری به مسایل کشور میپردازند.
عباسی بیان کرد: سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خیلی پتانسیل دارد که فضاهای دانشجویی را به سمت مسئله محوری حرکت بدهد، تمام تلاش ما این است که در حوزههای مختلف که دانشجویان در سازمان دانشجویان در حال فعالیت هستند آن مطالعات و رشته علمی را حتی در قالب پایان نامهها در کنار مسائل کاربردی کشور قرار بدهیم و فاصله بین علم و اجرا را با استفاده از توان و پتانسیل دانشجویان کم کنیم.
وی اضافه کرد: این کار در اغلب استانها اتفاق افتاده و خیلی به حل مسائل آن استانها کمک کرده است.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی بیان کرد: اگر بتوانیم توان دانشجوی را در کنار بقیه نهادهای که در حال فعالیت هستند و بسیج دانشجویی و تشکلهای مختلف که فعالیت میکنند را به عرصه بیاوریم.
عباسی ادامه داد: یکی از و ویژگی که ما داریم این است که خیلی درگیر مسائل سیاسی نمیشویم و سعی میکنیم در فضای علمی دانشجو را نگه داریم اگر این توانها در کنار هم قرار بگیرد میتواند به حل مشکلات استانها و کشور کمک کند.
وی اظهار کرد: اگر بشود فضای در حد مقدورات در اختیار سازمان دانشجویان استان لرستان قرار بگیرد قول میدهیم که کمک به توسعه فعالیتها و هم تجهیز فضای که در نظر گرفته شده، کمک شود تا بتوانیم فعالیت سازمان دانشجویان را در جهاد دانشگاهی لرستان هم بیش از آنچه که هست گسترش دهیم.
دانشجویان متولی سیاستگذاری حوزههای اجتماعی در جامعه هستند
ناعمه علینژاد، مدیر شعب سازمان دانشجویان کشور نیز در ادامه اظهار کرد: ظرفیتهای عظیمی در قشر دانشجو وجود دارد.
وی با بیان این که دانشجویان آیندهسازان این مملکت هستند، ادامه داد: جمعیت بسیار زیادی از جوانان کشور دانشجو هستند. مدیر شعب سازمان دانشجویان کشور با تاکید بر توانمندسازی دانشجویان، گفت: ضرورت دارد یک فضایی در سطح کشور و استانهای مختلف مهیا شود تا دانشگاههای بومی به لحاظ علمی و اجتماعی نگاهی با محوریت توسعه سرمایهاجتماعی و انسانی در کشور
اتفاق بیفتد.
مدیرشعب سازمان دانشجویان کشور اضافه کرد: این مهم نیازمند این است که در رویکرد مدیریتی مدیران و مسئولان کشور به ویژه روسای دانشگاهها، در سطح مدیریتی نسبت به منابع انسانی و دانشجویان نخبه توجه ویژهای شود.
علینژاد بیان کرد: در فضایی در حال حرکت هستیم که دانشگاهها متولی پرورش و تربیت دانشجویان است و ناخودآگاه یک مسئولیت جدیدتری به دانشجو واگذار شده که آنان متولی سیاستگذاری حوزههای اجتماعی باشند.
وی ادامه داد: کارآفرینی و نوآوریهای اجتماعی و اشتغال نیاز ضروری جامعه جوان است.
مدیرشعب سازمان دانشجویان کشور خاطرنشان کرد: سلیقه فرهنگی نسل جوان متناسب با شرایط جدید ممکن است روی فرهنگ کشور، استان و خانواده تاثیرگذار باشند.
علینژاد تصریح کرد: در این راستا دانشگاه نقش بسیار خطیری دارد و ضرورت دارد کهنگاه مسئولین به دانشجویان، نگاهی سرمایهای باشد چراکه آنان آینده ساز انقلاب و مملکت هستند.
فعالیتهای فرهنگی خوبی در لرستان انجام شده است/ جهاد دانشگاهی منشاء اثر در استان
همچنین در ادامه دکتر امین سلاحورزیان، رییس جهاددانشگاهی لرستان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد عمومی غیردولتی فعالیت خود را در ۱۳۵۹ به دستور امام راحل آغاز کرد و این نهاد در لرستان در سال ۸۲ تاسیس شده است.
وی ادامه داد: محور فعالیتهای جهاددانشگاهی در سه حیطه آموزش، پژوهش و فرهنگ است.
رییس جهاددانشگاهی لرستان گفت: این نهاد در کنار دانشگاه و مراکز آموزش عالی قرار دارد و جدای از دانشگاه نیستیم که امید میرود این زنجیره و فعالیتهایی که در جهاد دانشگاهی لرستان در حال انجام است با وجود مراکز عالی و دانشجویان محقق شود.
سلاحورزیان افزود: در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان، فعالیتهای دانشجویی انجام میشود که این فعالیتها مختص یک یا دو دانشگاه نیست بلکه از تمام دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی و دانشجویان علومپزشکی، دانشگاه لرستان، علمی کاربردی، آزاد و پیام نور دعوت میشود که در فعالیتهای مختلف فرهنگی شرکت کنند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون فعالیتهای فرهنگی خوبی در استان انجام شده و جهاد دانشگاهی توانسته منشاء اثر در لرستان باشد.
ظرفیت مباحث فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان بسیار بالاست
حجتالاسلام دکتر حبیب حاتمی کنکبود، مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز گفت: جهاد دانشگاهی در برگزاری کلاسهای آموزشی، مهارتی و پودمانی ظرفیت بالایی دارد.
وی بیان کرد: اگر جهاددانشگاهی به ماموریت خود عمل کرد آن زمانی است که کف بازار و اصناف و مردم از برکات این نهاد انقلابی استفاده خواهد کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان در خصوص مرکز درمان ناباروری جهادد انشگاهی لرستان گفت: این مرکز ظرفیت بالایی دارد و مردم میتوانند از آن استفاده کنند.
حاتمی کنکبود با تاکید براینکه نگاهم نسبت به جهاددانشگاهی نگاهی با ظرفیت بالاست، عنوان کرد: معتقدم که این نهاد که لفظ جهاد روی آن است با بار معنایی دقیق است.
وی با بیان اینه مراکز آموزش عالی استان میتوانند نقش خوبی در لرستان ایفا کنند، اضافه کرد: نه تنها در حوزه فرهنگی بلکه در زاویههای مختلف باید با جهاددانشگاهی وارد بحث شویم.
حاتمی کنکبود تصریح کرد: ظرفیت مباحث فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان بسیار بالاست.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه ظرفیت نهاد رهبری دانشگاههای لرستان برای بسترسازی است، بیان کرد: برای همه کسانی که گره علمی دارند نه تنها در بحثهای فرهنگی بلکه در مباحث پژوهشی استان، نهاد میتواند کمک حال باشد.
حاتمی کنکبود با تاکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی به کمک جهاددانشگاهی لرستان بیایند، گفت: مراسمی ترتیب داده شود تا با حضور نماینده ولیفقیه در لرستان، استاندار استان، رئیس مراکز آموزش عالی لرستان جلسهای تشکیل و از همه زوایا از ظرفیت جهاد دانشگاهی استان برای توسعه لرستان بهرهمند شویم.
جهاددانشگاهی، جهاد مبتنی بر علم و منطق برای توانمندسازی کشور
دکتر علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان هم در ادامه بیان کرد: با استناد به آیات قرآن کریم و رهنمودهای مقام معظم رهبری (حفظهالله تعالی)، به این نکته اشاره کرد که همیشه در هر جایگاهی که هستیم در حال جهاد هستیم.
نظری اظهار کرد: وجود واژهی جهاد در عبارت «جهاد دانشگاهی»، نشان از اهمیت فرهنگ جهاد در دانشگاه دارد.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران هم بر مبنای همین مفهوم جهاد و فرهنگ اسلامی، شکل گرفت. جهاد همراه مسئولیتپذیری انسان است.
این مسئول گفت: جهاددانشگاهی یعنی تربیت انسانهای مجاهد و مسئولیتپذیر؛ جهاد دانشگاهی همواره چه در دوران دفاع مقدس و چه در دوران بعد از دفاع مقدس، نقش مهمی در ترویج فرهنگ جهاد و توانمندسازی اقشار مختلف جامعه بهویژه دانشجویان داشته است؛ همچنین همیشه کارآفرینی نیز مورد توجه جهاد دانشگاهی بوده است.
سرپرست دانشگاه لرستان بیان کرد: رویکرد جهاددانشگاهی تحقق شعار تکیه به خود است و این همان توانمندسازی و اقتصاد مقاومتی است که باعث توانمندشدن بیش از پیش کشور میشود.
وی افزود: همه ما که دانشگاهی هستیم باید جهادی، فکر کنیم؛ یعنی تفکر علمی و منطقی مبتنی بر مسئلهمحوری داشته باشیم؛ در این مسیر برای موفقیت امور بایستی با همه سازمانها و ادارات تعامل داشته باشیم تا بتوانیم با همکاری همدیگر به پیشرفت همهجانبه و مبتنی بر عدالت برسیم؛ تعامل هم نباید شعاری باشد بلکه میبایست براساس تعریف شاخصهای معین و چارچوبمند باشد؛ ما هم از گسترش همکاریهای دوجانبه کاملاً استقبال میکنیم.
نظر شما :