رییس جهاددانشگاهی فارس:

توانمندی جهاددانشگاهی به واسطه حاکمیت تفکر بسیجی است

۳۰ آبان ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۶ کد : ۳۸۲۴۱ عمومی
رییس جهاددانشگاهی فارس با اشاره به حاکمیت تفکر بسیجی بر ارکان این نهاد، عنوان کرد: در جهاددانشگاهی علی‌رغم مشکلات موجود، اما نگاه جهادی و بسیجی چرخ توانایی و ظرفیت‌های این نهاد را فعال نگه داشته است.
توانمندی جهاددانشگاهی به واسطه حاکمیت تفکر بسیجی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، دکتر مظاهر بابایی یکشنبه ۳۰ آبان در آیین گرامیداشت هفته بسیج که در مجتمع جهاددانشگاهی شیراز و با حضور رییس بسیج ادارات سپاه فجر فارس برگزار شد، ضمن تبریک این هفته، بیان کرد: از روزی که نهاد جهاددانشگاهی تاسیس شد ابتدا بسیجی بودیم و بعد جهادگر.

وی با بیان این که در اساسنامه و فرهنگ جهاد، رویکرد بسیجی جدای از جهاد و جهادگری نیست، تصریح کرد: بسیج واژه‌ای کوتاه اما دارای مفاهیم عمیق است و امروز همه افراد صاحبنظر در حوزه‌های مختلف مدیریتی و عقیدیتی بر این باورند که این فرهنگ می‌تواند در همه ابعاد ‌سازنده باشد.

رییس جهاددانشگاهی فارس افزود: امروز پس از گذشت چهار دهه از انقلاب، مشاهده می‌کنیم که همچنان بسیج به عنوان یک تشکل حرف برای گفتن دارد، چرا که نگاه بسیج به نظام و انقلاب و دین، یک نگاه کامل و جامع است.

بابایی ادامه داد: برخلاف این که تصور می‌شد بسیج تنها در صحنه‌های نبرد و دفاعی حضور دارد اما امروز حضور بسیج در همه سطوح و هرجایی که نیاز به خدمت باشد، ملموس است.

وی با اشاره به سخن رهبرمعظم انقلاب مبنی بر این که «یکی از شاخصه‌های مهم بسیجی بودن، داشتن بصیرت است»، گفت: این بصیرت و دانش بسیجی است که مشخص می‌کند باید کی و کجا حضور داشته باشد.

رییس جهاددانشگاهی فارس تصریح کرد: بسیجی بودن صرفا عضو یک پایگاه و حوزه بودن نیست، بلکه بسیجی به نگاه و تفکری است که وجود دارد.

بابایی انقلابی بودن را از دیگر شاخص‌های یک بسیجی عنوان کرد و گفت: بسیجی برای خدمت منتظر دعوت کسی نمی‌ماند.

وی با بیان این که امروز هم نگاه و تفکر بسیجی لازم است، گفت: اگر همت و تلاش و نگاه بسیجی همواره وجود داشته باشد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

رییس جهاددانشگاهی فارس همچنین بیان کرد: جهاددانشگاهی یکی از مجموعه‌های برگرفته از انقلاب است که با نگاه بسیجی در حوزه‌های آموزشی، علمی و فرهنگی و آموزش برای رفع نیازهای جامعه وارد میدان شد.

بابایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حالی که امروز جامعه غرب به این رسیده که ارزشمندترین و گرانترین عامل برای یک سازمان منابع انسانی آن سازمان است، اما چهل سال پیش این فرهنگ و نگاه با تشکیل بسیج چند میلیونی توسط امام(ره) به منصه ظهور رسید.

وی تاکید کرد: اگر همه تجهیزات و منابع مالی در اختیار یک سازمان باشد اما منابع انسانی توانمند وجود نداشته باشد، قابل انکار نیست که آن سازمان موفق نخواهد بود و این یک عنصر غیرقابل رقابت است.خوشبختانه نمونه‌های بازر این سازمان‌ها، جهاددانشگاهی است که در حوزه‌های مختلف حرف‌های زیادی در سطح کشور و منطقه دارد.

رییس جهاددانشگاهی فارس ابراز امیدواری کرد که وارثان خوبی برای شهدای هشت سال دفاع مقدس، مدافعین حرم و سلامت باشیم و گفت: امید است در شمار بسیجیان واقعی باشیم و صره را از ناصره تشخیص دهیم.

بابایی عاملی که موجب رشد بسیج شده را احساس مسئولیت نسبت به وظایف دانست و بیان کرد: خوشبختانه در مجموعه جهاد این رویکرد وجود دارد.

رییس جهاددانشگاهی فارس مجدد ابراز امیدواری کرد که با بصیرت، دانش، تعهد و نگاه انقلابی گام‌های پیشرفت مستحکم تر از قبل برای کشور برداشته شود.

 

 

بسیجی بودن به ثبت نام در تشکیلات بسیج نیست

رییس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر فارس نیز با بیان این که بسیجی بودن به ظاهر و ثبت نام در تشکیلات مقاومت بسیج نیست، گفت: هر کسی که دلش برای ایران بسوزد، بسیجی است و نیازی نیست که حتماً در سازمان بسیج اسم و پرونده‌ای داشته باشد.

سرهنگ پاسدار جواد قناعتی تصریح کرد: وقتی می‌خواهیم از مکتب بسیج و بسیج صحبت کنیم باید بدانیم که بسیج بسیار فراتر از تعاریف امثال ماست.

وی با تأکید بر این که مجموعه بسج باید پایگاه همدلی و انس و محل رجوع همه عزیزان باشد، گفت: در بسیج ادارات همه کارکنان با هر سلیقه و نگاه و گرایشی باید بسیج را مأمن خود بدانند و در این مکتب اجازه خط کشی به کسی داده نمی‌شود.

رییس سازمان بسیج ادارات و کارکنان سپاه فجر با تأکید بر این که بسیجیان پیرو مکتب حاج قاسم هستند، گفت: اگر بخواهیم دائم خط کشی کنیم و بگوییم فلانی چپ است یا راست، این اصولگراست یا او اصلاح طلب، یا این بدحجاب آن یکی باحجاب است، پس چه کسی را می‌خواهیم نگه داریم. اینها درس‌هایی است که مکتب حاج قاسم به ما داده است.

قناعتی با بیان این که مکتب حاج قاسم مکتب ارزشمندی است و ما شاگردان و پیروان آن هستیم، گفت: مکتب شهید سلیمانی جهانی شده است و برای ما افتخار است کسانی که تاکنون شاید حاج قاسم را ندیده‌اند اما در قلب خود نسبت به ایشان عشق دارند و در زمانی که خبر شهادتشان را شنیدند چه افراد بسیاری به پهنای صورت اشک ریختند. این همه عشق و ارادت قطعاً نشئت گرفته از اخلاصی است که حاج قاسم داشت زیرا هر جا که برای خدا کار کنیم، خدا دل‌ها را نسبت به ما متحول می‌کند.

وی با یادآوری این که در یک تحقیق دانشگاهی درباره مکتب حاج در بعد نظامی، شخصیتی، اعتقادی، سیاسی، مدیریتی، اقتصادی و غیره را مورد بررسی قرار دادیم، برخی از ویژگی‌های این شهید بزرگوار را برشمرد و گفت: از مهم‌ترین ویژگی‌های ایشان، بحث رفتاری فردی و ارتباط مؤثر با همکاران و رفتار شغلی و سبک زندگی بود.

قناعتی با ذکر این نکته که ذکر این مباحث همگی بیان خوبی‌ها و امر به معروف است، عنوان کرد: در بعد رفتاری حاج قاسم قاطعیت، وجود روحیه جوانی، هوش و ذکاوت را به خوبی می‌توانیم مشاهده کنیم. البته باید بدانیم که منظور از جوان بودن حتماً به سن و سال نیست بلکه به عملکرد است به عنوان مثال وقتی رهبر معظم انقلاب در سال گذشته بحث دولت جوان حزب‌اللهی را مطرح فرمودند برخی‌ها تعبیر کردند که منظور ایشان به سن و سال است اما ایشان فرمودند حاج قاسم با 65 سال سن جوان بود و اگر 10 سال دیگر هم زنده بود من ایشان را همان پست نگه می‌دشتم.

این مدرس دانشگاه، تدبیر، اراده، انگیزه، شجاعت، صداقت و خودشناسی را از دیگر ویژگی‌های مکتب حاج قاسم برشمرد و گفت: بحث خودشناسی بسیار مهم است، اگر کسی خود را نشناسد، قطعاً خدا را هم نمی‌تواند بشناسد. هر کسی که به ذات الهی می‌خواهد پی ببرد حتماً باید به خالق دقت کند. کسی که به خالق دقت کند می‌تواند بفهمد که خدا چه آفریده است.

قناعتی اظهار کرد: خداوند همه انسان‌ها و مخلوقات را آفریده است و وقتی انسان را آفرید به خودش تبریک گفت. در هیچ جای دیگری پیدا نمی‌کنیم که خداوند به خودش تبریک گفته باشد به جز در خلقت انسان زیرا انسان خلیفةالله و جانشینش در زمین است اما آیا متوجه هستیم که خداوند چه چیزی را خلق کرده و چه رسالتی به عهده ما گذاشته است.

رییس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر فارس به آیات سوره هم عصر اشاره کرد و افزود: خداوند در این سوره قسم یاد می‌کند که متوجه اهمیت موضوع شویم و تأکید می‌کند که انسان‌ها در خسران هستند یعنی اصل سرمایه آن‌ها که زمان و عمر است از بین می‌رود به جز کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده‌اند اما آیا اینها به تنهایی کافی است؛ خیر، خداوند از ما نمی‌خواهد که تنها به عبادت بپردازیم بلکه باید بدانیم عبادت جز خدمت به خلق نیست.

وی همچنین اهمیت عمل صالح را یادآور شد و گفت: برخی‌ها می‌گویند دلت پاک باشد اما مصداق عمل صالح چیزدیگری است و قطعاً باید به دنبال آن باشیم.

 

قناعتی در ادامه برخی دیگر از ویژگی‌های مکتب سلیمانی را برشمرد و افزود: یکی از نکاتی که حاج قاسم داشت، پرهیز از مردم گریزی بود. ایشان در سفری به شیراز داشت در مراسم مرحوم آیت‌الله حائری در حرم مطهر شاهچراغ(ع) شرکت کرد و به محض این که دیدند که جایگاه مردم و مسوولان جداست، راهشان را کج کرده و زنجیرها را جدا کردند و در میان مردم نشستند. آن هم در یک مراسم عمومی که هیچ بازرسی نشده بود و چک و خنثی در کاری نبود.

این مدرس دانشگاه با بیان این که ملاک‌ جلب توجه حاج قاسم، مسئولیت نبود، گفت: حاج قاسم آن کسانی که به چشم دیده نمی‌شدند را می‌دید. در گلزار شهدای شیراز به توجه دختران دانش‌آموز عکس‌العمل نشان می‌داد و خط کشی در میان افراد جامعه انجام نمی‌داد.

وی با تأکید بر اینکه وظیفه بسیجیان خدمت به مردم و تأمین امنیت است چه کسی از ما خوشش بیاید یا نیاید، گفت: وظیفه ما به عنوان بسیج نوکری و خدمت به مردم است و حق نداریم با دید جداسازی مردم نگاه کنیم. در مجموعه بسیج همه قابل احترام و ستایش هستند.

قناعتی همچنین بر ضرورت پرهیز از منت‌گذاری زبانی بر مردم، انتظار قدردانی و تشکر، اعمال قدرت بر ارباب رجوع تأکید کرد و خواستار گسترش سرمایه اجتماعی و توجه به نقش مردم و مردم‌محوری، برتری خاص مردم بر خودشان در مجموعه بسیج شد و گفت: به عشق مردم و رضایت خالق که در ادامه آن رضایت مردم است، باید فعالیت کنیم. هرکسی که برای خدا باشد خدا همه چیز را برای او قرار می‌دهد و اینها همگی در مکتب حاج قاسم وجود دارد.

رییس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر فارس در پایان سخنان خود، از مجموعه جهاددانشگاهی قدردانی و آن را مجموعه‌ای پویا و سرزنده توصیف کرد که تلاش زیادی برای ارائه خدمت به مردم و رفع نیازمندی‌های کشور دارد.

 

 

 

کلیدواژه‌ها: روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس