رونمایی از سیستم حذف بخارات روغن توربین/ ساخت پژوهشگران جهاددانشگاهی خوزستان
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، با چرخش توربینهای نیروگاه و تولید برق قسمتی از انرژی مصرف شده در اثر اصطکاکهای مکانیکی به گرما تبدیل شده و از روغن برای کم کردن اصطحکاک استفاده میشود که این عمل موجب بخار شدن قسمتی از روغن شده و محیط مسدود کارگاه نیروگاه را مسموم میکند که جهت جلوگیری از این کار، بخار روغن به فیلتر الکترواستاتیکی هدایت میشود.
با ورود بخار روغن به محفظه جرقهزن الکترواستاتیکی، بخار روغن باردار شده و به دیواره محفظه چسبیده و در اثر نیروی وزن به سمت مخزن جمع آوری روغن هدایت میشود.
رحیم امیری معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی خوزستان در آیین رونمایی از سیستم حذف بخارات روغن توربین سد و نیروگاه مسجدسلیمان که 18 آذر برگزار شد، با بیان اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان تمرکز ویژهای بر ساخت تجهیزات صنعتی دارد، اظهار کرد: در این راستا تقریبا همه پژوهشها در پژوهشکده تکنولوژی تولید را به سمت پژوهشهای کاربردی بردیم تا منجر به ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت شود.
وی تصریح کرد: دستگاهی که امروز رونمایی شد، کاملا توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی خوزستان ساخته شده است؛ این دستگاه نمونهای از توان پژوهشگران و متخصصان پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی است که امیدواریم بازوی قدرتمندی برای صنعت باشد.
امیری در خصوص مزیتهای فنی این دستگاه بومی در مقایسه با دستگاه خارجی، گفت: عملکرد این دستگاه از نمونه مشابه خارجی که یک نمونه بهینهای در دنیا محسوب میشود، بهتر است و در صنایع مختلف قابل استفاده است.
معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی خوزستان در خصوص هزینه این دستگاه نسبت به دستگاه خارجی، بیان کرد: هزینه این دستگاه تقریبا یک چهارم دستگاه خارجی است و امیدواریم از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.
سیستم بومی حذف بخارات روغن توربین بهتر از نمونه خارجی است
فرزاد جونعلی وند، معاون فنی و مهندسی سد و نیروگاه مسجدسلیمان نیز در این آیین اظهار کرد: واحد پژوهش سد و نیروگاه مسجدسلیمان طی دو تا سه سال اخیر رویکرد جدیدی اتخاذ کرده و با دانشگاه ارتباط مستقیم برقرار کرده است. با اتخاذ این رویکرد می توانیم مشکلاتی که در صنعت وجود دارد را در قالب پروژه های پژوهشی به محیط های دانشگاهی ببریم و از توان محیط پژوهشگران دانشگاهیمان حداکثر استفاده را کنیم.
معاون فنی و مهندسی سد و نیروگاه مسجد سلیمان تشریح کرد: در این راستا چند پروژه تعریف کردیم که یکی از مهمترین آنها منجر به محصول پژوهشی سیستم جاذب بخارات روغن ژنراتور شد که یکی از نیازهای اصلی سیستم ژنراتور بود. این دستگاه طی یک پژوهش یکساله با کمک جهاد دانشگاهی خوزستان انجام و بومیسازی شد.
جونعلیوند گفت: این محصول نه تنها در سد و نیروگاه مسجدسلیمان و شش نیروگاه دیگر خوزستان بلکه برای همه نیروگاه های برق آبی کشور که ژنراتور دارند، کاربرد دارد و دستاورد خوبی است. این دستگاه چند ماه تست شده است و در مقایسه با دستگاه خارجی عملکرد و کیفیت بهتری دارد و از این محصول رضایت خوبی داریم. همچنین هزینه آن نسبت به دستگاه خارجی به صرفه تر است.
مهدی سراجی عضو هیات علمی گروه پژوهشی شیمی جهاد دانشگاهی خوزستان نیز در این مراسم اظهار کرد: این پروژه با کمک همکاران صنعت در پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان انجام شد. پیش از این دستگاه مورد نیاز از کشور سوئد وارد می شد که اکنون نمونه آن ساخته و بومیسازی شده است و به گفته همکاران این دستگاه از نظر فنی کارایی بالاتری از نمونه خارجی دارد.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی شیمی جهاد دانشگاهی خوزستان گفت: این دستگاه موجب کاهش خروج ارز از کشور میشود. همچنین هزینه این دستگاه 40 درصد کمتر از نمونه خارجی است و تمام قطعات آن در کشور وجود دارد و می توانیم دستگاههای مورد نیاز صنایع مختلف کشور را متناسب با نیازشان طراحی و نصب کنیم.
سراجی بیان کرد: نمونه خارجی دستگاه یک نمونه یونیک است که متناسب با شرایط چندان قابل تغییر نیست در حالی که ما می توانیم این دستگاه را متناسب با شرایط هر صنعت دوباره طراحی کنیم زیرا دانش فنی آن بومی سازی شده است.
نظر شما :