عضو هیات علمی این پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اظهار کرد:

درمان آترواسکلروز با داروهای گیاهی

۲۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۳:۵۹ کد : ۳۸۱۷۴
آترواسکلروز یک اصطلاح کلی برای ضخیم‌شدن و سفتی دیواره سرخ‌رگ است؛ به عبارت دیگر هنگامی‌که عروق و رگ‌ها حالت ارتجاعی خود را ازدست می‌دهند و گاهی قطر عروق تغییر می‌کند. این بیماری در شریان‌های متوسط و بزرگ ایجادمی‌شود. شایع‌ترین نوع آن تصلب شرایین می‌باشد که سختی دیواره سرخرگ‌ها به سبب وجود پلاک‌های چربی و کلسترول با چگالی پایین ایجاد می‌گردد.
درمان آترواسکلروز با داروهای گیاهی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر سعیده ممتاز مدیر گروه فارماکولوژی و طب کاربردی و عضو هیات علمی این پژوهشکده با اشاره به این که آترواسکلروز یک بیماری خاموش است که در طول زمان وخیم‌تر می‌شود، بیان کرد سخت شدن رگ‌های ما بخشی اجتناب‌ناپذیر از فرایند پیری است و این اتفاق در بعضی از افراد زودتر از بقیه ایجاد می‌شود. با این حال، حقیقت این است که با افزایش سن، شریان‌ها سخت‌تر می‌شود، بنابراین مهم است که برای درمان آرترواسکلروز اقدام شود.

ممتاز افزود: دیابت، افزایش وزن، افراط در مصرف غذاهای چرب، بیماری‌های عفونی، تنش‌های عصبی، کلسترول و تری گلیسیرید و فشار خون بالا از عوامل موثر در ایجاد و پیشرفت این بیماری می‌باشند.

وی علائم این بیماری را پارگی‌های شریانی و خونریزی مغزی، حملات آنژین آپوپلکسی، فلج، زوال عقل، درد عضلانی هنگام ورزش دانست و گفت: در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب، جلوگیری از افزایش وزن، ورزش و به‌طور کلی داشتن سبک زندگی سالم می‌توان از ایجاد و پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.

این عضو هیات علمی اظهار کرد: گیاهان دارویی متعددی در این زمینه مورد آزمایش قرار گرفته‌اند از جمله گیاه دم‌اسبی علاوه بر خواص ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدان و ضدعفونی‌کننده این گیاه، مزایای زیادی در درمان مشکلات مرتبط با آترواسکلروز دارد. همچنین لیمو به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی یکی از مفیدترین داروهای طبیعی در این بیماری است. لیمو باعث جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول خوب (HDL)، کاهش کلسترول بد (LDL) و بهبود گردش خون می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رز ماری یک داروی طبیعی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و از آنجایی که مسئول بهبود گردش خون است، مزایای زیادی برای افراد مبتلا به آرتروسکلروز دارد.

دکتر ممتاز در پایان به خواص زردچوبه و سیر در درمان این بیماری اشاره کرد و گفت: زردچوبه به علت خواص ضد التهابی، به کاهش کلسترول کمک می‌کند و سلامت قلبی عروقی را بهبود می‌بخشد؛ بنابراین، از قلب محافظت و مفاصل را پاک می‌کند. سیر نیز به علت خواص ضد انعقادی آن، برای بهبود گردش خون عالی است. با توجه به محتوای آلیسین آن، به کاهش فشار خونِ بالا کمک می‌کند و عملکرد عروق خونی را بهبود می‌بخشد.

کلیدواژه‌ها: پژوهشکده گیاهان دارویی پژوهشی


نظر شما :