برپایی نمایشگاه دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان همدان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی همدان، نمایشگاه دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان همدان با حضور مدیر کل امور بانوان استانداری همدان، معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، رییس و معاونین جهاددانشگاهی استان و مدیران دانشگاه جامع علمی و کاربردی همدان و جمعی از پیشرانان طرح ملی مشاغل خانگی برپا شد.
علی کلانترنیا رییس جهاددانشگاهی استان همدان گفت: در این نمایشگاه دستاوردهای متقاضیان و پیشرانان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان در حوزه های فرش، تابلو فرش، چرم، سفال و سرامیک، مینا کاری، خیاطی (رودوزی های سنتی)، کیک و شیرینی و ... در معرض نمایش عموم قرار گرفت.
کلانترنیا با بیان این که متاسفانه به دلیل شرایط کرونا، امکان حضور نمایش محصول پیشرانان بیشتر در این نمایشگاه وجود نداشت افزود: طرح مشاغل خانگی به عنوان یکی از ظرفیتها در حوزه اشتغال در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفت، در استان همدان فراتر از تصور و با توجه ظرفیتهای بومی خوبی که وجود داشت از این طرح استقبال شد.
وی با اشاره به این که اجرای این طرح به همت جهاددانشگاهی در حال انجام است، توضیح داد: این طرح در سطح ملی انجام شد تا کنون در بین 31 استان 20 هزار فرصت شغلی پایدار، 450 شبکه ایجاد شده است، همچنین 200 برند ثبت شده، هزار فروشگاه و 16 هزار اطلاع رسانی در این زمینه صورت گرفته است.
کلانترنیا با اشاره به اتمام دورههای آموزشی، بیان کرد: در حال حاضر از سهمیه 2 هزار و 100 نفری برای اتصال به بازار حدود 600 نفر در همدان به بازار متصل شدهاند.
در حاشیه برگزاری نمایشگاه مصطفی قربانفر معاون اشتغال اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان همدان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نمایشگاه، اظهار کرد: اکثر پیشرانان حاضر در این نمایشگاه مشکلی در حوزه بازار نداشتند و از تسهیلات مشاغل خانگی بهره مند شده اند و همانطور که پیشتر نیز عنوان شد پشتیبانان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در اولویت دریافت وام هستند.
قربانفر ادامه داد: مهمترین مشکل در حوزه مشاغل خانگی، بازار است که در صورت نبود بازار مناسب برای پیشرانان، اشتغال پایدار نیز اتفاق نخواهد افتاد.
این مقام مسوول ادامه داد: در راستای اجرا این طرح، جهاددانشگاهی در اولین گام اقدام به آموزش و توانمند سازی متقاضیان کرد، گام بعدی فراهم نمودن بازار کار برای این افراد است که برگزاری این نمایشگاه بستری مناسب جهت تحقق این مهم می باشد.
وی عنوان کرد: نمایشگاه هایی از این دست که محصولات حوزه مشاغل خانگی را در معرض نمایش می گذارد، دستاورد متقاضیان و نیروهای کار افراد پیشران است که از طریق این افراد در نمایشگاه به فروش می رسد که این همان اتصال به بازار است.
ربیعه علیمحمدی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان، در پی بازدید از نمایشگاه اظهار کرد: یکی از نکات مثبت طرح مشاغل خانگی که با همکاری خوب جهاددانشگاهی و ارتباط و همافزایی با سایر دستگاهها صورت گرفت بیمه شدن این بانوان در طرح بیمه روستایی و مشاغل است.
وی افزود: بیمه شدن این افراد پشتوانه خوبی برای ادامه و پیشرفت مشاغل خانگی در سطح استان است.
علیمحمدی تصریح کرد: با توجه به حضور گسترده زنان در اجتماع برای هر قشر از این بانوان مشکلاتی وجود دارد، در حال حاضر مهم ترین شناسایی شده که از سوی دفتر امور بانوان استانداری ارایه شده حمایت از اشتغال دختران تحصیل کرده در سطح کارشناسی ارشد و دکتری است. تا ورودی دانشگاهها متناسب با نیاز جامعه صورت بگیرید و از طرفی این بانوان در کنار تحصیلات آکادمیک دانشگاهی تجربه لازم را در حرفه مورد نظر به دست بیاورند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان گفت: یکی از اقدامات خوب در حوزه اشتغال بانوان که طی دو سال اخیر به آن توجه شد اجرای طرح مشاغل خانگی بود که از سوی جهاددانشگاهی و با همکاری دستگاههای دیگر کلید خورد. استاندارد مشاغل خانگی در سال 98 ایجاد شد به این صورت که برای بانوان با تعداد کمتر از 5 نفر که در منزل خود میتوانند تولیداتی را راهاندازی کنند مجوز صادر میشود.
علیمحمدی ادامه داد: افراد دارای مجوز مشاغل خانگی این توانایی را دارند که درخواست استاندارد داده و با دریافت ایزو حتی صادرات انجام دهند.
وی با اشاره به طرح قبلی یعنی توانمندسازی 158 بانوی همدانی که از سوی جهاددانشگاهی انجام شد، بیان کرد: در زمینه آموزش به بانوان زیر دیپلم مشکلی وجود ندارد اما در طرح جدید که درگیر آن هستیم و ویژه افراد تحصیل کرده و با تخصص خاص هست مشکلاتی وجود دارد که باید برای این افراد متخصص شغل ایجاد کرد.
نظر شما :