«زباله های زندگی بخش» و درمان ۸۰ بیماری خونی و غیر خونی
ذخیره سازی بالغ بر ۸۱۰ نمونه خون بند ناف نوزادان در استان سمنان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سمنان، رییس جهاددانشگاهی سمنان نیز گفت: پتانسیل درمان بیش از ۸۰ بیماری خونی و غیر خونی با استفاده از سلولهای بنیادی وجود دارد و با این حال می توان گفت که هر بیماری که آسیب سلولی داشته باشد از طریق سلولهای بنیادی درمان می شود.
حسن رهایی از ذخیره سازی بالغ بر 810 نمونه خون بند ناف نوزادان در نمایندگی خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی این استان خبر داد.
وی با اعلام این خبر گفت: علی رغم شرایط بحرانی شیوع کرونا در کشور، تعداد موارد ذخیره سازی خون بند ناف در سالجاری با رشد قابل توجهی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو بوده است.
رییس جهاددانشگاهی سمنان با اشاره به فعالیت 8 ساله نمایندگی خون بند ناف جهاددانشگاهی در استان سمنان اشاره کرد و افزود: این نمایندگی از سال 1392 تا کنون در جهاددانشگاهی استان در حال خدمت رسانی است و تا کنون بالغ بر دو هزار و 500 مراجعه و بیش از 810 نمونه از استان سمنان در بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی ذخیره سازی شده است.
رهایی با تأکید بر اینکه خدمات ذخیر سازی خون بند ناف نوزادان در تمام شهرستان های استان ارائه می شود، ادامه داد: با توجه به برخورداری نمایندگی از نیروی مجرب در زمینه ژنتیک، مهمترین وظیفه این نمایندگی طلاع رسانی، جمع آوری، ارتباط خوب و مستمر با جامعه و ارسال نمونه خون بندناف خانواده های متقاضیان است.
وی بیان کرد: ارائه مشاوره پزشکی و اطلاع رسانی در خصوص کاربردها و مزایای سلول های بنیادی خون بندناف به مراجعین محترم، برگزاری دوره های آموزشی پیرامون فواید ذخیره سازی خون بندناف برای مادران باردار و زوجین، برگزاری جلسات توجیهی برای کارمندان ادارات دولتی و اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی و پخش بروشورهای آموزشی و ارائه خدمات مشاوره حضوری در تمامی مطب های زنان زایمان و مطب های رادیولوژی از مهمترین اقدامات دفتر نمایندگی استان سمنان بوده است.
رییس جهاددانشگاهی سمنان همچنین از امکان ارائه تسهیلات بانکی مناسب به متقاضیان ذخیره سازی خون بند ناف در استان سمنان خبر داد و گفت: کسب عناوین نمایندگی برتر در کشور در سال 97، مدیر نمایندگی خون بند ناف برتر کشور در سال 95، بیشترین درصد رشد نمونه های فریز شده در سال 95 و بیشترین درصد رشد ثبت قراردادهای اینترنتی در کشور در سال 98 از جمله موفقیت ها و عناوین کسب شده توسط نمایندگی خون بند ناف جهاددانشگاهی استان سمنان در سطح کشور است.
مدیر نمایندگی خون بند ناف جهاددانشگاهی سمنان نیز از ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان به عنوان زباله های زندگی بخش نام می برد و معتقد است: پس از تولد کودک در بند ناف و جفت مقداری خون باقی می ماند که عموماً به عنوان ضایعات بیمارستانی دور ریخته می شود اما این خون سرشار از سلول های بنیادی است.
محیا موسوی تأکید کرد: سلول های بنیادی امکان تبدیل به سه نوع سلول های خونی شامل گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها را دارند و قادرند تا در ساخت انواع سلول های دیگر مشارکت داشته باشند.
نحوه ذخیره سازی خون بند ناف
وی در رابطه با روند و نحوه ذخیره سازی خون بند ناف عنوان کرد: مادران باردار از هفته 34 بارداری می توانند جهت ذخیره سازی خون بندناف اقدامات اولیه را انجام دهند، با مراجعه حضوری به دفاتر جهاددانشگاهی در استان سمنان و یا از طریق مراجعه به سایت www.rsct.ir به صورت اینترنتی درخواست خود را ثبت نمایند و کارشناسان این مرکز بصورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به متقاضیان هستند.
مدیر نمایندگی خون بند ناف جهاددانشگاهی سمنان افزود: کارشناسان این مرکز در زمان تولد نمونه خون بندناف را بلافاصله بعد از تولد نوزاد از جفت جداسازی کرده و در کمتر از ۲۴ ساعت به بانک خون بندناف رویان تهران منتقل می شود و بعد از جداسازی سلول های بنیادی از خون بندناف، این سلولها در تانک های ذخیره سلول قرار داده می شود.
این کارشناس ارشد مهندسی ژنتیک ادامه داد: تانک های ذخیره سلول های بنیادی حاوی نیتروژن مایع است که می تواند برودت سلول ها را تا منهای ۱۹۶ درجه و برای مدت طولانی حفظ کند.
نظر شما :