با معرفی برگزیدگان؛
بیست و هشتمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی و نوزدهمین جشنواره ملی پایان نامه سال به کار خود پایان داد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی و نوزدهمین جشنواره ملی پایان نامه سال امروز 24 آبان ماه با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی این نهاد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رستمی رییس نهاد رهبری در دانشگاهها، دکتر داداش پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر احمد وند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر شاه پسند معاون آموزشی سازمان فنی و حرفهای کشور، رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب ادبیات ایران، دکتر فکری مدیرکل سیاستگذاری معاونت فرهنگی وزارت علوم و دکتر حامد علی اکبرزاده رییس سازمان انتشارات برگزار شد.
این مراسم به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی در سالن علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
برنامههای جامع درازمدت کشور در گردشهای سیاسی تغییر نکند
دکتر حمیدرضا طیبی در این مراسم اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حوزه توسعه علم و فناوری دو هدف عمده را دنبال می کند، یکی اقتدار اقتصادی دانش بنیان که منجر یه سعادت دنیوی و رفاه مردم و سعادت اخروی همراه با عدالت است و دیگری اقتدار دفاعی و نظامی است.
وی با طرح این سوال که چرا در اقتدار دانشبنیان نظامی و دفاعی موفق بودهایم، اما در بحث اقتدار اقتصادی دانشبنیان موفق نیستیم و یا موفقیتهای ما محدود است؟ گفت: زیرا اقتدار دفاعی و نظامی یک فرماندهی واحد دارد، فرماندهی که نگاه بسیار روشنی به بحث علم و فناوری دارد و در جریانهای سیاسی کشور به هیچوجه برنامههایش عوض نمیشود. مقام معظم رهبری فرماندهی کل قوا را برعهده دارند و به شدت به دنبال توسعه علم و فناوری در این حوزه هستند. همچنین به خاطر امنیت به این موضوع معمولا نگاه اقتصادی هم نمیشود.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در بحث تحقق اقتصاد دانشبنیان من مقصر را سیاستمداران میدانم، زیرا دانشگاه ما تولید علم انجام داده است و نشان داده میتواند علم را به فناوری تبدیل کند، اما سیاستگذاران این حوزه را چندان جدی نگرفتهاند؛ زیرا احزاب قویای در کشور نداریم که صاحب برنامه باشند و در اهداف و مسایل ملی کشور به یک توافق نسبی رسیده باشند. متأسفانه گروههای سیاسی در هیچ مسالهای با هم توافق ندارند و بر سر هر چیزی مشکل داریم و این باعث میشود بهطور طبیعی گردش سیاسی معمولا برنامهها صفر شوند و مسئولان هم تغییر میکنند.
وی افزود: هر دولتی که میآید برای بهبود وضعیت کشور تلاش می کند، اما چیزی که ما در کشور مشکل داریم آن است که در تعاریف برنامههای کشور نیاز به برنامههای جامع درازمدت و هماهنگ عمل کردن نهادهای مختلف داریم که جامع و درازمدت باشد و در گردشهای سیاسی برنامهها تغییر نکند.
دکتر طیبی به مناسبت این که رهبر معظم انقلاب حکم اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی را صادر کردند، اظهار کرد: یک شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم که سه ماموریت بسیار مهم و استراتژیک را رهبری به این شورا واگذار کردهاند؛ یعنی تحول در حوزههای آموزش، علم و فناوری و فرهنگ که جزء زیرساختهای اصلی پیشرفت در همه کشورها هستند. تا کنون سه سند نوشته شده اما موفق به اجرا نشده؛ دلیل آن این است که دولتها شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان سیاستگذاری که مدنظر مقام معظم رهبری است، قبول ندارند.
رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: دولتها به دلیل اتکا به درآمد نفتی به این موضوع توجه ندارند و میخواهند هم سیاستگذار عالی باشند و هم برنامهریز ، هم مجری و هم ناظر باشند که امکانپذیر نیست. امام بزرگوار و رهبر عظیمالشان شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان شورایی متشکل از نخبگان خارج از بدنه دولت با حضور دولت تعبیه کردهاند و این شورا باید تقویت شود که بتواند هم سیاستگذاریها خود را خوب انجام دهد و هم خوب نظارت کند و با تغییرات سیاسی برنامهها تغییر نکند و نگذارد برنامهها منحرف شود.
دکتر طیبی با تاکید بر اینکه ساختارها را داریم و باید از ساختارها استفاده شود، اظهار کرد: امیدواریم در دولت آقای دکتر رئیسی که توجه ویژهای به شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد این نهاد بتواند نقش سیاستگذارانه خود را در توسعه علمی فناورانه، توسعه فرهنگی و آموزشی کشور به خوبی ایفا کند، هم خوب روی برنامه ها تجدید نظر کرند و بعد هم نظارت بر حسن اجرا همکاری لازم را داشته باشد. اگر لازم است دولت تغییراتی داشته باشد، آن نظرات را ارایه بدهد و از این ساختار که ساختار بسیاردرستی است، استفاده کند یعنی مجموعه نخبه گی که بتواند برنامه پیشرفت کشور را برنامه ریزی کند که امیدوارم در دوره جدید این موضوع تحقق پیدا کند.
وی ادامه داد: ما در جهاد دانشگاهی تلاش کردیم در حوزه توسعه فرهنگی و علمی و فناورانه اثبات کنیم کشور پتانسیل انجام کارهای بزرگ علمی و فناورانه را دارد. همانطور که ثابت هم کرده ایم که کشور میتواند در مرز علم و فناوری حرکت کند. در حوزه فرهنگی ساختارسازی خوبی انجام شده است که همین جشنواره نمونه آن است. کسی که کار خوب علمی انجام می دهد باید معرفی و تشویق شود تا بتواند از دستاوردهای فناوارنه آن بهتر استفاده شود.
کتاب مهمترین و ماندگارترین محصول فرهنگی است
در ادامه دکتر عیسی علیزاده بیان کرد: کتاب به عنوان بخشی از صنعت نشر، مهمترین و ماندگارترین محصول فرهنگی است که در توسعه فرهنگ و تمدن بشری نقش به سزایی دارد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی افزود: از جمله پر مخاطب ترین برنامه های معاونت فرهنگی این نهاد در سال های اخیر جشنواره کتاب و پایان نامه سال دانشجویی است. استمرار سالانه و تداوم این برنامه توأم با استقبال دانشجویان صاحب قلم و اثر آفرین نشان از اهتمام و جدیت دبیرخانه در حمایت و توجه به حوزه تألیف و پژوهش دارد.
وی ادامه داد: این در حالی است که متأسفانه سرانه مطالعه در کشور در جایگاه مطلوبی نیست و همچنین بسیاری از پایان نامه های دانشجویی با هدف حل مسایل و مشکلات کشور تدوین نمی شود. بنابراین دغدغه اصلی متولیان این برنامه توجه به مباحث کاربردی در حوزه علم و تحقیق است.
دکتر علیزاده تصریح کرد: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در تلاش است تا ضمن ارایه موضوعات کاربردی و مسأله محور با حمایت از دانشجویان نقش کوچکی در ترویج فرهنگ تالیف و مطالعه و حل معضلات کشور داشته باشد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: دبیرخانه جشنواره ضمن اهتمام به این مسأله از بسیاری از برگزیدگان این جشنواره ها در دوره های پیشین به عنوان عضو شورای سیاستگذاری، داور و یا همکار بهره مند می شود.
وی در ادامه به بیان پیشنهادات خود در جهت هر چه بهتر شدن دوره های آتی این جشنواره افزود: حمایت از تشکیل اتحادیه و باشگاه دانشجویان مؤلف و کتابخوان، جهت دهی مطالعاتی به سلیقه مخاطبان با معرفی و حمایت از تألیفات فاخر، استفاده از تجربیات دانشجویان برگزیده کتاب و پایان نامه سال در برگزاری، سیاستگذاری و انتخاب آثار برتر، توجه به حوزه ترجمه در کنار تألیف و برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب های منتشر شده، تقویت و توجه بیشتر به بخش بین الملل در سال های آتی، حمایت مالی از دانشجویان نو تألیف و تلاش در جهت تبدیل پایان نامه های دانشجویی به کتاب و توجه بیشتر به حوزه علوم انسانی و تالیفات کاربردی دانشجویان در سایر حوزه ها پیشنهادهایی هستند که می تواند در جهت هر چه بهتر شدن دوره های آتی این جشنواره به آن ها توجه کرد.
برگزاری نخستین دوره جایزه بین المللی کتاب سال دانشجویان جهان اسلام تا سال آینده
در ادامه دکتر حامد علیاکبرزاده رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی و دبیر بیست و هشتمین دوره کتاب سال دانشجویی و نوزدهمین جشنواره ملی پایاننامه سال بیان کرد: امسال نیز مانند سال گذشته گرفتار شیوع کرونا بودهایم، اما علیرغم این موضوع و کاهش بخشهای مختلف استقبال خوبی از جشنوارهها انجام شد.
وی در رابطه با آثار ارسال شده به این دو جشنواره گفت: دبیرخانه جشنوارهها ۶۰۲ کتاب و ۵۲۸ پایاننامه دریافت کرد و پس از داوری در ۴ مرحله، ۱۵ اثر در کتاب سال و ۱۴ اثر در پایاننامه سال به عنوان برتر انتخاب شدند. امسال بخش بین الملل به جشنواره اضافه شد و ۲۵ کتاب و ۴۵ پایاننامه از کشورهای چین، روسیه، بلغارستان، آلمان، استرالیا و.. دریافت کردیم که از این میان در بخش پایاننامه یک نفر از چین و یک نفر از روسیه به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند.
رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی ادامه داد: نویسندگان و پژوهشگران جوان ما از پیشکسوتان علمی چیزی کم ندارند و اگر به تاریخ فرهنگی خودمان نگاهی کنیم میبینیم بسیاری از نویسندگان آثار فارخر خود را در جوانی نوشتهاند؛ ابوعلیسینا «شفا» را در ۳۵ سالگی و سهرودی کتاب «حکمت اشراق» خود را در ۳۳ سالگی نوشته است. اگر میخواهیم ابوعلیسیناها، ابوریحانها و خواجهنصیرها داشته باشیم باید توجه ویژهای به نویسندگان جوان که امروز در این برنامه حضور دارند، داشته باشیم.
وی با بیان این که حسرت به دل ماندهایم که بعد از برگزاری جشنوارهها از نهادهای مرتبط با ما تماس بگیرند و بگویند که می خواهیم از فلان پایاننامه یا کتاب حمایت میکنیم، افزود: دکتر طیبی با حضور در برنامه کتاب و پایاننامه سهدقیقهای پایاننامههایی را که مرتبط با برنامههای جهاد بود یادداشت میکردند اما دستگاههای دیگر چنین کاری نمیکنند و امیدوارم با تغییر فضای دولت، وزارت علوم، وزارت بهداشت و وزارت ارشاد به این مساله توجه نشان دهند.
دکتر اکبرزاده تاکید کرد: جهاددانشگاهی امروز در عمل یکی از مهمترین متولیان کتاب و کتابخوانی در دانشگاه های کشور است که نشانه آن برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی، جشنواره پایاننامه سال، کنفرانس پژوهشهای نشر، انتشار بیش از ۶۰۰ عنوان کتاب در سال و برنامههای است.
وی تصریح کرد: امیدواریم با حمایت وزارت علوم، وزارت بهداشت و وزارت ارشاد تا سال آینده نخستین دوره جایزه بین المللی کتاب سال دانشجویان جهان اسلام را استارت بزنیم.
کمک جشنواره پایان نامه دانشجویی به ارتقای دانش در کشور
در ادامه داداشپور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویی نیز در سخنانی با تقدیر از جهاددانشگاهی که این جشنواره عظیم رادر 19 سال گذشته دنبال کردند تا امروز به این مرحله رسیده است، گفت: امیدوارم این تلاش ها در دوره های مختلف منجر به یک جریان علمی هدفمندی که به ارتقای دانش در کشور کمک کند.
وی افزود: اساس از اول انقلاب اسلامی که ما شاهد شکل گیری یکسری از نهادها بودیم 3 نهاد مقدس جهاددانشگاهی، جهاد سازندگی و کمیته امداد شک گرفت. اگر هر یک از نهادها را با هم مقایسه کینم جهاددانشگاهی به معنا بود که بتواند در حوزه سیاست های علمی و دانشی کشور نقش خود را ایفا کند. اگر این روند را شما دنبال کنید متوجه می شوید که جهادانشگاهی وظیفه خود را خوبی انجام داده است.
وی با تاکید بر این که تولد انقلاب اسلامی با جهاد علمی و جهاددانشگاهی شروع شد، دربارهی مشکلات ساختاری پژوهشهای کاربردی و نبود اتصال میان دانشجویان و پژوهشگران با جریانهای علمی و کاربردی گفت.
مطالعه و کتابخوانی تابلوی تمام عیار فرهیختگی
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با تشکر از جهاددانشگاهی به جهت توجه به فضا و موضوعاتی که مورد غفلت قرار گرفته اند، گفت: با برگزاری این جشنواره ها امیدوارم شاهد آثار ارزشمندتر و پر برکتی در جامعه و فضای علمی کشور باشیم.
وی افزود: مطالعه و کتابخوانی یک نشان و تابلوی تمام عیار از میزان فرهیختگی در حال جامعه و بالندگی آن است. نمی شود جامعه پویایی را در نظر گرفت که بدون مطالعه مراجعه به کتاب باشد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری بیان کرد: می توانیم موضوع مطالعه را به عنوان نشانه، دماسنج و تب سنج از سلامت و آینده دار بودن یک جامعه تلقی کنیم.
وی ادامه داد: کار جهاددانشگاهی پیدا کردن کارهای خوب و ارایه آن به مخاطبانی است که در این حوزه به دنبال آن هستند و یکی از آثار این جشنواره ها کار ترویجی در آن حوزه است.
از برنامه های این مراسم می توان به پخش کلیپی در یابود اهل قلمی که از دنیا رفتهاند کسانی چون آیتالله حسنزاده آملی، محمدرضا حکیمی، آذرتاش آذرنوش، جلال ستاری، محمدسرور رجایی، محسن بیدارفر، لطفالله یارمحمدی، علی شیخالاسلامی، بدرالزمان قریب، آیتالله مصباح یزدی، داود فیرحی، حسن انوشه و... برای حاضران، سخنرانی ارسلان جلیلی یکی از برگزیدههای بخش کتاب سال دانشجویی درباره موضوع کتاب و کتابخوانی و تأثیرات آن بر زندگی و پخش صحبت های نوشآفرین انصاری که به عنوان استاد خادم کتاب در این مراسم تجلیل شد.
معرفی برگزیدگان
دکتر مهدی گلشنی استاد راهنمای برگزیده
دکتر نوش آفرین انصاری استاد خادم کتاب
عبدالقادر بلوچ مروج کتاب
برگزیدگان پایان نامه سال
منصور ضیائی گروه پزشکی - ارتقای سلامت
حسین میرزایی گروه علوم انسانی ـ ارتباطات و رسانه
مهدی سعیدی گروه علوم انسانی ـ ادبیات معاصر
سید علی اکبر سیدی گروه هنر معماری_ معماری ایرانی و اسلامی
برگزیده بخش بین الملل پایان نامه سال
ناشائو کیان از کشور چین
شایسته تقدیر پایان نامه سال
صدف وحدت گزوه پزشکی ـ طب بازساختی و سلول درمانی
مصطفی مهین روستا گروه علوم پایه ـ شیمی
سیده آزاده فکر آزاد گروه علوم انسانی ـ مطالعات فرهنگی
مرتضی گودرزی گروه علوم انسانی ـ علوم انسانی اسلامی
حمیدرضا بهرمن گروه علوم انسانی ـ علوم انسانی اسلامی
فروغ حسینی گروه کشاورزی ـ صنایع غذایی
زهرا نوری آکندی بخش ویژه ـ محیط زیست
رسول کیانی کری بخش ویژه ـ اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی
محمد خلیلیان ه گروه نر و معماری ـ هنر ایرانی اسلامی
محمد نباتی گروه فنی مهندسی ـ برق
شایسته تقدیر بخش بین الملل
آکاترینا آنفرووا از کشور روسیه
برگزیده کتاب سال دانشجویی
ارسلان جلیلی - کتاب «از سلول تا سرطان»
محمد حسین کوهی قمصری- کتاب «مهندسی سازگاری الکترومغناطیسی جلیلی ۱ و ۲ و ۳ و ۴»
سید احسان مسعود -کتاب «بازخوانی؛ اصول باز طراحی معماری داخلی»
مرتضی انصاری زاده- کتاب «مسجد رهبر»
شایسته تقدیر
ادیب جهانگرد - کتاب «تغذیه ماهیان»
آرمان رحیمی -کتاب «مقدمهای بر پزشکی مولکولی»
فهام خامسی پور -کتاب «راهنمایی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان»
ایمان زمانی ثانی -کتاب «فیزیک راکتورهای هستهای»
یوسففرخ زاد -کتاب «بهترین روش ها برای تولید سبزیجات گلخانهای»
سکینه علوی پور جلیعه- کتاب «تنظیم جذب مواد غذایی در گیاهان»
معصومه کریمی و محمدرضا جنتی اسکویی -کتاب «تابآوری زیرساخت برق»
سید سامان کریمی- کتاب «امنیت سیستم های اطلاعاتی»
پورچیستا گشتاسبی اردکانی- کتاب «سودگرنامه سودگرنسک از کتاب نهم دینکرد»
سیدمحسن ملاباشی- کتاب «درآمدی بر دانش اجتماعی مسلمین؛ انحطاط مسلمانان در اندیشه و آثار شهید مطهری»
مهدی موحدی نیا- کتاب «اندیشه سیاسی؛ سویه پنهان اندیشه شیعه»
نظر شما :