توسط پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی؛
کنفرانس علمی «اثربخشی بالینی گیاهان دارویی در درمان دیابت» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کنفرانس علمی«اثربخشی بالینی گیاهان دارویی در درمان دیابت» 23 آبان ماه به مناسبت روز جهانی دیابت توسط پژوهشکده گیاهان دارویی برگزار شد.
در این وبینار که با سخنرانی دکتر حسن فلاح حسینی، فارماکولوژیست ، محقق در زمینه دیابت و عضو هیات علمی این پژوهشکده، برگزار شد، به گیاهان دارویی موثر بر دیابت پرداخته شد.
وی با بیان این که بیماری دیابت یک نوع اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین با مشخصه افزایش قند خون به صورت مزمن در بیمار است عنوان کرد : میزان ابتلا به دیابت به دلیل تغییر در سبک زندگی افراد به سرعت در حال افزایش است و اگر شرایط به همین طریق ادامه یابد در سال 2045 تعداد مبتلایان به بیماری دیابت به 429 میلیون نفر خواهد رسید
این عضو هیات علمی در ادامه شیوع دیابت نوع دو را در کشور ایران نگران کننده دانست و اظهار کرد: دیابت یک بیماری خاموش است و نیمی از بیماران دیابتی از بیماری خود آگاه نیستند.
فلاح حسینی در این وبینار عوامل پیش زمینه دیابت را عوامل ژنتیکی یا سابقه خانوادگی، متغیرهایی مانند رژیم غذایی متنوع، نژاد و موقعیت اجتماعی و اقتصادی، چاقی و اضافه وزن و شیوه زندگی روزمزه برشمرد.
وی اظهار کرد: در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با وجود محدودیت داروهای گیاهی ضد دیابت خوراکی موجود از نظر اثربخشی و ایمنی ، تحقیقات زیادی با همکاری مرکز غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد صورت گرفته است و مطالعات بالینی انجام شده در این پژوهشکده اثربخشی گیاه خارمریم را در درمان بیماری دیابت تایید کرده است. عصاره دانه این گیاه سیلیمارین نام دارد که تجویز آن به مقدار 200 میلی گرم 3 بار در روز موجب کاهش قندخون ناشتا ، هموگلوبین گلوکوزیله و چربی های خون می شود.
وی در این وبینار گیاهان دارویی موثر دردرمان دیابت را برشمرد که از آن جمله می توان به گیاه کبر، هندوانه ابوجهل، کندر، گردو، مریم گلی ، گزنه، خیار تلخ و ..... اشاره کرد.
نظر شما :