کتاب «روش های تربیت اخلاقی پیامبران اولوالعزم» وارد بازار نشر شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ مجتبی غلامی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان مرکزی در این رابطه، گفت: کتاب روش های تربیت اخلاقی پیامبران اولوالعزم توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی استان مرکزی به چاپ رسید.
وی افزود: در زبان فارسی و در بین عوام، تعلیم و تربیت دو مفهوم اند که معنای واحدی دارند و ترجمه آن ها در فارسی آموزش و پرورش است که عمدتا به معنای آن ها هیچ توجیهی نیست بلکه به عنوان یک اداره یا سازمانی شناخته می شود که گروهی اداری در آن به کار مشغول اند و گروهی دانش آموز و معلم نیز به یاد دادن و یادگرفتن اشتغال دارند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان مرکزی گفت: در زبان عربی هر کدام از دو مفهوم تعلیم و تربیت معنای خاص خود را دارد و به هرکدام جداگانه توجه می شود.
وی ادامه داد: کتاب روش های تربیت اخلاقی پیامبران اولوالعزم مشتمل بر 4 فصل شامل مقدمه، مفهوم شناسی و ادبیات تحقیق، روش های عاطفی در تربیت اخلاقی، روش های شناختی تربیتی اخلاقی در مسلک انبیاء و روش های مشترک تربیت اخلاقی انبیاء در عرصه کنش می باشد.
غلامی تصریح کرد: در فصل اول این کتاب مفهوم شناسی، تعلیم و تربیت، دین، اخلاق، سکولاریزم، تربیت اخلاقی، روش های تربیت اخلاقی، روش های تربیت اخلاقی، گروه های شناختی یا عاطفی، چرایی روابط عاطفی، روش های عاطفی و اهداف تربیت اخلاقی، تربیت ناپذیری دغدغه مهم مربیان، متغیرهای موثر در جذب یا فرار تربیتی، دوران کودکی و نوجوانی، تواضع یا تکبر، دسترسی سریع و آسان به محیط پاکیزه یا آلوده، تقلید، میزان اعتماد به متغیرهای محیطی، شناخت سطحی یا عمیق، نوع مزاج انسانی، بدگمانی یا خوش گمانی به خوبان و بدان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: فصل دوم به روابط عاطفی مشاهده ای و غیرمشاهده ای، روابط عاطفی مشاهده ای، ارتباط کلامی و غیرکلامی، ارتباط چرایی، بیان چرایی، تکریم در برابر توهین، نرمش در برابر خشونت، معرفی صادقانه خویش، اعتمادسازی، ماموریت پیامبران در راستای ایجاد حب عبودی، روش عفو و گذشت می پردازد.
غلامی در ادامه بررسی انسان مستعد کمال و سقوط، سکولاریزم و اخلاق، اخلاق برای رفاه، نقش دین در اخلاق، دین و مدرکات عقلانی، راه حل تضاد دین و اخلاق، تاثیر اخلاق بر دین و ... را از موارد فصل سوم بیان کرد.
وی یادآور شد: در فصل چهارم این کتاب به بررسی واحد بودن نظام بینش، گرایش و کنش، اهمیت عمل در روند تربیت اخلاقی، روش استقامت، آفات استقامت، آثار استقامت و صبر، امر به معروف و نهی از منکر، روش عبودین، روش مهار قوای ادراکی و تحریکی و روش توبه و انابه و ... پرداخته شده است.
این مقام مسوول در پایان بیان کرد: از باب اهمیت این موضوع، کتاب روش های تربیت اخلاقی پیامبران اولوالعزم تالیف دکتر علیرضا حیدری و دکتر غلامرضا متقی فر در 154 صفحه و به قیمت 50 هزار تومان توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان مرکزی به چاپ رسید.
نظر شما :