رییس جهاددانشگاهی کرمان:

بیش از ۵ هزار نفر عضو بانک خون بند ناف استان کرمان هستند

۲۳ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۴ کد : ۳۷۹۰۸
رییس جهاددانشگاهی کرمان تعداد اعضای بانک خون بند ناف در استان را بیش از ۵ هزار مورد ذکر کرد.
بیش از ۵ هزار نفر عضو بانک خون بند ناف استان کرمان هستند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کرمان، دکتر مهدی بازمانده با بیان این که ۲۴ آبان ماه روز جهانی بانک خون بندناف است، گفت: بانک خون بندناف جهاددانشگاهی استان کرمان در تیر ماه 1387 با همکاری بانک خون بندناف رویان فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون دارای سه شعبه در شهرهای رفسنجان، سیرجان و جیرفت و کارشناس نمونه گیر آموزش دیده در شهرهای زرند، بم، بافت، راور و شهربابک می باشد.

وی به درمان بیماری های لا علاج با استفاده از سلول های بنیادی، اشاره و تصریح کرد: نظر به اینکه ذخیره سازی این نوع خون می تواند فواید بسیار زیادی داشته باشد لذا باید اقدامات بیشتری برای ترغیت و تشویق مردم جهت ذخیره سازی خون بندناف انجام داد.

وی گفت: از جمله پیوندهای انجام شده با استفاده از نمونه های بانک سلول های بنیادی خون بند ناف رویان می توان به درمان تالاسمی، آنمی آپلاستیک، آنمی فانکونی، فلج مغزی، بیماری های نقص ایمنی اولیه (SCID)، لوسمی حاد لنفوبلاستیک (ALL یکی از شایع ترین سرطان ها در کودکان و گاهی در بزرگسالان هم دیده می شود)، لوسمی حاد میلوئیدی (AML  از انواع سرطان خون) اشاره کرد.

رییس جهاددانشگاهی کرمان به یکی از موارد درمان با استفاه از خون بند ناف در کرمان اشاره و تصریح کرد: در کرمان می توان درمان کودک 10 ساله مبتلا به تالاسمی ماژور (انجام درمان با استفاده  از خون بند ناف خواهر) را ذکر کرد.

دکتر بازمانده ادامه داد: حفظ و نگهداری سلولهای بنیادی خون بندناف برای استفاده احتمالی در آینده، انتخابی است که امروزه تعداد زیادی از پدران و مادران در سراسر جهان برای فرزندان خود مورد توجه قرار می دهند.

وی گفت: خون بندناف خونی است که پس از تولد در بند ناف و جفت باقیمانده و دور ریخته می شود در حالیکه این خون غنی از سلولهای بنیادی است.

 رییس جهاد دانشگاهی کرمان در پایان گفت: سلول های بنیادی قادر به درمان محدوده وسیعی از بیماریهای مزمن و حاد می باشند که امید است با اقدامات گسترده و آشنایی مردم با فواید ذخیره سازی این خون شاهد استقبال بیشتر هم استانی های عزیز در این زمینه باشیم.

 

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی کرمان