استاندار البرز بیان کرد:

لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در استان

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۲:۱۶ کد : ۳۷۹ عمومی تاپ خبر
نشست محمدعلی نجفی استاندار البرز با تاکید بر لزوم بهره‌گیری بیشتر از فرصت‌های جهاددانشگاهی اظهار کرد: این که البرز به عنوان قطب علم و فناوری نامگذاری شده است بار استان را سنگین کرده و باید در راستای تحقق این نامگذاری زیبا حرکت کرد.
لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی در استان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان البرز، نجفی در دیدار با دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در خصوص وضعیت استان البرز در حوزه آسیب‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: البرز از نظر این آسیب‌ها جزء 10 استان اول کشور است و به همین دلیل به سرمایه‌گذاری بیشتری در این بخش نیاز دارد.
وی ضمن اعلام آمادگی برای همکاری در حوزه آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: جهاد دانشگاهی در این بخش پتانسیل خوبی دارد و هر قدر که بتواند وارد شود ما آمادگی همکاری داریم.
استاندار البرز یکی از مسائل پیش روی استان را وجود چهار زندان ملی و استانی در البرز عنوان کرد و افزود: این یکی از مواردی است آسیب‌هایی جدی را برای استان به دنبال داشته است.
وی در خصوص اشتغال و به خصوص اشتغال روستایی نیز خاطرنشان کرد: ما در این بخش با توجه به ظرفیت خوب البرز برنامه وسیعی داریم.
نماینده عالی دولت در استان البرز تصریح کرد: در حوزه گردشگری نیز طرح جامع گردشگری استان در حال جمع بندی است.

جهاددانشگاهی مرجع اثرگذاری در حوزه اجتماعی البرز می‌شود
دکتر سید علی اکبر هاشمی راد رییس جهاددانشگاهی استان البرز نیز در این دیدار با اشاره به توانمندی‌های جهاد دانشگاهی البرز در زمینه مسایل اجتماعی و علوم انسانی گفت: ما در این بخش سه گروه پژوهشی مصوب در حوزه علوم شناختی، آسیب‌های اجتماعی و برنامه‌ریزی و توسعه شهری داریم.
وی ادامه داد: با توجه به این پتانسیل درخواست راه‌اندازی پژوهشکده علوم انسانی و آسیب‌های اجتماعی داده شده و امیدواریم تا آخر امسال مجوز آن صادر شود.
دکتر هاشمی راد از تجربه نیروهای متخصص جهاددانشگاهی البرز در انجام طرح‌های ملی گفت و اظهار کرد: بر اساس همین تجربه، جهاددانشگاهی البرز طرح‌هایی همچون نظارت بر آمایش سرزمینی، ایجاد دفاتر توسعه اجتماعی محله محور، بررسی مولفه‌های شادکامی ایرانیان، خشونت خانگی علیه زنان و ... را بر عهده گرفته است.
رییس جهاددانشگاهی البرز از برنامه این واحد برای تبدیل شدن به قطب علوم انسانی در البرز خبر داد و گفت: این برنامه در راستای اثرگذاری جهاد به عنوان یک مرجع در استان تدوین شده است.
این مسوول جهاددانشگاهی در خصوص توانایی این نهاد در حوزه اشتغال نیز گفت: جهاددانشگاهی البرز می‌تواند در حوزه اشتغال روستایی به عنوان یک رسته از کسب و کار از طریق آمایش محلی و ظرفیت‌سازی یک مدل از کسب و کار کمک کند و در این راستا طرحی را نیز به استان ارایه کرده است.

امکانات جهاددانشگاهی می‌تواند در خدمت توسعه اشتغال روستایی البرز قرار گیرد
در ادامه این نشست دکتر ایرج فیضی رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ضمن تشریح توانمندی‌های جهاددانشگاهی در حوزه علوم انسانی گفت: جهاددانشگاهی در این بخش سابقه زیادی دارد و در حال حاضر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی از 40 گروه پژوهشی بهره‌مند است.
دکتر فیضی با اشاره به آسیب‌شناسی طرح‌های انجام شده توسط جهاد دانشگاهی در این بخش بیان کرد: پس از آسیب‌شناسی‌های مختلف، جهاددانشگاهی به سمت تعریف طرح‌های ملی با جامعه آماری بالا رفت و در همین راستا طرح‌هایی چون طرح ملی گردشگری، فضای سرمایه‌گذاری در کشور، آسیب‌شناسی کسب و کارهای کوچک و بزرگ و طرح ملی پیمایش خانواده در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان این که طرح ملی پیمایش خانواده با توجه به آسیب‌هایی که امروزه خانواده ایرانی را تهدید می‌کند از اهمیت زیادی برخوردار است گفت: این کار که توسط جهاددانشگاهی البرز انجام می شود در مرحله اجرا قرار گرفته و برای دقت در اجرای آن یک نرم‌افزار طراحی شده است.
این مسوول جهاددانشگاهی افزود: چون این طرح توسط جهاددانشگاهی البرز انجام می‌شود می‌توان نتایجی را برای استان به صورت ویژه به دست آورد.
دکتر فیضی در پایان از زمینه‌های دیگر همکاری بین جهاددانشگاهی و استانداری البرز گفت و تصریح کرد: در بخش اشتغال روستایی امکانات جهاددانشگاهی می‌تواند در خدمت البرز قرار گیرد، ما در بخش توسعه اشتغال روستایی با محوریت گردشگری پروژه آماده نیز داریم.

آینده خوبی پیش روی علم و فناوری البرز قرار دارد
در بخش دیگری از این نشست عطاالله ربانی رییس پارک علم و فناوری البرز با بیان اینکه فضای خوبی در حوزه علم و فناوری استان شکل گرفته است گفت: ما در این بخش دو حوزه تخصصی مانند دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و حوزه عمومی را هدفگذاری کرده‌ایم.
وی اظهار کرد: البرز در سرعت جذب شرکت‌های فناور جز استان‌های نخست کشور است و همین فرصت خوبی را در استان به وجود آورده است پس این ظرفیت باید در خدمت جامعه قرار گیرد.
مهندس ربانی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری در سال گذشته موفق به ایجاد 140 شغل شدند گفت: تعداد شرکت‌های مستقر در پارک البرز تا سال 93 فقط هشت مورد بود اما این تعداد در حال حاضر به 110 شرکت رسیده است.
وی از وضعیت خوب فروش و اشتغال شرکت‌های دانش‌بنیان گفت و اظهار کرد: ما در سال 93 از هر 100 شرکت متقاضی برای حضور در پارک می‌توانستیم 50 شرکت را جذب کنیم اما در حال حاضر این رقم به 10 درصد رسیده است و باید در استان برای جذب 90 درصد دیگر برنامه‌ریزی شود.
مهندس ربانی در پایان با اشاره به جهت‌گیری البرز در راستای علم و فناوری تصریح کرد: این جهت‌گیری خوب است و آینده روشنی را پیش روی استان قرار داده است.
 


نظر شما :