در دیدار رییس جهاددانشگاهی با استاندار سیستان و بلوچستان تاکید شد:

جهاددانشگاهی از ارکان توسعه در سیستان و بلوچستان/ استفاده از توانمندی‌های این نهاد در استان

۱۲ آبان ۱۴۰۰ | ۱۸:۰۱ کد : ۳۷۵۳۵ عمومی تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی در دیدار با استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: یکی از موضوعات اصلی در جهاددانشگاهی توجه و اعتماد به توان ایرانی هست ما در جهاددانشگاهی توجه ویژه به این موضوع داشته و به نتایج خوبی رسیده ایم.
جهاددانشگاهی از ارکان توسعه در سیستان و بلوچستان/ استفاده از توانمندی‌های این نهاد در استان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، دکترحمید رضا طیبی رییس جهاددانشگاهی صبح امروز چهارشنبه (12 آبان ماه) در سفری یک روزه به استان سیستان و بلوچستان با دکتر حسین مدرس خیابانی استاندار دیدار و گفت وگو کرد.

دکتر طیبی در دیدار با حسین مدرس خیابانی که در محل استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد گفت: جهاددانشگاهی؛ نماد توسعه و خودباوری در عرصه های علمی و فناوری و طرح های اشتغال محور در کشور است.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی از ابتدای تأسیس در سال ۱۳۵۹، خط‌مشی کاری خود را کاملاً درست و متمرکز بر توسعه علمی و فناورانه و توسعه فرهنگی، به عنوان دو زیرساخت اصلی پیشرفت دانش‌بنیان کشور انتخاب کرد افزود: عبور از موانع با باور توان ایرانی خودباوری و لزوم تجاری سازی فعالیت های پژوهشی اولویت جهاددانشگاهی است.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به اینکه عامل توسعه در هر کشور، توسعه فرهنگی علمی و فناورانه است افزود: یکی از موضوعات اصلی در جهاددانشگاهی توجه و اعتماد به توان ایرانی هست ما در جهاددانشگاهی توجه ویژه به این موضوع داشته و به نتایج خوبی رسیده ایم.

دکتر طیبی بیان کرد: تاکنون کارهای بسیار خوبی در حوزه‌های پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم انسانی، آموزش، اشتغال و کارآفرینی، همچنین ساختارسازی‌های مطلوبی در این نهاد صورت گرفته است و فکر می‌کنم در زمینه ایجاد خودباوری در مردم و اثبات اینکه کشور توان انجام کارهای بزرگ و شاخص در این حوزه‌ها را دارد، موفق عمل کرده‌ایم. امروز نیز در سطحی هستیم که به لحاظ علمی کاملاً به‌روز هستیم.

وی تصریح کرد: در حوزه پزشکی، روی مباحث ژن‌درمانی، سلول‌درمانی درمان ناباروری، درمان سرطان پستان با همکاری پژوهشگاه رویان و ابن سینا متمرکز هستیم.

دکتر طیبی همچنین با اشاره به موفقیت های جهاددانشگاهی در حوزه صنعت نیز گفت: در حوزه‌ فنی و مهندسی نیز کار به همین شکل دنبال می‌شود و فناوری‌هایی که تولید کرده‌ایم، مطابق با پیشرفته‌ترین فناوری‌های روز دنیا هستند. به عنوان مثال، در پروژه یک رام قطار ۷ واگنه ملی مترو، مسئولیت طراحی و ساخت سیستم رانش به عنوان یکی از های‌تک‌ترین و گران‌ترین بخش واگن‌های مترو برعهده جهاددانشگاهی بود و توانستیم این پروژه را با موفقیت تکمیل کنیم.

رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در بحث تجهیزات پزشکی نیز توانستیم در دوران کرونا اولین کیت تشخیص کرونا را در کشور تولید کنیم و به ثبت برسانیم.
وی همچنین با اشاره به توانمندی‌های سیستان و بلوچستان در بخش های مختلف همچون آبزی پروری نیز گفت: با تولید تورهای پرورش ماهی در بخش آبزی پروری توسط جهاددانشگاهی توانسته ایم نیاز اصلی کشور به خارج را کاهش چشمگیری دهیم و با حمایت دولت در استان از این بخش آمادگی داریم تا صنعت آبزی پروری در سیستان و بلوچستان را با توجه به وجود منبع دریا ایجاد و توسعه دهیم.

رییس جهاددانشگاهی به موضوع آب شیرین‌کن‌ها نیز اشاره کرد و گفت: درحال حاضر بخشی از فناوری‌های مورد نیاز تلمبه‌خانه‌ها را تأمین می‌کنیم، اما هنوز کار جدی در زمینه آب ‌شیرین‌کن‌ها صورت نگرفته است. اعلام آمادگی می‌کنیم که می‌توانیم مدیریت تولید آب ‌شیرین‌کن‌ها در داخل و همچنین انتقال فناوری در داخل را برعهده بگیریم.

دکتر طیبی همچنین به اصلاح نژاد دام به عنوان یکی از برنامه های مهم جهاددانشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این استان نژاد گاو سیستانی را دارد و این نژاد در خطر نابودی است می توانیم با متخصصین خود در پژوهشگاه این سینا به اصلاح و پرورش این نژاد دام در سیستان و بلوچستان اقدام کنیم.

وی به یکی دیگر از توفیقات جهاددانشگاهی در عرصه صنعت نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنعت، فناوری های متعددی را تولید کرده ایم که می توان به ساخت بالای ۹۰ درصد فرستنده های صدای جمهوری اسلامی توسط این نهاد اشاره کنیم.

رییس جهاددانشگاهی در ادامه به ورود فناوری های این نهاد به حوزه نفت نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه های نفت در بحث ساخت مته های حفاری به این تکنولوژی در جهاددانشگاهی رسیده ایم همچنین در بحث آبهای ژرف نیز تولید و ساخت مته های حفاری را انجام داده که می تواند در بحث استخراج آب های ژرف به کمک استان بیاید.

وی با بیان اینکه در بحث آموزش‌های مهارتی در حوزه آموزش عالی، علمی-کاربردی و همینطور آموزش‌های کوتاه‌مدت، جهاددانشگاهی مجموعه بسیار توانمندی را در سراسر کشور در اختیار دارد و نگاه ما عمدتاً نگاه مهارتی است ادامه داد:کشور نیز دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی است و می‌توان از ظرفیت آموزش‌های مهارتی کوتاه‌مدت برای تربیت نیروهای مورد نیاز برای اجرای پروژه‌ها استفاده کرد. البته باید این اراده و باور در دولت وجود داشته باشد که می‌توانیم جهش اقتصادی در کشور ایجاد کنیم و شرایط آن نیز فراهم است و باید برنامه‌ریزی در این زمینه داشته باشیم. جهاددانشگاهی در حوزه‌هایی که اشاره شد، یقیناً می‌تواند کمک‌های بسیار مؤثری به توسعه کشور داشته باشد.

جهاددانشگاهی از ارکان توسعه در سیستان و بلوچستان است

 

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این دیدار گفت: جهاددانشگاهی به عنوان یکی از ارکان توسعه در سیستان و بلوچستان است و می توان از ظرفیت علمی و پژوهشی این نهاد انقلابی در پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان استفاده کرد.
دکتر مدرس خیابانی با بیان اینکه جهاددانشگاهی می تواند در حوزه های مختلف ظرفیت ایجاد کند و این در نوع خود یک هنر است افزود: جهاددانشگاهی مصداق بارز کار جهادی در حوزه های علمی، پژوهشی، اشتغال و فناوری است.

وی بیان کرد: با استفاده از ظرفیت های جهاددانشگاهی در بحث تولید علم در عرصه های فناورانه می توان قطع وابستگی به دانش خارجی را با حمابت و اعتماد به نیروهای بومی انجام داد.

استاندارسیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: توسعه بدون تولید امکان پذیر نیست و تولید بدون فناوری نیز امکان پذیر نیست و این ظرفیت در جهاددانشگاهی وجود دارد که این دو پارامتر را در کنار همدیگر به ثمر بنشاند.

دکتر مدرس خیابانی افزود: جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان می تواند بحث صنعت و اشتغال صنعتی و فناوری علمی این استان را به کشور معرفی کند و سیستان و بلوچستان را به این لحاظ به جهاددانشگاهی کشور متصل کند تا بتوانیم از این ظرفیت در راستای توسعه استان استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت مناسبی در بحث معادن، آبزی پروری، کشاورزی، پرورش دام و طیور، گیاهان دارویی دارد و شناختی که بنده از جهاددانشگاهی دارم می توانیم از امکانات علمی و طرح های جهادی این نهاد انقلابی در راستای توسعه استان استفاده کنیم.

استاندارسیستان بلوچستان خاطرنشان کرد: ما در بحث صنعت استان به این نتیجه رسیده ایم که صنعت استان یک مقاومت سنتی دارد که برای به روز شدن نیاز به توسعه علمی ، پژوهشی و فناورانه را دارد که می توانیم از ظرفیت جهاددانشگاهی استان استفاده کنیم.

وی همچنین به بحث پرورش گاو سیستانی در استان نیز اشاره کرد: ما آمادگی این را داریم که با ورود جهاددانشگاهی در این عرصه حمایت های مادی نیز انجام دهیم.

دکتر مدرس خبابانی به بحث آب های ژرف در استان نیز اشاره کرد و گفت: با تولیداتی که جهاددانشگاهی در خصوص مته و ابزار حفاری ها دارد می توانیم این نهاد را به این بخش ورود جدی دهیم و از ظرفیت علمی و پژوهشی آن استفاده کنیم.

 دکتر حمید رضا طیبی در ادامه سفر خود به سیستان و بلوچستان در دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان افزود: در حوزه پزشکی تمرکز ما بر فناوری‌های نوین مثل ژن درمانی، ویروس درمانی درمان ناباروری و در درمان بیماری صعب العلاج با محوریت درمان سرطان‌ها است.

رئیس جهاددانشگاهی در ادامه گفت: اصولاً، حل اکثر مشکلات در حوزه داخلی، پیشرفت دانش‌بنیان کشور است؛ پیشرفتی که منجر به توسعه اقتصادی دانش‌بنیان و اقتدار اقتصادی کشور می شود.

دکتر طیبی در ادامه افزود: در حوزه های نفت در بحث ساخت مته های حفاری به این تکنولوژی در جهاد دانشگاهی رسیده ایم همچنین در بحث آبهای ژرف نیز تولید و ساخت مته های حفاری را انجام داده که می تواند در بحث استخراج آب های ژرف به کمک استان بیاید.

همچنین رییس جهاد دانشگاهی با تاکید بر ضرورت توجه به سیستان‌وبلوچستان، به تجربیات موفق و ظرفیت‌های ویژه جهاد دانشگاهی که امکان ارائه در استان دارد از جمله اصلاح نژاد دام؛ پژوهشکده گیاهان دارویی؛ فناوری‌های مربوط آب‌های ژرف؛ مراکز تخصصی مثل مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری اشاره نموده و برای در اختیار قرار دادن این ظرفیت‌ها به استان، اعلام آمادگی نمود و خواستار حمایت مسئولان استان و تأمین زیرساخت‌های لازم در این جهت شد.

آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان‌ و بلوچستان نیز در این دیدار اظهار کرد: زمینه‌های مختلفی در سیستان‌وبلوچستان برای فعالیت جهاد دانشگاهی وجود دارد.

امام جمعه زاهدان ضمن اشاره به نشست قبلی با حضور رئیس سابق جهاد دانشگاهی استان، از عدم ارائه گزارش از اقدامات این مجموعه در جلسه مذکور گلایه کرد و اظهار داشت: در جلسه مذکور، مباحث راجع به طرح‌هایی بود که قصد اجرای آن وجود داشت نه اقداماتی که صورت پذیرفته بود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به نقاط قوت و ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی، سفرهای بیشتر و توجه خاص مسئولان امر به سیستان‌وبلوچستان را خواستار شد و تاکید کرد: مسئولان استان باید زمینه را برای فعالیت جهاد دانشگاهی فراهم کنند.

آیت‌الله محامی ویژگی‌های مردم استان از جمله صبر، مهربانی و قدرشناسی را خاطرنشان نمود و ادامه داد: عقب‌ماندگی و محرومیت تاریخی در استان، مشکلاتی ایجاد کرده است که امیدواریم با اقدامات شما، مردم استان ثمرات روحیه جهادی را حس کنند.

همچنین با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی، استاندار سیستان و بلوچستان، روسای دانشگاه ها، مدیران دستگاه های اجرایی استان، مراسم معارفه "عباس صفدری" به عنوان سرپرست جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان برگزار شد.


دکتر حمید رضا طیبی در این جلسه با اشاره به سخن امام علی (ع) مبنی بر اینکه "علم قدرت است و هر کس به آن دست پیدا کند پیروز می شود و هر کس پیدا نکند شکست می خورد" گفت: مسئله اصلی کشور توسعه پذیری و تولید علم و فناوری است و جهاد دانشگاهی این مهم را در تولید علم و فناوری با انجام کار های متعدد نشان داده است.

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه توسعه فناوری علم و دانش و کاربردی کردن آن را سه رکن مهم توسعه دانست و بیان کرد: توافق هایی با استاندار محترم انجام شده تا در تمامی موارد مدنظر حمایت دولت را برای انجام پروژه های جهاد دانشگاهی در استان داشته باشیم.

دکتر طیبی تاکید کرد: همچنین تلاش می کنیم تا در مسائل مهمتر نظیر درمان ناباروری، زخم های بدخیم به مانند زخم های دیابت و برخی سوختگی ها، اصلاح نژاد دامی و گیاهان روغنی و دارویی کارهای ویژه تری را در استان سیستان و بلوچستان پیگیری کنیم.

همچنین حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان در این جلسه نیز گفت: دانش لازمه توسعه است و برای پیشرفت و توسعه سیستان و بلوچستان توجه به دانش بسیار مهم و حیاتی است که با داشتن ظرفیت علمی و فناورانه جهاد دانشگاهی می توان از آن برای پیشرفت استان استفاده کرد.

استاندار در ادامه رفع مشکلات جامعه را در نیازمندی به علم و تولید وابسته دانست و لازمه تولید را در گرو توسعه طرح های دانش بنیان عنوان کرد.

مدرس خیابانی گفت: جهاد دانشگاهی تواسته روح خودباوری و تولید و ساخت را در کشور نمایان کند.

استاندار همچنین خواستار تداوم این روحیه در این نهاد شد و بیان کرد: که همه ایران به نتیجه رسیده که کشورهای خارجی چیزی در اختیار ما قرار نمی دهند و این تحریم ها این پیامد را داشت که ایرانیان با تکیه بر خودشان بتوانند در تولید، پیشرفت و آبادانی به سرعت حرکت کنند.

وی در ادامه، اتصال سیستماتیک بین حوزه پژوهشی، آموزشی و فرهنگ با دستگاه ها را برای حل مشکلات در حوزه اجرایی امری ضروری دانست و گفت: با ورود جهاد دانشگاهی به حوزه های مختلف و با استفاده از ظرفبت علمی این نهاد می توان به توسعه سیستان و بلوچستان سرعت بخشید.

وی همچنین، با ارائه پیشنهاداتی در بخش های مختلف شامل چاه های ژرف، دام های سنگین شامل گاو سیستانی و شتر بلوچی، گیاهان دارویی با ایجاد یک ظرفیت بزرگ در استان و ورود حوزه سیمان تعریف موضوعشان را برای جهاد دانشگاهی مشخص کرد و از همه دستگاه های اجرایی مرتبط تقاضای همکاری با جهاد دانشگاهی را داشت.

گفتنی است، در پایان این جلسه از زحمات دکتر منصور تاجری تقدیر و تشکر به عمل آمد.

کلیدواژه‌ها: جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان


نظر شما :