عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی مطرح کرد:

گیاهان دارویی موثر در درمان بیماری زرد زخم

۰۱ آبان ۱۴۰۰ | ۰۸:۲۸ کد : ۳۷۰۹۲
زرد زخم یکی از عفونت‌های پوستی رایج است که بیشتر اوقات به‌دلیل باکتریایی، به‌خصوص باکتری «استافیلوکوک اورئوس» یا «استاف»، بروز می‌کند و در حدود ۴ تا ۱۰ روز مسری است. دلیل نامگیری زرد زخم به این دلیل است که بعد از بروز بیماری، زخم می‌ترکد و پوسته روی آن به رنگ زرد در می‌آید.
گیاهان دارویی موثر در درمان بیماری زرد زخم

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر نسیم زرین پنجه عضو هیات علمی این پژوهشکده در خصوص این بیماری عنوان کرد: زرد زخم یک عفونت پوستی مسری است که اغلب صورت، بازوها و پاها را درگیر می‌کند و بیشتر در کودکان و به‌ویژه در گروه سنی 2 تا 5 سال رخ می‌دهد و از طریق یک ترک یا بریدگی کوچک وارد پوست می شود و ضایعات دلمه مانند و خارش داری را بر روی پوست صورت و مناطق دیگر بدن ایجاد می‌کند. 

وی در ادامه افزود: علائم این بیماری، لکه های کوچک و تاول های خارش دار ریز روی صورت خصوصا در اطراف دهان و سوراخ های بینی است.

این عضو هیات علمی اظهار کرد: گیاهانی که برای درمان این بیماری موثر هستند اکلیل کوهی ، اسطوخودوس ، ریحان، برگهای اکالیپتوس و بابونه است؛ به این صورت که یک مشت از گیاهان مذکور را به مدت 10 دقیقه در آب جوش بخیسانید سپس آن را صاف کرده و بگذارید تا سرد شود. 2 تا 3 بار در روز مناطق زخم دار و آلوده را با آن شست و شو دهید.

وی تنتور پروپلیس (بره موم) را باعث بهبود زرد زخم دانست و  با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی خصوصا شست‌و‌شوی مداوم پوست، بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مسری از جمله زرد زخم است خاطرنشان کرد: شستشو با سرکه سیب که یک آتی بیوتیک طبیعی می باشد بسیار موثر است.

کلیدواژه‌ها: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی


نظر شما :